Jump to content

Svarun


Ylvaon

Recommended Posts

Svarun je devetočlani muzički sastav iz Novog Sada, Srbija, osnovan u oktobru 2008. godine u Novom Sadu od strane Nikole Pacek-Vetnića (kompozicija, bubnjevi) i Stojana Šukunde (bas gitara), kojima se ubrzo pridružuju Đorđe Marković (bariton), Ivana Vozarova (alt), Marko Glišić (gitara), Andrej Đorđević (bas gitara, trenutno u inostranstvu), Marko Tatalović (klavijature), Duška Miloradović (sopran) i Miroslav Miljatović (tenor).

 

Svarun je osnovan u želji da se stvori kvalitetan autorski sastav koji bi izvodio muziku koja je stilski spoj evropske umetničke muzike XIX veka i savremenih žanrova kao što su rock i metal, obrađujući pritom teme iz zajedničke istorije slovenskih naroda, sa snažnim naglaskom na bratskoj i poruci mira koja se provlači kroz naše stihove. Muzički, Svarun počiva na postulatima simfonijskog metal žanra, stremeći inovativnosti, ali sa pažljivo održavanom ravnotežom koja nas sprečava da odemo u ekstreme. Ukratko, želja nam je stvaranje slušljive muzike visoke umetničke vrednosti, istovremeno provlačeći maksimum inovacija.

 

Svarun na mySpaceu: www.myspace.com/svarunmusic

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nego, kad vec niko nece, da pohvalim projekat, jer je stvarno hvale vredan, posebne pohvale za koristenje srpskog, cirilice, vizuelne prepoznatljivosti, kao i zvucne.

 

Ipak, iako je ovo demo snimak (sa probe, ili cega vec), klavijature bi mogle biti malo tise, pojedose i gitare i bubanj. Jeste to taj bombasticni momenat, ali ipak je metal, pa bi pomenuti instrumenti morali doci do izrazaja.

 

Ali verujem da to i sami znate ;)

 

Eto, a ako ste za recenziju na Serbian-Metal.org, javite se na PP

 

:pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 months later...
Guest Svarun Gleb Veleslav

Posle krace pauze, Svarun nastavlja sa pohodima i konacno se pojavljuje uzivo!

 

Imalismo prvu svirku na gitarijadi u Ratkovu i cuo sam da na YouTube-u imaokacen snimak sa nekog fotoaparata, pa kada budemo znali nesto vise otome, obavesticemo vas.

 

2. Oktobra sviramo u Route66-u u Novom Sadu na GBOB-u

 

Planiramoveci koncert isto sledeceg meseca, ali to je jos u toku organizacije,zna se za sada da ce biti u Crvenki i da ce najverovatnije postojatiorganizovani prevoz iz Novog Sada. Vise informacija cim mi budemo znalivise.

 

Pozdrav i vidimo se uskoro!

 

 

Pogledajte nas MySpace, poslusajte nove pesme i dodajte nas kako bi bili u kontaktu:

 

http://www.myspace.com/svarunmusic

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 months later...

Ljudi, moram da vas pohvalim... Odusevili ste me. Tako je dobro, posebno mi je drago sto je na srpskom jeziku. Samo tako nastavite! Volela bih uzivo da vas cujem.

 

Hvala od srca. Dajemo sve od sebe da ako ikako mozemo duh prometejstva u nasoj sredini odrzimo zivim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muzika je ok,ali zaboga nekako ste staticni na bini i izgledate ko par strebera,dajte malo metal :)Ste ovo snimali negde u novom sadu?,posto uopste nisu dobro snimljeni svi vokali verovatno je lik snimao sve sa istim mikrofonom:(Samo napred \m/

 

U pravu si, nazalost, jeste da smo prilicno staticni, ali ne ide nam u prilog to sto nas je gomila na bini, pored toga pesme treba interpretirati nekim pokretima, na cemu radimo za sada, a povrh svega, crnokosoj pevacici (Stefana, sopran) je to peti dan u bendu... Ali u pravu si, to definitivno. Ovi snimci su nam onako, cisto zvukovno od znacaja, video komponenta nije nimalo na nivou.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Od danas se u prodaji nalazi prvo izdanje grupe Svarun, a u pitanju je split CD sa grupom Midgaard (Rusija, http://www.myspace.com/midgaardband ), u izdanju moskovske kuce Nymphaea Records (http://nymphaea-records.com/shop/) .

 

Izdanje se trenutno moze kupiti po ceni od 150 rubalja (oko 6e) preko ruskog distroa izdavaca, koji se nalazi ovde:

http://www.nymphaea-...hop&item_id=179

 

Takodje,odredjeni broj primeraka bice dostupan i preko benda, tako dazainteresovani iz Srbije i okruzenja mogu da se obrate meni licno na:

[email protected]

 

Isto tako, da ne bude zabune, ovo nije najavljivani album, ovo je samo splitCD kao zagrevanje pred veliko izdanje, full-length 80minutni album sa13 pesama (11 na srpskom i 2 na ruskom), koji izlazi ovog leta uizdanju iste izdavacke kuce.

 

Na kraju, evo kako to sve izgleda:

6ecc10639c1c.jpg

 

Veliki pozdrav,

SVARUN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Obavestenje u vezi splita

 

Upravo sam pricao sa izdavacima, koji su na kraju ipak popustili i dali nam odresene ruke u vezi prodaje naseg tiraza diskova, tako da je nova cena 300din, ili 3e, ili 1/2 stare cene. Ostalo je jos 45 kopija, primerak mozete naruciti preko telefona (SMS ili poziv) ili mailom:

 

+381 63 8 484 282

+381 64 16 17 216

[email protected]

 

Toliko. Veliki pozdrav od SVARUNA!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paralelno sa dovrsavanjem snimanja i miksanja prvog albuma, poceo je rad na kompozicijama za drugi album Svaruna, koji ce se najverovatnije zvati Slovenska Epopeja, bice na 2 CD-a i imace cak 40 numera, od kojih ce 20 biti full lenght, a 20 takozvane "promenade" medju njima, sa duzinom oko 2-3 min ponaosob. Vec na osnovu imena se vidi da ce kicma albuma biti sacinjena od muzicke interpretacije serijala slika Alfonsa Muhe, cije ime ce album i da nosi:

 

http://www.svevlad.o...s/slike_files/l ... _muha.html

Edited by Demijurg 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

add_svarun_svarun-full-length_JPEG-1.jpg

 

Album Svaruna je potpuno zavrsen, u prodaji vrlo brzo, samo dok izdavac sredi izdavacki mumbo-jumbo. Na albumu cak 14 numera, 12 na srpskom i 2 na ruskom, u trajanju od 80 minuta.

 

add_svarun_slavija-EP_JPEG.jpg

 

Kao uvertira za album sada je moguce skinuti jos jedan EP, sa cetiri numere ukupno, radio-edit 2 pesme i 2 instrumentala, od kojih je jedna do sada nepoznata numera - ЧЕЉУСТ. Dostupan sa majspejs stranice benda ili sa linka:http://www.mediafire...h5785hz6dx3uurl

 

add_svarun_kolovrat-EP_JPEG.jpg

 

Od izdanja tu je jos i КОЛОВРАТ Ep u vidu splita sa ruskim bendom Midgard, po ceni od 300 din (oko 6 KM, 3 Eur).

 

Kontakt:

add_svarun_contact_JPEG-1.jpg

 

Ova tema bi lagano mogla da se prebaci u afirmisane bendove, vec imaju jedno izdanje, a full album je pred vratima.

Edited by Demijurg 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Evo sad gledam na distro sajtu. Album je tamo već dostupan. Mogu li se oba diska nabaviti u BL, ili da naručim online? Nisam vas do sada slušao, ali prema ovim komentarima mislim da će mi vaša muzika fino sjesti. Na jednom lokalnom radiju radim emisiju posvećenu domaćem metalu, i čim mi dođu neki vaši snimci do ruku pustiću ih u emisiji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Diskovi ce se moci kupiti online iz bilo koje lokacija, a takodje i licnim preuzimanjem u Novom Sadu. Cena je 600 dinara za album (oko 11 KM) i 300 dinara za Kolovrat EP, split sa Midgaardom (5,5 KM).

 

Spisak numera:

 

1.Žezlo (Scepter)

2.Meranija (Merania)

3.Krunidba (Coronation)

4.Glas (Voice)

5.Jabuka (Jewel)

6.Slavija (Slavia)

7.Molitva (Prayer)

8.Vlast (Ascendant)

9.Kolovrat (Sunmark)

10.Besmrtna (Inextinguishable)

11.Seobe: Narod (Migrations: Folk)

12.Seobe: Pohod (Migrations: Conquest)

13.Коронация (Coronation, Russian version)

 

Cetrnaesta numera, Žezlo, ruska verzija, ce biti dostupno online nakon izlaska albuma (uz vec dostupne online numeru Čeljust), jer nazalost nije uspela da stane na prepun disk, zbog sistemskih fajlova:

 

14.Жезл (Scepter, Russian version)

 

@ Saša Grbić:

Ja ponekad dolazim u Banja Luku, pa bih ti mogao poneti eventualno, samo ne znam kada to bude, tako da ti je sigurnija opcija da narucis online.

 

Edited by Demijurg 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo momci. Neće vam online prodaja baš tako lako ići. Ja sam danas pokušao i rekli su mi da je za strane kupce minimum narudžba 10 komada. Pitao sam ih kako mogu da dobijem ova dva diska i oni su me uputili na vaš myspace i rekli mi da rade samo na veliko.

 

Diskove mozete naruciti preko [email protected] , ili 063/8-484-282 . PM izbegavajte, velika sansa da ih necu ni videti... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...