Jump to content

2009.12.13. *SKC, Beograd* Juno Reactor + Laibach


FRUBI_ZMIJA_GADAFI

Recommended Posts

Juno Reactor + Laibach – SKC– 13.Decembar, 2009.god.

 

Juno Reactor po prvi put nastupiće u Beogradu, Srbiji, 13.Decembra u sklopu svoje Evropske turneje koja će obuhvatiti samo 12 gradova! Poziciju co-headlinera zauzimaju Slovenski veterani Laibach.

Prodaja karata krece od 20.Oktobra, pocetna cena karte je 1.500, nakon toga cena karte ce biti 1.800, nakon promo perioda cena je 2.000, 50.VIP karata mogu da se kupe po ceni od 2.500 . Karte mogu da se kupe na blagajni SKC-a i putem Eventima .

 

Do ove turneje / ko-operacije je došlo 18.Septembra 2009.god , kada su Laibach i Juno Reactor zajedničkim koncertom otvorili “Kino Šiška Centar” jedan od najnovijih, najboljih koncertnih prostora na teritoriji Slovenije.

 

Juno Reactor nastupiće u punom sastavu : Ben Watkins sa muzičarima i igračima iz Juzne Afrike i Japana ( njih 10 na bini ! ), ceo set će trajati oko 120-130.minuta !

 

Laibach svima dobro poznat, samo za ovu priliku priprema ljubilarni koncert povodom 30 godina postojanja ! Tako da su odlučili da se vrate korenima i naprave re-make set koji će obuhvatiti početke njihove industrial karijere , pesme iz prve polovine 80’ih , kao što su : Brat moj, Smrt za Smrt, Mi kujemo bodočnost, Ti ki izzivaš, Država, koje su izdate na ploči Rekapitulacije 1980-84 i Laibach LP (1985) . Takođe odsviraće i deo pesama iz novijeg perioda. Kao što smo navikli od Laibacha i kao što svi znamo očekuje nas pravi live spektakl, zahvaljujući kojima su Laibach ostali popularni i dosledni sebi sve ove godine. Laibach će imati set od 90-ak minuta. Kao što smo rekli Laibach će proslaviti jubilej i samim tim spremiti set koji se viđa jednom u životu ...

 

Juno Reactor se smatra pionirima elektronske / goa trance muzike , a Ben Watkins (osnivač i mastermind Juno Reactor-a ) kumom goa-trance muzike. Nakon više od 15.godina, koliko je Ben na sceni i dalje se smatra pionirom elektronske muzike , ali on pokazuje i drugu stranu svoje genijalnosti. Fascinirao je ceo svet svojom kreativnošću i umetnošću da spoji nespojivo. Eksperimentisao je stalno sa zvukom, a uvek ostajao veran tipičnom elektro zvuku.

 

Juno Reactor svetsku slavu i priznanja stiče remixom Traci Lord’s pesme “Control” koji kao instrumental se pojavljuje u Mortal Combat filmu. Svi se sećamo čuvene i po mnogima najbolje borbe Liu Kang-a i Reptile-a (gde je u pozadini pesma Control). Conga Fury se pojavljuje u nastavku filma Mortal Combat Annihilation. Kasnije sarađuju sa Don Davisom (čuveni USA filmski kompozitor), zajedničkim snagama rade soundtrack za Matrix , Matrix Reloaded, Animatrix!

 

Pored toga Ben i Juno su radili soundtrackove za anime seriju Texhnolyze ( jedna od najboljih Japan anime serija ) . Pored toga muzika Juno Reactora može da se čuje u filmovima : Eraser, Virtuosity, Lost in Space, Romeo+Juliet, Beowulf , Once Upon a Time in Mexico .

 

Pored toga radio je i muziku za Playstation 1,2 i 3 igrice kao što su Jet Moto 3 , Fequency, Xbox-ovu Mad Dash racing, cuvenu Mark of Kri itd.

 

 

 

Prvi sing “Laughing Gas” je izdat 1993.god za NovaMute records.

 

1995.god Juno snima Transmissions koje se smatra za jedan od prvih albuma goa trance muzike. Kasnije Juno izdaje Lucianu za Alex Petersonov (The Orb, pioniri chill out / ambientalnog house-a) Inter-Modo .

 

1995.god Juno Reactor napušta Inter-Modo i potpisuje novi ugovor sa Engleskom izdavačkom kućom Blue Room Released za predstojeći singl “Guardian Angel” , koji ugleda svetlost dana 1996.god.

 

1997. Bilbe of Dreams četvrti Juno-ov album donosi potpuno novi zvuk u odnosu na prethodna izdanja, pomerili su granicu tradicionalnog dance beat-a ubacivši dosta tradicionalnih tribal zvukova. Ben Watkins mastermind Juno Reactor-a te godine počinje saradnju sa Amampondo čuvenim južnoafričkim perkusionistom (poznat i kao Ambasador Juzno Afričke muzike ! ) . Zajedno kreiraju čuveni Conga Fury singl . Nakon tog singla Ben Watkins i Amampondo kreću na 5-nedeljnu turneju po USA kao predgrupa Mobiju. 1998. imaju jedan od najboljih nastupa na čuvenom Glastonbury festivalu.

 

Ben Watkins izdaje 5. album Shango 2000.god, to je prvi album koji je izdat za čuvenu izdavačku kuću Metropolis Records ( Alphaville, Bauhaus, KMFDM…. ) . Prva stvar na albumu Pistolero , je urađena u saradnji sa jednim od najboljih gitarista svih vremena Steve Stevens-om ( Billy Idol , Michael Jackson, Motley Crue, Scooter, Pink… ) . Ova kompozicija je bila soundtrack filma “Once Upon a Time in Mexico “(Johny Deep, Selma Hayek, Antonio Banderas ) .

 

Krajem 2002.god Juno izdaje novi singl “Hotaka” , koji je snimljen u Japanu sa Steve Stevensom i tradicionalnim Taiko sastavom – Gocoo ( koji su radili muziku za Matrix ) .

 

2003. izdaje kompilaciju The Odyssey 1992-2002, kompilacija najboljih Juno Reactor kompozicija u proteklih 10.godina.

 

Šesti studijski album “Labyrinth” je izdat u Oktobru 2004.god. (Universal Music) , koji se sastoji od Watkinsonovih radova za film Matrix. Svi koji prate rad Juno Reactora znaju da su Ben i Juno bili jedan od glavnih izvođača za visokobudžetni film Matrix.

 

2006.god Ben Watkins je unajmljen da komponuje orkestralno delo za Japanski animirani film Brave Story . Sony Japan je izdao soundtrack u Julu iste godine. Glavna karakteristika ovog soundtracka je to da je Ben i Juno snimio ovo u Slovačkoj sa Bratislava Radio Symphony Orchestro-om i horom, što je potpuno drugačije bilo u odnosu na ono što je Juno radio u prošlosti.

 

2008. Ben ponovo sarađuje sa anime režiserom Koji Morimot-om za predstojeći Genius Party Beyond , antologijski animirani film poznatog Studio 4°C tima.

 

Junov poslednji album Gods & Monsters je izdat 2008.godine.

Edited by Frubi_ZMIJA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel se zna sta sviraju? Neki best of ili opet ceo nov album? Izvinite na gluposti umesanoj u ovo pitanje ali ne mogu vise da pratim (zadnje dve godine valjda kod nas ne sviraju nista osim najnovijih albuma).

Ускоро сав инфо... Иначе свирају нешто што до сада никада нису...

Само мало стрпљења...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ускоро сав инфо... Иначе свирају нешто што до сада никада нису...

Само мало стрпљења...

 

Svirace sledecu varijantu, 5 pesama iz perioda 1982 - 1988. Zatim 5 pesama iz perioda 1994 - 2003 i 5 pesama sa Volka. Sto se starih stvari tice, svirace ono sto nisu 25 godina svirali, dakle "Smrt za Smrt", "Brat moj", "Drzava", "Die Liebe".... ZLO!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svirace sledecu varijantu, 5 pesama iz perioda 1982 - 1988. Zatim 5 pesama iz perioda 1994 - 2003 i 5 pesama sa Volka. Sto se starih stvari tice, svirace ono sto nisu 25 godina svirali, dakle "Smrt za Smrt", "Brat moj", "Drzava", "Die Liebe".... ZLO!

 

 

Znači nešto po principu anthems kompilacije.

 

verovatno će biti i ''get back'', ''god is god'', udarne stvari sa kapitala...eh, kad bi bilo nešto sa magbeta kao intro/outro za koncert...

 

 

a koliko je karta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znači nešto po principu anthems kompilacije.

 

verovatno će biti i ''get back'', ''god is god'', udarne stvari sa kapitala...eh, kad bi bilo nešto sa magbeta kao intro/outro za koncert...

 

 

a koliko je karta?

Sav info u prvom postu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest Razbijač-NAAĆI

c,c,c...e frubo frubo....1800 i 2500 za lajbah????

 

toliko puta dolaze u našu zemlju,pa su ćak bili i na beer festu.

za lajbah plafon da daš 700 dinara,više ne vredi.ćešći su ovde no u rodnoj im sloveniji.

i leba ti,di vam je vip loža?

ako mislite na oni balkon u skc...jebem ga.platiš za VIP a stojiš ko posran,koji je to VIP?još AKO BUDETE đaba u VIP pušćali rodbinu i jarane,jak vam VIP.

priznajte,oćete se ovajdite o narod...1800/2500 auuuuu...PIIIIIIIIIIIIII,lelelele...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel moguce za SKC nekako platiti galeriju + foto aparat ili to mogu iskljucivo mediji? Znam par njih koji bi dali ako treba i 100eur samo da mogu da skljocaju odozgo :haha:

Ne mora 100e, platis VIP kartu koja kosta 2500 dinara, i imas ulaz na galeriju...Aparat moze samo digitalac...Novinari ne idu na Galeriju kada se prodaju VIP karte...U ovom slucaju izuzetak je samo generalni medijski sponzor, svi ostali su dole...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...