Jump to content

Death / Grind - noviteti


F4R15

Recommended Posts

Pa nije jedna od najboljih godina, ali naravno da je bilo dobrih, na prvom mestu Monstrosity - In Dark Purity, zatim Angel Corpse - The Inexorable, Hypocrisy, Cannibal C - Bloodhirsty, Immolation - Failures for Gods, SFU - Maximum Violence, Deeds of Flesh - Path of the Weakening itd.

 

To mi pada na pamet, ima sigurno još po neki dobar, ali svi su oni daleko od klasika, eventualno In Dark Purity koji je albumčina u rangu sa najboljim DM albumima!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ono sto sam zeleo da kazem je da iako stari albumi jesu kultni ne slazem se da posle bendovi nisu izdavali jake albume koji imaju muda i imaju dusu, a ovi albumi koje si nabrojao bas to dokazuju.

Napredak u sviranju, produkciji i dinamici pesama i dobijes monstruozne albume.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne slazem se. :)

Horrendous je mama, to stoji, samo u superlativima mogu govoriti.

Morbus Chron me nikad nesto nije kupio, dobro je to ali mi neeesto fali. Tribulation mi je ovaj poslednji totalno bezveze (album je dobar ali nije na nivou prva dva albuma). Iskreno, plasim se na sta ce njihovo sledece izdanje da lici.

 

Inace, dok su svi hajpovali ta tri benda koja si naveo jedan je nazalost svima promakao, spominjali smo ga ovde ali nije doziveo "uspeh" poput ostalih.

Dosta elemenata Wataina, Dismembera itd. Sjajan album.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auu, ovaj Vampire sabija.

 

ja sam se pržio na poslednji Vampire samo tako, hajpovali ga Sloba i ja ovuda, ali baš niko nije obraćao pažnju

 

Ti hajpuješ po službenoj dužnosti i ono što nisi slušao.

Edited by vudun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno da ima i dalje dobrih albuma i bendova, ali mislim da je Miloš pokrenuo ovu polemiku (i slažem se sa njim), samo iz tog razloga što je početkom devedesetih u kratkom roku izašlo toliko klasika ovog žanra da je to nepojmljivo, i svi albumi koji nastaju skorije, iako zvuče dobro ili pak odlično nikada neće ostaviti takav trag u death metalu, kao npr Altars, Human, Clandestine, Obscene, Effigy, Testimony i mnooogi drugi.

 

Od ovog benda sam mnogo očekivao nakon prvenca, koji zvuči jebeno fantastično, nažalost već sledeći album im je čist prosek..

 

 

Takodje od Angelcorpsa sam očekivao mnogo više dobrih albuma, kao i od Vital Remainsa, od čistih oldskulera švedske scene ovaj noviji bend mi je ubedljivo najbolji, svaki album ubica!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima dobrih albuma i danas, ne kažem da nema, eto Dead Congregation je dobar, pa Necros Christos... Više mi smeta što danas sve što izađe zvuči manje-više isto. A to je verovatno zato što su u ono vreme death metal bendovi odrasli na nekoj drugoj muzici, pa su crpeli inspiraciju iz drugih stvari, dok danas oni koji sviraju ovu muziku samo death metal i slušaju, pa i ne može da se očekuje da snime neko čudo. Da je kojim slučajem Cause of Death izašao ove godine, bio bi isto toliko dobar i originalan kao i 1990, isto i Covenant i gomila drugih albuma. Danas i ne očekujem od nekog novog benda da me toliko oduševi. Domains je recimo dobar, ali ne baš toliko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

uvek je u svakom žanru luksuz onih koji ga započnu da mogu da koriste sve najosnovnije trikove - stvaraju pravila, provaljuju skale i ritmove i čuda, mogu da se zajebavaju sa svim strukturama od najprimitivnijih do tehnikalisanja... što više vremena prolazi, svaki žanr isto tako postaje sve predvidljiviji i sve je manje prostora da ispališ nešto epohalno, prirodno je to

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dva noviteta,

 

prvi album ovih oldskul dm amera, bivši članovi Incantationa, Vital Remainsa..

 

 

Ovi švedjani prave zanimljivu kombinaciju Deatha i Sludgea, ovo im je treći album, ja iskreno prvi put slušam ovo, uopšte nije loše

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...