Machka Naopachka wrote:
Ne znam kakvi su propisi deklarisanja u USA, Lush je američka firma ako se ne varam?
Mislim da da, oni su polu prirodna kozmetika, nešto poput L'erbolaria, s tim što mene jaki mirisi odbijaju, tako da se psihički pripremam kada treba preći taj dio Kneza
Sada, srećom, ne radi 
Sjajan sajt, Mačko!
Da te pitam u vezi sa shea butterom, koliko bi mi recimo trajalo pola kg?
tako da korsitim kakao buter, koji miriše u manjim količinama na čokoladu
E, ovo mi treba! Ništa, čim mi legnu neke pare moram naručivati butter. Nema mi druge 
Moj šampon sadrži isključivo ove biljke:
* Amalaki
* Nim
* Tulsi
* Hena
Zato je tečnost tamne zelene, skoro pa crne boje
I ima taj fantastično prirodan miris. Ajurvedski stručnjaci koristili su ove biljke hiljadama godina kako bi ishranili koren kose, kožu skalpa i kondicionirali kosu na prirodan način. Mogla bih da isprobam i Brahmi ulje koje sadrži istoimenu biljku (brahmi).
Maska za kosu je za sada kupovna, Alverde, kombinacija hibiskusa i aloe vere. Planiram da krenem sa handmade maskama, samo da još malo izučim šta i kako. Jedva čekam!
Balzam za usne: 2/3 prirodni vosak (sveće), 1/3 shea buter, planiram da probam da ubacim mineralnu senku da bih dobila i boju.
Fantastich!
Evo mog. Mislim, kapiram da koristiš slične stvari kao i ja, samo što si ti izučila posao i sada radiš sve sama, kod kuće, što i ja planiram u neko skorije vrijeme, ne samo što je isplativije nego što jednostavno praviš sve ono što je tvom tijelu neophodno i hraniš ga upravo i isključivo sastojcima koji su mu kao takvi i jedino potrebni. BRAVISSIMO! 
Nije mi jasno šta od ovih sastojaka čisti? Ili nisu naveli sve sastojke?
Nisu samo naveli, čisti i lice i tijelo, mada bih ja za tijelo uzela ovaj:
za ljetnje dane koji nam predstoje upravo zbog sandalovog ulja koje hladi i osvježava tijelo.
Da li si negde naišla na soapnuts kod nas?
Ne, vidiš, nisam ni znala sa soap nuts. To je, zapravo, plod Sapindusa i on je vrlo popularan sastojak u ajurvedskoj kozmetici
Eto, opet se vraćamo na ajurvedu
Teško ćemo naći sapunski orah u BGu, mada ću pitati kad budem svraćala u Maslinu da li znaju nešto o tome.
Smorock wrote:
@ KokopelliKako se krecu cene tih sapuna i generalno proizvoda? Nisam uspela da nadjem cenovnik na sajtu.
Vrlo su povoljni. Do 200,00 rsd, zavisi od apoteke do apoteke, ali preko 200,00 ne bi smjela da daš jer je onda neko mnogo halapljiv
Imaš da naručiš i preko Bio Špajza. Cijene ostalih preparata variraju. Moj šampon je 460,00 rsd, ulja za masažu skalpa i tijela oko 300,00 rsd, pasta za zube 260,00 rsd, vicco kreme za lice i tijelo oko 300,00 rsd, a Neem Guard, Stress Guard su skuplji proizvodi, oko 900,00 rsd. Vidiš da je čitav asortiman vrlo povoljan, i ne bi bilo logično da je suprotno, jer je sama ambalaža pravljenja od reciklažnog materijala i rok upotrebe nije duži od 3 mjeseca, što je pravi znak da je prirodna kozmetika u pitanju.
Montenegrina wrote:
Nego, znači li to da npr. Oriflame nije dobra kozmetika?
Nije, evo ti copy/paste sa sajta koji si dala:
Swedish Spa Minerals Exfoliating Body Polish
Lista sastojaka:
aqua, stearic acid, glycol distearate, paraffinum liquidum, glycerin, polyethylene, glyceryl stearate, pumice, butylene glycol, sodium stearoyl glutamate, stearyl alcohol, sodium polyacrylate, parfum, imidazolidinyl urea, methylparaben, citric acid, propylparaben, ci 16035, ci 42090
Uzgred, dobro je što bar Guam mogu da nastavim da koristim, koliko vidim, nalazi se na spisku natural kolekcija...
Kakve su cijene Guama?