Jump to content

Prirodna nega tela


Machka Naopachka

Recommended Posts

Guest LadyInRed

blondie : mislim da si ispustila da napises sta to koristis :))

 

 

ajlin: znaci ne koristis nista sto je skroz prirodno?? nema tako neceg sto bi moglo da se koristi za negu dela oko ociju???

 

 

ja sam u potpunom haosu sto se tice tih svih krema i perapara za negu lica zbog te seboreje koju sam imala.sada mi je doktorica prepisala neki dermis - simplex koji je ustvari neka tonirana krema pojma nemam ni ja kako to da mazem svakog dana na lice umesto kreme.to bi znacilo da non stop imam puder na licu :( to mi uopste ne zvuci kao normalno a jos ta krema nema razlicite nijanse nego jedna jedina a kosta 1100 din otprilika sto nije malo da bi se samo probalo

 

bas mi je postalo mucno da razmisljam sta smem sta ne i sta kako ...

 

by the way Happy New Year people :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clarins ima neke preparate koji su 100%, trenutno koristim jedno jako dobro ulje za telo (čudo da meni ulje prija!).

Ne sećam se da li je njihov antirid nosio 100% pure oznaku, ipak mislim da ne.

 

Inače ne koristim baš sve prirodno, taj Clinique antirid sad dok je zima jbg moram da stavljam zbog 'ladnoće, inače kreme za lice skoro da i ne koristim.. Ovo ostalo recimo da sam zadržala u upotrebi stvari koje mi prijaju, znači ulje za kosu, sapune.. i za nokte koristim neke mazalice bez hemije. Regeneratore, kupke, losione za telo sam u potpunosti izbacila. Može se reći da sam uglavom poizbacivala nepotrebnu hemiju.

  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam još uvijek pod terapijom, tako da lice tretiram medicinskom kozmetikom iliti paraben kozmetikom, jbg, ali pomaže mi, a još imam i taj faktor preosjetljivosti kože i ovo što trenutno koristim je best choice. Inače, šamponi, maske, regeneratori, mlijeka, ulja, sapuni su prirodna, ali desi se nekad da ubacim hemiju, čisto da tijelo ne zaboravi sa čim se bori :haha: Btw, Crna Gora uvozi bugarsku i rusku organsku kozmetiku: http://www.zoya.bg/en?gclid=CKiltvjbl58CFQoEZgodYCFLWw, ne mogu da nađem to organsko mlijeko od dunje, nije u pitanju ovaj brend sa linka, ali sve je 100% prirodno, vidjeh pod INCI :D

Edited by Kokopelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest LadyInRed

Sad se vidi slicka :)) thanks

 

Ja sam razmisljala o tome da li moze da se napravi nesto za hidriranje koze lica, pa i tog dela oko ociju ali nisam nasla ni jedan recept na netu.

Inace,koliko sam ja citala sve i svasta poenta za lep izgled koze,bio on sa borama ili ne,jer su bore neminovne sa godinama, je da se koza intenzivno hidrira.Da se pusti nocu da dise,znaci da se samo ocisti a da se ujutru stavi neka hidrantna krema.

 

By the way koliko kosta ova clinique krema oko ociju??

Edited by LadyInRed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uzecu i ja tu prvu, imam tu zelenu glinu s dna strane i nekako me mrko gleda i ne isprobava mi se :haha: I Nera sirup i masku onu zelenu s vitaminima i uljima. Bas cu da se istrosim :( Al mora Nera, usvinjila sam se.

 

Nera nije toliko zdrava koliko je reklamiraju, čisto da to imaš u vidu, jer iako je u pitanju prirodan proizvod i poznat način čišćenja, tvoje tijelo prethodno mora biti istrenirano za tu vrstu detoksikacije. Znaš i sama koje su najefektivnije metode mršavljenja, nema potrebe da eksperimentišeš sa nečim poput ovoga, naročito posle svih ovih praznika... Dobronamjeran savjet - that's it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iii opet ti kad te niko nije pitao :lol: Mislim ti ni ne pretpostavis da neko mozda zna ista o tome sta prica, uvek ti bolje znas.

Elem. Ne radi se o dijeti vec o prekidanju losih navika. Upravo jer pre i posle nje ne mozes da zderes bas kako hoces.

@Smorock: ih pa ja sam svinjce poodavno a svakako ne moze samo vezbanje da sredi stvari. Mislim kad bi jeo kako zelis posle vezbanja bi se samo jos gore gojio :da:

Zdrav zivot, to je neki cilj. A ne dijete i ostala cuda. Osim ako pod dijetom podrazumevate skolsku definiciju a to je konkretan rezim ishrane. Zdrava ishrana je tako na neki nacin dijeta. Al o tome ima posebna tema :da:

Ovde je pre za pitanje jel neko koristio onu zlu kremastu glinu za zube i nije umro :ph34r: Zelim da je probam al bas je uzasna :haha:

  • Downvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jbt, vazda li si orna za neku raspravu... Očigledno ne znaš šta je Nera bez obzira što si se informisala preko raznoraznih sajtova. Izjava da ćeš njome da prekineš loše navike je as stupid as it sounds. I ko je uopšte spomenuo dijetu, pričala sam o detoksikaciji, jer Nera upravo tome i služi. Udebljala si se -> spomenula Neru -> očigledno želiš da skineš kilograme i pređeš na zdrav režim ishrane - da, Nera će baš da te prosvijetli ka tom cilju :haha:

 

Recimo, da li znaš da kontraceptivne pilule i čišćenje organizma ne idu, čak ni vitamini i čišćenje organizma, a ni čajevi i čišćenje organizma... Bitno je da nema ničega što bi želudac navelo da ostane aktivan...

Edited by Kokopelli
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala! Ta mi se i cinila kao najbolji izbor. :D

Naruceno to, brahmi ulje i neka glina za lice, posto sam ovu koju sam dosad koristila skoro potrosila. Jedva cekam da stigne :)

 

 

Ta glina je meni dosta pomogla sa licem. :da: podseća me malo na ono za sužavanje pora iz Clinique kolekcije. Ima to neko spa aktivno dejstvo.

 

I da, mislim da ti je pasta bolji izbor od crvenog praška, ja sam potrošila malo više od pola kutije i batalila jer mi celo kupatilo od njega izgleda kao da je nad lavaboom upravo doručkovala cela black metal armija.

  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stigao jutros paket :veseli:

Prvi utisci: naravno koji god proizvod kad kupim prvo sto uradim je da ponjusim sve redom :D

Pasta za zube prva asocijacija kolynos! :D isto mi mirise, odmah sam se setila pokojne bake :(

Prala sam par puta sa njom danas i lep je osecaj, videcemo na duze kako ce mi se ciniti :)

Glina lepo nezno mirise, kontam da mi nece iritirati kozu, sad sam je mazala, dosta mi je stegnuta koza, ali ne toliko suva, kao sto je od gline koju sam dosad koristila. Videcemo i to na duze staze kako ce se pokazati.

Ulje nisam jos isprobala, to cu sad za vikend da eksperimentisem, nadam se da ce mi se i to svideti, vidis to nisam stigla ni da njusnem jos :haha: moracu ujutro. XD

 

Hvala svima na preporukama, sledeci korak prelazak na prirodne sampone :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest LadyInRed

Jel koristite nesto sto je prirodno,ili barem ne toliko stetno za negu usana?Strasno su mi ispucane usne,stalno i moram nesto da mazem a koliko videh sva labela imaju tzv kancerogee supstance ?!?!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не знам одакле си, али ако си из Београда - има Sephora ове балзаме за усне. Имаш ту доле у дну стране листу састојака, а само нису навели последња три: D-Limonene, Citral, Linalool. Кошта нешто око двеста динара.

Edited by fantasia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako ima DM u Nišu, proveri Alverde kolekciju da ima balzama za usne. Plus u Liliju se pojavilo svašta nešto prirodno na onim policama pored apoteke, mada treba proveriti te cene malo.

 

E da zamalo da zaboravim, vrlo lepo se pokazao i ovaj prirodni balsam na bazi meda i ulja kamilice. Pošto kažeš da nisi iz Bg, možeš i da ga naručiš pouzećem, najviše se isplati ako kupuješ više proizvoda. Pogledaj sajt ima svašta. Pola stvari o kojima pišemo ovde možeš tu da nađeš :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...