Jump to content

BITKA ZA UNDERGROUND JE POCELA


oNe

Recommended Posts

pa vidi, razlog zbog cega moramo napraviti udruzenje je finansijski. Ko ce ti dati 120.000 dinara za binu, opremu i rasvetu za protest od 2 dana na kom ce nastupiti oko 50 bendova? Ako vec organizujemo nesto ovolikog gabarita onda to sigruno nece biti za 100 ljudi vec za par hiljada na samom koncertu i orpema i bina moraju biti ozbiljne a nikako neka klubska varijanta. Dalje - ko ce finansirati plakate, flajere, majice i sve ostalo? Ako vecradis ovu kampanju moras to raditi ozbiljno i veoma usmereno. Da bi trazio nekog sponzora ili konkurisao sa projektom negde za sufinansiranje moras biti pravno lice - najnizi oblik pravnog lica je Udruzenje gradjana u bilo kom obliku. Ono mora imati jasan statut i sadrzati minimum 15 clanova. Ko ce ti inace dati pare na lepe oci? Ja cisto sumnjam da neki mlad bend kome je prosek godina 13 ima po 500 din da da za ovu stvar. A nije poenta da se odrzi samo jedan koncert, vec vise njih sirom zemlje i to u svim vecim gradovima.

Edited by duruman

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok. ali to udruzenje onda ne sme biti neki vid naseg predstavljanja u javnosti, nego treba biti osnovano iz cisto tehnickih razloga i treba da ima minimalno clanstvo

i treba smisliti drugi naziv

 

ozbiljan predlog:

 

Slobodno udruzenje mladih neprofitabilnih bendova i izvodjaca Novog Sada

 

edit: nah. ne svidja mi se vise taj naziv, predugacak je, probacu da smislim neki drugi

@dreddup - mora ti biti jasno da se rec neestradnih ne moze naci u nazivu, em ne postoji, em je smesna i sadrzi negaciju u sebi sto je jedan psiholoski minus i odmah nas postavlja nasuprot nekoga/necega a to nije poenta

Edited by MudriPanj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas sam prichao sa Jovanom Maticem iz DelArna i covek mi je objasnio njihovu ideju. Veoma konkretna, pravno zasnovana, sastoji se iz vishe koraka. Ja sam ga pitao: koji je cilj? - da pored ''ovih'' budu ovlashceni za izdavanje licenci (licenci koje ce vaziti!), kao i brojne druge pomoci muzicarima (ima na sajtu udruzenja).....kako to uspeti..kroz niz koraka.......mozete njega direktno mailom pitati sve shto vas interesuje. 1. korak je da udruzenje ima sto vishe clanova da bi, jelte, imalo koga da zastupa...2.3.itd ostali koraci su pravne prirode u koje se ja ne razumem, te ako vas zanimaju, slobodno ga pitajte. Jedina konkretna ideja koju sam ja u svemu ovome chuo...naravno ni meni nije bilo toliko jasno dok mi nije isprichao kakoje to zapravo moguce. DAlje, pitao sam ga, da li se placa, shta se placa: odgovor je, da placa se, clanarina na godishnjem nivou, i bice znatno jeftinija nego u ostalim udruzenjima, i te pare nece ici nekome za platu, isl. nego iskljucivo za troskove administracije (opet, ako vas zanima za shta idu konkretno pare mozete mu se obratiti). Kada se postane clan udruzenja, licenca se NECE naplacivati, kao niti jedan drugi papir koji vam je potreban. Udruzenje nudi savete, reshenja problema....npr. cest slucaj je da se pri izdavanju albuma ne ispostuje ugovor....odete kod njih i kazete problem i na legalan nachin pokushate da ostvarite svoja prava. Pricha je preopshirna, meni se dopada jer je sve jasno kako se moze doci do zeljenog cilja, Jovan je otvoren da odgovori na svako pitanje i nema apsolutno nikakvih mucki. Da ne ispadne da ja sad neshto forsiram......sviram u Space Eater-u i Violent Chapter-u, i veoma mi je u interesu da se stvori jedno ovakvo telo koje ce stititi prava muzicara (svih), da se ne bi desilo da novim zakonom , koji tek treba da dodje, bude ovlashceno samo jedno udruzenje, ''onakvo'', pa se moze desiti da ce nam trebati licenca i za druge zemlje, a mozda i za klubove po Srbiji. Posle ce biti kasno. Ovo je moj predlog jer sam cuo konkretnu prichu. Josh jednom, Jovan mi je dao njegov mail da ga ostavim u slucaju da vas bilo shta interesuje [email protected] , i direktno ce vam odgovoriti na svako vashe pitanje.

 

link: http://www.udruzenjemuzicarasrbije.org.rs

 

povodom komentara na: Član 18.

 

Udruženje prestaje sa radnom odlukom Skupštine, kada prestanu uslovi za ostvarivanje ciljeva Udruženja, kao i u drugim slučajevima predviđenim zakonom. U slučaju prestanka rada imovina Udruženja će se preneti na Srpsku Pravoslavnu Crkvu)

 

- Iskreno, ako se raspadne udruzenje, bash me briga gde ce zavrshiti deo moje chlanarine, jer cu ostati bez onoga shto mi je portebno, a to je pravne zashtite....da sam ja pravio statum prenelo bi se na zooloski vrt,,,da je neko drugi pravio, na neshto drugo...i mislim da je ovo totalno nebitna stvar, mnogo je bitnije da jedno ovakvo udruzenje zazivi!!!

 

Pozz!!!

 

Buca.

Edited by catbucacat8

Share this post


Link to post
Share on other sites

veliki edit: stavio si link pa sam bio na sajtu, iako sam ranije isto bio, ali nisam pazljivo citao, pa cu sad da izmenim post

 

sve je to ok (osim ovoga za spc sto je urnebesno i retardirano - i da - i ja bih pare radije preneo na zooloski vrt) ali nema bas sto posto veze sa nasim slucajem

 

ajde da vidimo prvo sta zapravo nudi ministar kulture i da se ni slucajno ne kvari ovaj momentum koji je vec ostvaren - znaci peticija pre svega, svirke itd

 

ali to sa tim udruzenjem muzicara srbije koje je sada na klimavim nogama i zapravo u pravom smislu reci ne postiji vec je samo ideja je mozda ipak malo prenategnuto. mislim, vec imamo udruzenje dzez i rok muzicara, a to kako ce ono biti uredjeno kad se zakon promeni - space - the final frontier.

Edited by MudriPanj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uz dužno poštovanje prema gospodinu Matiću i Del Arno bendu, to udruženje je osnovano 24. juna 2008. godine, a ni do sada niko nije čuo za to udruženje niti su pokušali neku ovakvu akciju da odrade, tako da ne znam otkud oni baš sada. Stvarno im hvala što podržavaju sve ovo i što hoće da se učlanimo u njihovo udruženje, ali jedino udruženje koje će ministarstvo priznati i pokušati da progura licence za rokere to je to udruženje džez, zabavne i rok muzike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uz dužno poštovanje prema gospodinu Matiću i Del Arno bendu, to udruženje je osnovano 24. juna 2008. godine, a ni do sada niko nije čuo za to udruženje niti su pokušali neku ovakvu akciju da odrade, tako da ne znam otkud oni baš sada. Stvarno im hvala što podržavaju sve ovo i što hoće da se učlanimo u njihovo udruženje, ali jedino udruženje koje će ministarstvo priznati i pokušati da progura licence za rokere to je to udruženje džez, zabavne i rok muzike.

 

word.

 

udruzenje dzez rok i zabavne muzike je official i nastalo je odlukom ministarstva iako nije zazivelo na pravi nacin, zato sam rekao da to udruzenje muzicara srbije stoji na klimavim nogama jer niko nije cuo za njega i cini mi se da je vise u domenu jedne zaboravljene internet stranice nego stvarnosti

u gomili razgovora koje sam u poslednjih 4 dana imao, niko se nije setio da spomene to udruzenje

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK. Vidim da svi otpisuju ovo udruzenje bez znanja kako se uopste dolazi do te finalne instance da jedno udruzenje dobije za pravo da izdaje Validne licence. I, da bez obzira na to shto sam vishe puta spomenuo da bilo shta da vas interesuje (npr. kako oni zamishljaju da to ostvare, zashto bash sada isl.) mozete direktno pitati njih (ne, to nije udruzenje Del Arno, nego UDRUZENJE MUZICARA) nikome ne pada napamet da se raspita o chemu se zapravo radi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, nije da me ne zanima i nije da je nebitno, ali nakon ministrovog pisma, definitivno je u dalekom drugom planu

 

edit: ne bi bilo na odmet da neko razgovara sa njim i objavi na netu - kako tacno to njegovo udruzenje ima veze sa ovim sto se sad desava i od kakve pomoci mozemo biti jedno drugom i da trazimo neki savet od njega ako je spreman da ga da

Edited by MudriPanj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ko sto rekoh...dao sam predlog. Nisam doshao da se prepirem dal je neko bolji loshiji ili shta vec. Ja bih vishe voleo kad bih uspeo da okupim po jednog clana iz benda koga ovo interesuje i da organizujemo neki sastanak sa njim, da ne bi bilo nekih nedorecenih stvari...uvek postoji neko dodatno pitanje kad se razvije pricha. Kao shto rekoh, prilika da se upoznate sa jednom od opcija a na svakom je posle da odluchi shta misli da je najbolje za njega.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mojne da si konfliktan. niko ti nista ne zamera, tvoj doprinos je znacajan u tome sto si dao sasvim obrazlozen i konstruktivan predlog, meni se nije dopao, ali bitno je da smo razmenili misljenja, a sta ce na kraju biti to jos niko ne moze reci.

treba neko da ode i da mu postavi nekoliko pitanja. mislim da on nije toliko znacajan za nas, a isto tako mislim da ce sve imati pozitivan ishod i bez ucesca njegovog udruzenja i njega samog. to je to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja nisam do sada komentarisao jer mi sve ovo zvuči jako konfuzno, i ovo što sam video i pročitao je često onako, neusmeren gnev. Koliko kapiram, postoje dva ključna momenta, da sumiram:

 

1. Zašto i kako je došlo do toga da Đokićevo udruženje dobije validitet da se traže papiri od njega. (kad bi takođe trebalo da se uvažavaju papiri i od udruženja džez rok i zabavne muzike)

2. Zašto su uopšte potrebni papiri na hrvatskoj granici a ne i drugde? Tj imam utisak da niko ne zna da li se radi o tome da na ne znam, granici sa mađarskom gledaju kroz prste a mogli bi da traže papire, ili je ovo specijalitet hrvatske carine u odnosu na nas.

 

Ova cela priča mi van toga poprima obrise nekog neusmerenog neorganizovanog bunta "ua vlast" tipa. Kao "Vlast je protiv rock muzičara", izvinjavam se ali malo će to izgledati infantilno. Mi smo kao država još uvek poprilično neuređeni a rock muzičari su samo kolateralna šteta trapavo izvedene tranzicije u kojoj pojedinci gledaju da odgrizu što veći deo kolača za sebe. Elem, slažem se sa Baal-om da bi trebalo vući ka tome da se može dobiti papir ne samo od Đokića već i of udruženja DŽRiZM ali mislim da bi trebalo uključiti ne samo bendove i protestovati, već nekoga ko je stručan za pravo i videti, da li postoji neki pravni osnov za celu priču i kako je uopšte došlo do toga da hrvati to traže. Znači, pravnik. Zatim, bilo bi lepo da neko ko je in charge ovde kontaktira (ako je to već urađeno, izvinjavam se što nisam u toku) samo udruženje DžRiZM čuje koji je njihov stav po tom pitanju i upita da li bi se uključili i možda i sami učestvovali, tj pojavio se neko sa njihove strane u TV emisiji itd. To bi dalo znantno veću težinu celoj priči, a konačno - u njihovom je interesu da Đokić ne radi to što radi.

 

Takođe, jako bitno: Ako je ono što sam čuo tačno, trebalo bi taj neki bunt u stvari usmeriti protiv Đokića lično, jer je cela situacija nastala tako što je on za sebe stvorio monopol. Ja sam laik za pravo pa nek me neko ispravi ako se varam:

- Đokićevo udruženje je udruženje građana, a takvo udruženje ne može da daje ovlašćenja izdaje licence i slično. Kao dogovorimo se sad nas troje da imamo udruženje za sađenje paprika, i onda preko nekog u vlasti urgiramo da svako ko sadi paprike mora da plati dinar po jednoj paprici. Dakle cela stvar je besmislena. Udruženje NE MOŽE pravno da se izjednačava sa institucijom, i da druga država tretira dokument izdat od strane udruženja građana sa pravnom težinom kao da se radi o dokumentu izdanom od državnih organa.

- Đokić je progurao navodno kroz službeni list pre više godina svoje udruženje, kao legitimno, i to je razlog kako se ono sada pojavljuje kao neki faktor u celoj situaciji.

Postavlja se naravno i pitanje kako je došlo do toga da hrvati počnu tražiti isključivo Đokićeve potvrde, tj da li ovo znači da je on okrenuo nekog telefonom a taj neko iz vlasti ima dovoljnu težinu da pošalje dopis hrvatima da se samo traže Đokićevi papiri.

 

Znači po meni treba jednostavno:

 

1. Dobiti pravni savet i tumačenje situacije, rasčistiti da li Đokić uopšte ima pravni okvir da radi to što radi

2. Povezati se sa udruženjem DžRiZM da se zajednički nastupi ako je potrebno

3. Ako je moguće saznati od odgovarajućih organa u Hrvatskoj zašto se primenjuje da su samo Đokićevi papiri validni i zašto su uopšte potrebni papiri, odakle pravni okvir i za to, ako nisu potrebi za veći deo zemalja evropske unije.

 

Dakle ne teenage buntovnička priča, uaaaaa govna, mi smo potlačeni, hoćete da se uništi rock itd itd. Nego konkretne informacije, fakti, i onda po meni, direktno i isključivao na Đokića udariti, imenom i prezimenom i u glavu i to svom municijom, svuda na svakom mediju. Ako treba insistirati da se radi i o zloupotrebi koja ima podršku negde u samoj vlasti, onda i sa tim napred.

Edited by Dushan S

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znači po meni treba jednostavno:

 

1. Dobiti pravni savet i tumačenje situacije, rasčistiti da li Đokić uopšte ima pravni okvir da radi to što radi

2. Povezati se sa udruženjem DžRiZM da se zajednički nastupi ako je potrebno

3. Ako je moguće saznati od odgovarajućih organa u Hrvatskoj zašto se primenjuje da su samo Đokićevi papiri validni i zašto su uopšte potrebni papiri, odakle pravni okvir i za to, ako nisu potrebi za veći deo zemalja evropske unije.

 

slazem se.

 

1. mislim da nema, ali to neko treba da protumaci.

 

2. i 3. bi mogao ili trebalo, ministar kulture da uradi, kao sto je najavio, samo je pitanje kad. rekao je da ce zakazati sastanak sa nama, ali nije precizirao kada ce to biti (da li za nedelju dve, mesec dana..) tako da je za to vreme pozeljno odrzavati situaciju, tj. na tihoj vatri u dogovoru sa medijima konstatno obavestavati javnost o ovome. da se odrzi svest o problematici i to. ako bude neko gostovanje u nekoj tv emisiji bilo bi ok pozvati nekog iz DZRiZM-a da prisustvuje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja nisam do sada komentarisao jer mi sve ovo zvuči jako konfuzno, i ovo što sam video i pročitao je često onako, neusmeren gnev. Koliko kapiram, postoje dva ključna momenta, da sumiram:

 

1. Zašto i kako je došlo do toga da Đokićevo udruženje dobije validitet da se traže papiri od njega. (kad bi takođe trebalo da se uvažavaju papiri i od udruženja džez rok i zabavne muzike)

2. Zašto su uopšte potrebni papiri na hrvatskoj granici a ne i drugde? Tj imam utisak da niko ne zna da li se radi o tome da na ne znam, granici sa mađarskom gledaju kroz prste a mogli bi da traže papire, ili je ovo specijalitet hrvatske carine u odnosu na nas.

 

Ova cela priča mi van toga poprima obrise nekog neusmerenog neorganizovanog bunta "ua vlast" tipa. Kao "Vlast je protiv rock muzičara", izvinjavam se ali malo će to izgledati infantilno. Mi smo kao država još uvek poprilično neuređeni a rock muzičari su samo kolateralna šteta trapavo izvedene tranzicije u kojoj pojedinci gledaju da odgrizu što veći deo kolača za sebe. Elem, slažem se sa Baal-om da bi trebalo vući ka tome da se može dobiti papir ne samo od Đokića već i of udruženja DŽRiZM ali mislim da bi trebalo uključiti ne samo bendove i protestovati, već nekoga ko je stručan za pravo i videti, da li postoji neki pravni osnov za celu priču i kako je uopšte došlo do toga da hrvati to traže. Znači, pravnik. Zatim, bilo bi lepo da neko ko je in charge ovde kontaktira (ako je to već urađeno, izvinjavam se što nisam u toku) samo udruženje DžRiZM čuje koji je njihov stav po tom pitanju i upita da li bi se uključili i možda i sami učestvovali, tj pojavio se neko sa njihove strane u TV emisiji itd. To bi dalo znantno veću težinu celoj priči, a konačno - u njihovom je interesu da Đokić ne radi to što radi.

 

Takođe, jako bitno: Ako je ono što sam čuo tačno, trebalo bi taj neki bunt u stvari usmeriti protiv Đokića lično, jer je cela situacija nastala tako što je on za sebe stvorio monopol. Ja sam laik za pravo pa nek me neko ispravi ako se varam:

- Đokićevo udruženje je udruženje građana, a takvo udruženje ne može da daje ovlašćenja izdaje licence i slično. Kao dogovorimo se sad nas troje da imamo udruženje za sađenje paprika, i onda preko nekog u vlasti urgiramo da svako ko sadi paprike mora da plati dinar po jednoj paprici. Dakle cela stvar je besmislena. Udruženje NE MOŽE pravno da se izjednačava sa institucijom, i da druga država tretira dokument izdat od strane udruženja građana sa pravnom težinom kao da se radi o dokumentu izdanom od državnih organa.

- Đokić je progurao navodno kroz službeni list pre više godina svoje udruženje, kao legitimno, i to je razlog kako se ono sada pojavljuje kao neki faktor u celoj situaciji.

Postavlja se naravno i pitanje kako je došlo do toga da hrvati počnu tražiti isključivo Đokićeve potvrde, tj da li ovo znači da je on okrenuo nekog telefonom a taj neko iz vlasti ima dovoljnu težinu da pošalje dopis hrvatima da se samo traže Đokićevi papiri.

 

Znači po meni treba jednostavno:

 

1. Dobiti pravni savet i tumačenje situacije, rasčistiti da li Đokić uopšte ima pravni okvir da radi to što radi

2. Povezati se sa udruženjem DžRiZM da se zajednički nastupi ako je potrebno

3. Ako je moguće saznati od odgovarajućih organa u Hrvatskoj zašto se primenjuje da su samo Đokićevi papiri validni i zašto su uopšte potrebni papiri, odakle pravni okvir i za to, ako nisu potrebi za veći deo zemalja evropske unije.

 

Dakle ne teenage buntovnička priča, uaaaaa govna, mi smo potlačeni, hoćete da se uništi rock itd itd. Nego konkretne informacije, fakti, i onda po meni, direktno i isključivao na Đokića udariti, imenom i prezimenom i u glavu i to svom municijom, svuda na svakom mediju. Ako treba insistirati da se radi i o zloupotrebi koja ima podršku negde u samoj vlasti, onda i sa tim napred.

 

Koliko sam skapirao postoji neki ugovor izmedju Hrvatske i Srbije, gde je sticajem okolnosti Djokicevo udruzenje ispalo jedino (ko prvi devojci....). Trebalo bi da postoji udruzenje gde ce nasi bendovi moci da se uclane. Da li se to udruzenje zvalo UEU, Djokic udruzenje, DžRiZM itd. stvarno me ne zanima. Ne verujem da je Hrvatska nesto kriva u celoj ovoj prici, ali cini mi se da ubuduce ona nece biti jedina zemlja koja ce traziti Clansku kartu udruzenja.

 

Moj vid borbe, napraviti udruzenje ili se uclaniti u neko udruzenje koje nece da nam skine kozu sa ledja, pritisnuti ministra da se i ono ukljuci u spisak dozvoljenih udruzenja sa kojim moze da se otputuje negde.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takođe, jako bitno: Ako je ono što sam čuo tačno, trebalo bi taj neki bunt u stvari usmeriti protiv Đokića lično, jer je cela situacija nastala tako što je on za sebe stvorio monopol. Ja sam laik za pravo pa nek me neko ispravi ako se varam:

- Đokićevo udruženje je udruženje građana, a takvo udruženje ne može da daje ovlašćenja izdaje licence i slično. Kao dogovorimo se sad nas troje da imamo udruženje za sađenje paprika, i onda preko nekog u vlasti urgiramo da svako ko sadi paprike mora da plati dinar po jednoj paprici. Dakle cela stvar je besmislena. Udruženje NE MOŽE pravno da se izjednačava sa institucijom, i da druga država tretira dokument izdat od strane udruženja građana sa pravnom težinom kao da se radi o dokumentu izdanom od državnih organa.

- Đokić je progurao navodno kroz službeni list pre više godina svoje udruženje, kao legitimno, i to je razlog kako se ono sada pojavljuje kao neki faktor u celoj situaciji.

Postavlja se naravno i pitanje kako je došlo do toga da hrvati počnu tražiti isključivo Đokićeve potvrde, tj da li ovo znači da je on okrenuo nekog telefonom a taj neko iz vlasti ima dovoljnu težinu da pošalje dopis hrvatima da se samo traže Đokićevi papiri.

treba insistirati da se radi i o zloupotrebi koja ima podršku negde u samoj vlasti, onda i sa tim napred.

 

imaj na umu da to ipak nije udruzenje gradjana nego "umetnicko udruzenje" kao sto pise u zakonu (te stoga upravo jeste kao neka institucija - ono MORA da postoji) i tamo se ono izricito spominje. e sad, od kada je to udruzenje estradnih umetnika srbije pocelo da se nalazi u doticnom zakonu je stvar istorije. da i poznajemo citavu pricu ne znam kako bi nam to moglo pomoci buduci da je zakon takav kakav je. a protiv zakona ne mozes da se boris advokatima, privatnim detektivima i tracevima nego moras da dignes stvar na jedan mnogo visi nivo tipa peticija, razgovor u ministarstvu itd.

sto se tice hrvata i ja mislim da bi definitivno trebalo provjeriti to koji je tamo pravni okvir i da li je stvarno moguce da se takav jedan kvaran dogovor izmedju dve vlade sklopi. znaci treba navatati nekog pravnika u hrvatskoj i zvrcnuti ga malo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laza je napisao tekst za Belgrade Insight:

 

http://img.photobucket.com/albums/v479/baa...ade_insight.jpg

e, bio sam aj danas na tv metropolisu da vidim da zakažem za neko tv gostovanje al' rekoše mi da je već mrki nešto zakazao tako da je bar taj deo pokriven. ja se nadam da ću u skorije vreme naći neku tv stanicu za emitovanje metal sound-a pa ako bude još aktuelna situacija bez problema će biti stalnih gostovanja. :pivopije:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ako želite da čujete kako meni sve ovo izgleda:

 

svi želite isto.

 

surovi i njegova ns ekipa je preduzela korake samostalno. bravo za to, ali: pošto je već kontaktiran ministar, koji je dao jedan predlog i treba ga ispoštovati (da ne budemo kontraprotivni, ne treba se postavljati automatski kao opozicija, jer koji smo mu se moj onda obraćali?!); osim toga, masa bendova postoji i u drugim gradovima, zato možda ne bi bilo loše da iskoristite "neestradne" za organizaciju protestnih akcija tj stavljanje novčanih tokova za iznajmljivanje opreme etc. u legalne okvire, jer jako je važno (izuzetno čak!) da se ovde niko ne oseća prevarenim.

dakle "neestradni" da budu transparentno udruženje građana koje, kad je već registrovano, možete da uposlite da služi za organizaciju i finansiranje protestnih akcija i svirki. siva eminencija. tihi partner. na taj način, imaćete i podelu uloga: novi sad svirke i fundraising, beograd odnosi sa javnošću i mediji. ili slično već, po vašem izboru. samo uspostavite podelu posla, vreme je.

sam naziv "neestradni" je negativan i konfrontirajući ali peimenujte ga u nešto konstruktivno, i stvar rešena :pivopije:

 

dalje: ministrov posao je da pomogne građanima ako imaju neki problem iz njegovog/njenog resora. pravilno. obraćanje ministarstvu je bio dobar, pravilan, legalan potez koji podržava ideju o postojanju pravne države srbije. sad kad smo dobili odgovor, delajmo po njemu da podržimo ministrovu preporuku. ako i tek AKO to ne bude držalo vodu, uvek možete osnovati novo udruženje i ići sa idejom nekakvog otpora u dalji fajt. ili iskoristiti neko od postojećih već registrovanih udruženja. samo ne eliminisati ministrovu preporuku pre probanja da li radi. čini se da ćemo lakše dobiti bitku ako nas vlast podrži, nego ako se borimo protiv njihovih ideja, zar ne? hajde da ih iskoristimo kad ih već debelo plaćamo.

 

i za kraj, neću da zauzimam strane, ali vaše udruženje ne sme da ima nikakve političke niti religijske niti bilo kakve druge nagoveštaje niti etiketiranja. pa razmislite samo. šta kao, blackeri koji sviraju rotaciju časnog krsta će da plaćaju članarinu koja će da ide u amanet SPC? e to bih volela da vidim. dakle, držimo se podalje od svih ostalih institucija :pivopije:

 

 

edit2: e da - preimenujte ovu temu. "bitka" i "underground"?? manowar i mad max :) vreme je za istrajan i staložen naziv. nemojmo u konflikt, ali nema odustajanja!

Edited by Ајлин

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podrzavam celu ovu akciju ali kako vreme prolazi prica ide nekim losim tokom ako mene pitate.Previse deluje prenaduvana od strane nekih ljudi.Ok stoji da je glupo to kako je sve ispalo i kako sada stvari stoje po pitanju sviranja ali dajte malo razumevanja.Prva i osnovna stvar je da je ministar upoznat sa ovim slucajem i da se u jako kratkom roku obratio ljudima sa resenjem koje je koliko toliko na vidiku.Da se razumemo on je BOG I BATINA i svakakvi protesti,udruzenja i slicno ne mogu da prismrde njegovoj odluci,to naravno ne znaci da ljudi ne smeju i ne treba da izraze svoj gnev ali mislim da je apsolutno nepotrebno.Receno je da je za sviranje van granica Srbije dovoljna licenca Jazz,Rok Udruzenja,cak sta vise mislim i da vam ne treba za sviranje i prelazak granice bilo gde (izuzev Hrvatske) ali nije na odmet da se izvadi za svaki slucaj,ne kosta vas nista.Hrvati jedini za sada prave problem jer je ocigledno potpisan neki nedovoljno definisan i razrazdjen sporazum/ugovor na bazi medjukulturne saradnje Srbije i Hrvatske na polju delovanja muzicara.Taj ugovor sadrzi i odredjena pravila i pokretac i ovlasceno lice za to je za sada taj Djokic i to njegovo udruzenje Estradnih faca,medjutim kako je rekao ministar radi se na novom zakonu koji bi uskoro trebalo da bude usvojen i koji ce sve lepo definisati a do tada ce kontaktirati sa Hrvatima da se prevazidje ovaj problem dok zvanicno nov zakon o kulturi ne stupi na snagu i dok ga parlament ne usvoji.Super bi bilo ako bi Baal otisao na razgovor sa ministrom pa bi dobio bolje,preciznije,sire informacije kako i sta...nadamo se da ce do toga doci.Sa druge strane ljudi jedva cekaju da se desi nesto u Srbiji da sebi daju za povod da divljaju,prozivaju,napadaju,vredjaju itd. Nekada se neke stvari mogu resiti i mirnim putem ali ne,moraju odredjene face da pljuju kako stignu i da otvaraju svakojake degutantne forume i samo cine stetu zapravo u svemu ovome....Ja razumem da bi svi hteli preko noci da se desi nesto i da ljudi nemaju strpljenja za bilo sta vise u ovoj zemlji ali na zalost po ko zna koji put vreme mora da ucini svoje

Edited by zombie eater

Share this post


Link to post
Share on other sites

ako ljudi budu cekali da se ministar smiluje to ce proci kao i do sada. Sa stadiona rnr presao u garaze bas zato sto se cekao neki ministar. Opet, kakav je to protest ako se sad kao pravimo jako fini? Pa razlog zbog cega protesti i treba da se dogode nije samo ova stvar sa Hrvatskom granicom - to je samo povod za protest - sta nekome garantuje i ako se uclani u to udruzenje rok i jazz muzicara da mu opet carinik nece traziti UEUS karticu na granicnom prelazu? Sta nam garantuje da nece i ostali granicni prelazi ka drugim zemljama uskoro biti u ovoj poziciji? Potpuno je suludo uopste misliti da ce se ovo lepo zavrsiti. PA ljudi, ovo je Srbija? Ovde se samo tone iz godinu u godinu bas zato sto se stalno nesto saginjemo i odobravamo ovakvo tlacenje. Dalje, nama je muka diskriminacije rok i alternativne muzike u ovoj zemlji od strane samih medija, izdavaca i ovakvih udruzenja. Ovo je povod koji je onako lepo doveo do kriticne mase koja bi eto sad vec jednom mogla da pokaze zube i da pukne. Zar da dozvolimo da se sad kao misevi sakrivamo i idemo u neka druga udruzenja i stalno nesto trazimo neki drugi klimavi put dok ona maloumna stoka vozi autoputem? Nemoj da se zavaravamo nekim obecanjima kad do sada nijedno nije bilo ispostovano. Ja sam za to da se itekako izadje na ulice i da se itekako skrene paznja na ovu stvar i na samu scenu.

Edited by duruman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...