Jump to content

Recommended Posts

Saradnja Aleksandre Slađane Milošević, Alogie i Milana B. Popovića

 

Snaga protiv koje ne mogu nista

 

 

Srpski rock ne posustaje, već uprkos zlim slutnjama, nadjačava protivnike!

Domaća „Mother of rock and roll“ Aleksandra Slađana Milošević (kompozitor, gitaristkinja, pevačica, književnica, režiser), domaća grupa Alogia i urbani pesnik Milan B. Popović, spremaju se da kič kulturi zadaju nerešiv zadatak.

 

Aleksandra Slađana Milošević je u saradnji sa grupom Alogia, upravo završila snimanje nove kompozicije pod naslovom Izdaja (Ja bih da odmorim dušu). Pesma koja je prvobitno planirana za CD kompilaciju Milana B. Popovića - na kojoj se nalazi osamnaest srpskih rock i metal sastava koji su komponovali autorsku muziku na stihove iz Popovicevih knjiga pesama - postala je povod za veci poduhvat - Mini album Aleksandre Slađane Milošević i Alogie, u saradnji sa pesnikom Milanom B. Popovićem. Po zavrsetku tehnicke obrade pomenute Izdaje, prve od pet planiranih kompozicija, srpska medijska javnost ce imati prilike da se suoči sa kreativnom energijom koju će, nadamo se, uspeti da preživi.

 

...

 

www.MolitvaTetoviranogSrca.com

 

SladjanaMilosevicAlogiaiMilanBPopov.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

E bas su šaljivi ovi Brankovici u svojim nespretnim pokusajima da upadnu u neki mejnstrim - prvo Zorica Markovic, pa ma`nit Sladjana Milosevic...sve nade u tome da je sljedeca Viktorija.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...
 • 6 months later...
 • 1 month later...
Izdaja" - zajednička pesma Slađane Milošević i Alogije, je konačno objavljena na kompilacionom CD-u "Vreme brutalnih dobronamernika".

 

"Zaista nam je bila čast da sarađujemo sa prvom damom srpske rock muzike i inovativne kulture, Slađanom Milošević. Ovo je naša prva zajednička pesma i iskreno se nadam da ćemo ostvariti planove i sarađivati još u budućnosti", rekao je Srđan Branković, jedan od članova Alogije.

 

"Treba posebno hvaliti Milana B. Popovića, pesnika koji je kroz svoj projekat, inicirao našu saradnju i ostvario teško ostvarljivo - izdavanje metal albuma u Srbiji - i to sa izvanrednim pesmama i izvođačima. Očekujem da ćemo za pesmu Izdaja uskoro snimiti spot, kao i da ćemo svi smoći snage da napravimo koncertnu promociju albuma. Saradnja sa Alogijom je bila posebno inspirativna. Alogija poseduje jedinstvenu kreativnost i profesionalnost, kakva se ne sreće na ovim prostorima. Nadam se da ćemo realizovati ideju o snimanju i izdavanju zajedničkog mini LP-ja", rekla je Slađana Milošević.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vremebrutalnihdobronamernika-omotko.jpg

 

Vreme brutalnih dobronamernika je upravo stiglo!

 

Objavljena je CD kompilacija pesama rock i metal bendova sa stihovima pesnika Milana B. Popovića – Vreme brutalnih dobronamernika.

 

Na kompilacijskom albumu Vreme brutalnih dobronamernika nalazi se 18 grupa i izvođača: legendarna umetnica Aleksandra Slađana Milošević, Alogia, Instant karma, Abonos, Art diler, Backbone, Tales of dark, Broken strings, Atlantida, Disparador, Amaranth, A. R. Club, Heaven rain, Iskaz, Darkshines, Asphalt Chant, Seraphim i Demether.

 

Na ovom umetničkom projektu je učestvovalo i kreativan doprinos dalo 70 muzičara i kompozitora i na njoj su zastupljeni stihovi beogradskog pesnika Milana B. Popovića. Svi su se okupili oko ideje spajanja popularne muzike i savremene poezije u jednu neraskidivu celinu.

 

Pri odabiru sastava vodilo se računa prvenstveno o kvalitetu, aktuelnosti, ali i o teritorijalnoj rasprostranjenosti muzičara-učesnika, tako da se na CD kompilaciji, pored nekoliko sastava iz Beograda, nalaze i umetnici iz Kragujevca, Novog Sada, Smedereva, Zrenjanina, Pančeva, Petrovca na Mlavi, Banja Luke i drugih gradova.

 

Likovna oprema i dizajn omota rad je akademskog slikara-grafičara, Jakše Vlahovića.

 

Više informacija o CD kompilaciji možete pronaći na sajtu Milana B. Popovića - www.MolitvaTetoviranogSrca.com , kao i na pojedinačnim my space stranama bendova- učesnika ove nesvakidašnje kompilacije.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

Izdvojio bih izvođače čija muzika mi je najviše legla: Amaranth, Iskaz (to je ta Bane Sunshine škola), Disparador (jel ovo Dušanov alias ili novi bend), Tales of Dark...

Ostatak bendova đene đene...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izdvojio bih izvođače čija muzika mi je najviše legla: Amaranth, Iskaz (to je ta Bane Sunshine škola), Disparador (jel ovo Dušanov alias ili novi bend), Tales of Dark...

Ostatak bendova đene đene...

Pa kad ubaciš zajedno u google pojmove "disparador" i "translation" odgovor se sam ukazuje (: Milanova kompilacija je bila zgodna prilika da uradim nešto što je malo drugačije u odnosu na ono što radi Trigger. Drago mi je da ti se dopalo!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Ova kompilacija je iskorak u odnosu na dosadašnja pojedinačna izdanja i lep pokušaj da se ujedine snage. To je metal.   :pivopije:

 

 

Tekstovi su fino "legli" većini bendova, ali izdvojila bih Tales of Dark, Backbone, Demether i Banjalučane, Heaven Rain . Darkshines su mi OK, "Živite li?" (Amaranth) je odlična atmosferična stvar, a kao predstavnici malo alternativnijeg rock zvuka tu su Art Diler i Broken Strings. 

 

 

Saradnja Alogie i Slađane Milošević me je, u neku ruku, iznenadila, a opet, žena je oduvek pratila (i stvarala) trendove i očigledno je da joj to i dalje polazi za rukom.

 

 

Iskaz (to je ta Bane Sunshine škola)

 

 

Da, da, i ja sam to prvo pomislila.   :zeleni:

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Kompilacija "Vreme brutalnih dobronamernika" se od sada može i besplatno skinuti sa sledećeg linka:

http://rapidshare.com/files/377407830/Milan_B._Popovic_-_Vreme_Brutalnih_Dobronamernika_-_CD.zip.html

ili sa:

http://www.zshare.net/download/75117371abd3d742/

 

U zip arhivi su mp3 fajlovi, info i omot.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Ajd muzika i da se proguta nekako (mada je dobar deo dosadan), ali ovi stihovi... Pa to je na nivou sedmogodisnje siparice koja masta da glumi u novom Tvajlajtu. Ne mogu da verujem da je neko ozbiljan da ono izdaje i jos se trudi da promovise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...