Jump to content

Riblja Čorba


SRLE

Recommended Posts

1 hour ago, Vic Rattlehead said:

Koncentrišite se na njihove prave pjesme, ne na Napile se ulice, Đurđevdan i ostala podilaženja prostom pučanstvu. Npr:

 

Ne potcenjuj nas, znamo ceo opus, gotovo u ton ukraden... Ljubisa Tigar Racic je takodje bio bog, Formula 4 je milijardu puta veci bend od usranka Breginog... Sad mi kao ne znamo rane kradove i to, pa nemojte nas jebati. Bila mam Kukunka, popusis mi taranta! Docekali razni bagremi da seru po Bori, mozemo Kuruz i ja da seremo po njemu, jer je nas... bio... jbg..

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne serem ja na Čorbu zbog ovih novih Borinih ispada, to što se slizao sa SNS-om mene ne dotiče, već jednostavno su mi oni uvijek bili bendić za do drugog srednje, sa naivnim tekstovima prvi-treći i drugi-četvrti stih da se rimuju. Sa izuzetkom od par odličnih stvari, kao što su Jedino moje, Ostalo je ćutanje, Ja je gledam... ima toga još, ali nikada me nisu previše doticali. A Bregović jeste bio lopov, ali onako kraduckao, što bi Velja rekao, pa to sve fino iskombinuje u dobru pjesmu. Opet kažem, ima i Dugme preglupih pjesama, ponajviše sa Alijom, ali ima i odličnih, sa genijalnim tekstovima. A svi ćemo se složiti da je Čorba trebalo da se povuče nakon Pišanja uz vetar.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da bi diskografija bila koliko-toliko dosledna, mislim da je Labudova pesma trebalo zaista da bude labudova pesma. I to kažem kao neko ko je umeo da probere dobre pesme sa kasnijih izdanja (pogotovo sa albuma MInut sa njom) i ko je umeo da se dobro provede na koncertima tokom godina.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Borini stari tekstovi su fenomenalni, a pesme poput Napolju, Neke su žene pratile vojnike, Ostani đubre do kraja i gotovo svi politički iz tog vremena itd itd su kult kakav Bijelo dugme ne bi doseglo za tri života svih članova benda
oko povlačenja posle Pišanja se slažemo, to je poslednji album koji je gotovo ceo bio dosta dobar

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ju iter daj a hiro, or liv long inaf tu bikam a sendvičar

Tekstovi su im bili najjači aspekt, da je samo Bora ostao dosledan suštini kako rekoste, ostao van politike, van onih TV emisija, tačno bi i dalje legenda bio. Kinte mu sigurno nije falilo, imao je stalno svirke, gitarijade, i pre no što se prodao. Imali su i pokoji dobar rif , Gasterbajterska 2 npr, ali ništa tu daj for.

Dugmići su već Stonsi. Imali su hitove, drogirali se, punili arene, drogirali se, pevali na albanskom, a znali su i da ubodu poneki hit. Ne spavaj mala moja, na zadnjem sedištu,  napile se ulice, ajmo u planine, doživeti stotu. Svirali su za masu, ali su bili zabavni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 11 months later...
Quote

"Rok muzičar i basista grupe "Riblja čorba" Miša Aleksić preminuo je 29. novembra u 67. godini, od posledica koronavirusa, ali Bora Đorđević nije prisustvovao njegovoj sahrani jer vodi bitku za život protiv raka koji mu se proširio na pluća." - Srbija Danas

 

"Svima srećna Nova godina, radujem se skorašnjem velikom beogradskom koncertu." Ovako je sinoć Bora Đorđević prokomentarisao navode medija da je u teškom stanju i da mu se navodni karcinom proširio na pluća. Bora sa porodicom živi u Ljubljani. - Večernje novosti

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 3 months later...
  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...