Jump to content

Hourglass


Ајлин

Recommended Posts

Samo ću da otvorim temu pošto sad moram da krenem, ali me interesuje kako ih vidite i šta vam se sviđa. Aktivni su već oko deceniju, imaju za sada 4 full-length albuma tako da ćemo imati o čemu da pišemo.. ne sviraju mnogo ali su bend koji po mom mišljenju, veoma obećava.

m_8d2c5d7c9c384a87b9d3d798a380bcee.jpg

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo da napišem nešto o novom albumu:

hourglassband3.jpg

 

Oblivious to the Obvious traje 139 minuta spakovanih u 10 pesama, a između Subconscious (2004) i poslednjeg pomenutog izdanja prošlo je čak 54 meseca. Po mom mišljenju, vredelo je čekanja. Muzika je takva da uz nju vreme leti neprimetno i dužina albuma nimalo ne opterećuje- bar mene nije ni jednog sekunda.

 

Ko voli progovski deo Cynic-a voleće i Hourglass, bar brže stvari - jer ima i laganijih stvari prepunih klavirskih deonica, Faces na primer koju upravo slušam... Sjajne bas deonice i predivne melodije boje ceo album. Takođe, ako vam se npr sviđa Clockwork, preporuka za Hourglass.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ja sam :bigblue:. Samo što retko pišem utiske, jer se mišljenje novih forumaša ovde baš i ne ceni pored iskusnih lisaca:bigblue:. Ali, to je razumljivo, stvarno znate pos'o i šta je dobro.:da:

Nego, bend je odličan, kao i album. Vokal ponekad malo zezne, ali ništa strašno. Moram preslušati i prethodne radove, mada nemam baš vremena pošto svakog dana postavljate bendove

na prog predloge i novitete. Ne znam više šta sam preslušao:haha:..

Share this post


Link to post
Share on other sites

:haha: odlično.

Nisam htela baš sve "na tacni" da ostavim... Ne znam koji je bolji album...

 

@Lucassen - nema tu stari, novi, pa i ja sam nova na Forumu (u poređenju sa mnogima!), pa evo otvorih temu :P E jedino što sam od matorijih ovde pa imam zajebat ukus koji je prekaljivan... hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da brojač postova govori sve:haha:..Sad ću preslušati i prva dva..Nadam se da su dobri kao i treći. Nisam išao baš redom, ali šta sad. Htedoh još da ti kažem (pošto kupuješ diskove online) da sam naručio neke diskove

koje će mi doneti drug iz Ameriku. U pitanju su obimnija pakovanja (limited, box, itd.), pa bi verovatno šiping bio mnogo. Ako imaš takvih želja (koje su skupe za slanje i sl.), sledeća tura će verovatno biti u decembru, pa se možemo izdogovarati oko toga.:bigblue:

Share this post


Link to post
Share on other sites

O! Meni neko da ponudi nabavku! Hvala :D Smisliću pa ti javljam...

 

 

Inače momci imaju još jedan album koji intenzivno jurim :da:

Zove se "This Lonely Time And Place", prvenac im je, izdat je 2000.g. i izgleda ovako

30689.jpg

 

 

edit: Brojač postova ne govori ništa o kvalitativnom ;) zar ne misliš tako

Edited by Ајлин

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slažem se naravno, ima ovde likova koji mnogo pišu a malo kažu (da ne kažem nešto ružnije). Međutim, nisam to primetio kod tebe (bar na temama koje posećujem:bigblue:). Imaš dosta preporuka koje mi se sviđaju, pa reko' da se odužim nekako:bigblue:. A tu je naravno i Progressiver, Apeiron, itd. Mnogo postova, a kvalitenih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, ima ovde ljudi koji slušaju jako dobru muziku. Obrati pažnju na Angelistora, Astrallisa, Toksu (o, da, Toksa!), Erlika, Tanyu... a ima ih i koji su otišli sa foruma ali imaju vrlo definisan ukus ;)

 

Nego da se vratimo na Hourglass.. Mnogo smo naređali bolje da ćutim par dana, ipak za preslušavanje njihovih albuma treba itekako vremena :haha: čovek ne ume da napravi kratak album!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odmah da ti kažem da ćeš se podobro namučiti. Ja sam dugo tražila da čujem kako zvuči, bez uspeha! E sad pošto na torente ne idem možda nešto odčeprkaš tamo.

 

 

Izgleda da je prvi album izdat u nekom malom tiražu, nigde ga nema! Upravo čekam ova ostala tri što se mogu relativno lako naći, a za prvi sam poslala mail bendu pa čekam da vidim hoće li mi odgovoriti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na linkima, a ja baš krenuo juče da tražim od prvenca, koga izgleda, zasad, nigde nema. Volim nepoznate bendove da slušam od prvog albuma :muzicar:

 

Preslušaće se ovo sve, dakako.

 

 

Nema na cemu.

 

 

 

Ja nisam našao ni na torentu. Čak ne vidim ni na njihovom sajtu. Baš preslušavam prva dva na novim zvučnicima :bigblue:. Subconscious = :meshuggah:.

 

 

@Ajlin Sad mi reci da si naručila originale :haha:..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eh, kao što sam mislila... evo Brick je odgovorio na moj mail...

"Hello. Unfortunately, it is no longer available. It has been out of print for some years now. There were some issues with the recording and at some future time it may be re-recorded and re-released. Sorry to disappoint. Thanks for inquiring. It is always great to hear from fans.

Brick"

 

Ajd' sad na neki ebay :P

Najgore od svega je što ne može ni link da se nađe da bar čujemo to čudo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najsvežiji intervju zvanično objavljen danas :haha: tj pre sat vremena:

Intervju sa Brickom.

 

 

 

Ne mogu da se odlepim od pesme Homewar Bound sa novog albuma već danima. Ako neko svira bas i voli malo fusiona i jazzy ritmova u svom progu, obavezno da presluša pesmu. Glavna melodija pesme počiva upravo na bas liniji. ;)

Edited by Ајлин

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...