Jump to content

Radio Grmljavina


Recommended Posts

Za sve rokere i metalce.

Radio Grmljavina je radio za promociju rock i metal muzike. Još uvijek je u eksperimentalnoj fazi rada. Plan rada je slijedeći: ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom slušaće se metal, a utorkom, četvrtkom i subotm rock. Za sad radio nema web sajt, no i to će biti uskoro. Stream se može čuti na adresi http://tv20.stream-music.net:9444/listen.pls u aac plus formatu. Ovaj format uspješno reprodukuju Winamp, Foobar2000, a za Windows media player vam treba plugin. Ovim putem pozivam sve banjalučke rock i metal bendove da mi se jave kako bi se i njihova muzika mogla čuti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovim putem pozivam sve banjalučke rock i metal bendove da mi se jave kako bi se i njihova muzika mogla čuti.

Bolje bi bilo da ovim putem pozoves SVE bendove iz regiona da ti se jave, ovih BL bas i nema preteran broj.

 

Samo napred

 

:pivopije:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pozdrav. S obzirom da za sada emitujem iz Winampa puno vremena mi uzima kreiranje liste za 24 časa. Dok ne riješim neki softver za automatizaciju ja bih predložio da radio ne radi svih 24 časa. Moj prijedlog je da to bude svaki dan od 18.00 do 24.00. Da li vam ovo vrijeme odgovara?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav narode. Radija nije bilo nekoliko dana. Razlog tme je što sam na računaru imao dva sistema Linux i Windows. Kad sam htio da obrišem Ubuntu, zeznuo sam boot Windowsa. Postoji opcija kako da se sve vrati bez reinstaliranja sistema. No meni nešto nije išlo od ruke, pa sam se iznervirao i oborio cijeli sistem. Sad je sve ok i od večeras u ponoć polijećemo ponovo punim kapacitetom. Dobra stvar je što sada imam više mjesta na hardu i sad može da stanepjesama za cijelu sedmicu, a možda i više.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 months later...

Pozdrav svima. Radija nije bilo nekoliko dana zbog crkavanja hard diska na kome je bio operativni sistem. Na sreću nije otišao disk sa muzikom. Upravo od ovog momenta radio je ponovo online, pa ko želi može da sluša. Kao što već znate, danas je petak i na rasporedu je metal - sat domaćeg sat stranog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

Pozdrav... Ubačena je i chat opcija. Da bi ste chatovali morate biti registrovani. Nisam smjeo staviti javni chat zbog spamera. A što se tiče narodnjaka... Tvrdim da ih nema niti će ih biti. Ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom ide metal, a utorkom, četvrtkom i subotom rock. E sad, kad je rock bude tu i po neka pop numera.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 8 months later...

Pozdrav. Radio Grmljavina ima sada dva streama i to: wma i aac. Ako kliknete na link listen with Windows media player pokrenuće vam se wma stream. Ako kliknete na listen with Winamp pokrenuće vam se aac stream. Sa forumom ima još problema. Uskoro mijenjamo hosting pa će onda biti sve ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...

Pozdrav. Ako neko u favoritima ima radio Grmljavinu neka ubaci novi stream url. Takođe interesuje me vaše mišljenje o opciji muzičkih želja. Program iz koga ide muzika ima opciju da slušaoci preko weba mogu naručiti sebi pjesmu koju žele, naravno, ako je ima u bazi. Mislim da bi ovo bila super stvar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...

Pozdrav. Evo da najavim nekih promjena. Uskoro ćete moći naručivati muzičke želje, samo mi ostaje da podesim komunikaciju skripta sa servera/program na računaru. Treba mi vaše mišljenje. Na sajtu sam dodao još jednu mogućnost streama. Riječ je o mp3 na 64 kilobita mono. Sada imate dva izbora: aac+ na 32 kilobita stereo, koji ima fantastičan zvuk, i mp3 na 64kbps mono, koji ima takođe pristojan zvuk ali je mono. Kada stavim stereo, onda mp3 na 64kbps ne valja. Otiđite na sajt i na lijevoj strani ćete vidjeti dvije stavke: aac plus stream i mp3 stream. Kliknite na listen with Winamp na jednom od streamova i sami procijenite zvuk. AAc+ ima prednost što na manjem bitrateu ima dobar zvuk, ali ima manu što se za Windows media player mora instalirati dodatni plugin. Mp3 ima prednost što ga i Windows media player podržava, a mana ima više. Prva je mana da bi se dobio iole pristojan zvuk u mp3 na manjem bitrateu mora se ići u mono tehnici. Druga mana mu je što tek na 64kbps mono ima pristojan zvuk, što znači veći bitrate od aacplus. Vaši prijedlozi i komentari su mi dobro došli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 7 months later...

Pozdrav narode. Od večeras jedna nova mogućnost na radiju. Od večeras možete naručivati pjesme iz naše baze. Otvorite ovaj link http://www.grmljavina.net/request.php upišite naziv autora ili pjesme i kliknite na search. Dobićete listu. Tu odaberete šta želite i kliknete na submit. Onda fino nastavite slušati radio i za koji minut kreće vaša pjesma. Softver je podešen da svakih pet minuta ubacuje pjesme koje su slušaoci naručili. Svaki slušalac u jednom satu ima pravo naručiti 10 pjesama, a u toku dana 200 pjesama.

Još da kažem... Pravi se novi sajt i biće tu nekih sadržaja. Sajt neće više biti nesadržajan kao do sada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 5 months later...
  • 3 weeks later...

Pozdrav. Na sajtu se nalazi dosta novog sadržaja. Dođite i vidite šta ima novo. Takođe pridružite se i facebook grupi http://www.facebook.com/groups/123844851451/ i lajkujte stranicu http://www.facebook.com/radiogrmljavina?ref=hl kako bi ste dobili informacije o novostima na sajtu. Takođe, ne treba zanemariti ni muziku koja se pušta, a i vi preko muzičkih želja možete poslušati nešto po vašoj želji i volji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...