Jump to content

Andromeda


Apeiron

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Kao i Pyramaze i Shadow Gallery i Hourglass i uostalom velika većina tih kvalitetnih a nekomercijalizovanih bendova. :) Sviraju samo "s mene pa na uštap", verovatno imaju zemaljske poslove, ženu sitnu decu... ko će ga znati. Pa evo gledaj kako je Mac završio u Thresholdu kad se fokusirao samo na bend. Katastrofa...

 

Realno, pitanje je veliko da li može bilo ko od njih samo od muzike (benda) da živi, a da nije asketskio-pustinjački (u sve lotos položaju sa kosom do poda i noktima na nogama od 3 godine)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Za retke koji čitaju ovu temu, evo još malo emocija mojih vezano za (za mene) najbolji album --- Chimeru...

 

 

 

Veoma mi je žao što je jedna tako jaka pesma kao što je No Guidelines tako nekako tunjavo odsvirana. Jaka stvar, odlični rifovi, melodična je sva, odličan tekst, ulazi u uho, ali svirka mi je tako nekako.. not them.. da je to polužalosno. Pogotovo mi smeta onaj trapavi dupli bas bubanj (ajde ispravite me ako je Lejon slučajno to sve odsvirao jednom nogom!).

 

Gledam ga uživo, sve iz zgloba fino, guzom ne pomera. Impresivni su mu ritmovi na svim drugim pesmama, one lepe činele i neparni luckasti ritmovi koji prosto mame da se slušaju do besvesti i nazad, bas koji pokreće maštu, evo već na sledećoj Inner Circle čovek izuva.. ali ta šesta stvar je nekako.. ma da li su to namerno uradili?!? :uhoh:

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da sam shvatio zašto Andromeda nije poznatija i primećenija ... prosto, oni su uopšte ne angažuju! Ne znam čime se bave u životu (znam samo za Reinholdza) ali definitivno, oni sviraju sa Andromedom samo iz hobija i totalno ih baš briga :)

 

Ma to oni kad im treba ekstra kinte, a da nedizu kredit onda naprave jedan albumcic nabrzaka i svi srecni :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za retke koji čitaju ovu temu, evo još malo emocija mojih vezano za (za mene) najbolji album --- Chimeru...

 

Slušam Metal već - ili tačnije, tek - tri godine i za to vreme nisam odmakao dalje od poznatih i relativno poznatih bendova. A, što dublje ulazim u Metal svet njegove granice mi se čine sve daljim i daljim. Jednostavno toliko je odličnih bendova, njihovih albuma i pesama da je prosto nemoguće pohvatati ih sve na brzaka... Ali pošto u sledećih sto godina ne planiram ni da umrem, a Peruna mi ni da menjam muzički ukus, nigde ne žurim - svakih nedelju, dve novi album i nova doza, za mene, vrhunske muzike... Andromedu do danas nisam slušao, možda čak ni za nju nisam čuo, ali nakon ove predivne rečenice to se mora promeniti. prvom prilikom nabavljam ber neki njihov album!!!

ne znam da li ovaj forum ima sistem reputacije, zahvalnica i tih stvar - i kako to funkcioniše - ali računaj da se divim:-)

Izvinite zbog podužeg post koji i nema neke veze sa temom.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

teske su to droge, ti mjetali i te gitare...

bolje prestani dok jos mozes, dok je organizam mlad, dok jos ima snage...

moras to uciniti odmah, iscupati zlo iz korena dok se bolest ne rasiri, inace su sve nade izgubljene! :wink:

 

edit: evo t' plus zbog reci i izraza.

Edited by N

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 year later...

Swedish progressive metal band ANDROMEDA will release its new album, "Manifest Tyranny", on November 25 in Europe via Inner Wound Recordings and November 21 in North America through Nightmare Records. The effort will be made available as a regular CD version, in digital formats, as well as a very exclusive wooden box edition, strictly limited to 400 copies worldwide. A digital single for the track "Lies 'R' Us" will be released on October 28.

 

"Manifest Tyranny" track listing;

 

01. Preemptive Strike

02. Lies 'R' Us

03. Stay Unaware

04. Survival Of The Richest

05. False Flag

06. Chosen By God

07. Asylum

08. Play Dead

09. Go Back To Sleep

10. Antidote

 

andromedacd.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preslušao sam album dva puta i skroz mi je čudan. Ok, Andromeda je to, tu je gomila njihovih prepoznatljivih momenata, ali je album generalno sporiji, blaži i mekši od svih prethodnih. Iskerno, nedostaje mi malo "žestine" u svemu ovome. Jedina pesma koja mi se do sad istakla je "Antidote" (jedina je potpuno u stilu dosadašnjih Andromedinih radova), a nešto što mi baš smeta su naratorski delovi kojih ima nekoliko (kao npr. onaj "War, war, war, war, war, war, war.... " deo u "False Flag"). Takođe i zvuk mi je malo čudan, posebno kada je bubanj u pitanju, i pevanje je drugačije... Prerano je možda za neke konkretnije zaključke, obzirom da sam samo dva puta čuo album, ali mi je isti za sad, nažalost, ispod očekivanja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...