Jump to content

2009.01.19. *SKC, Beograd* Vader + Marduk


FRUBI_ZMIJA_GADAFI

Recommended Posts

Ja izdrzao do polovine ("Materialized In Stone" se valjda vika), isto k'o prosli put, intro-pesma-outro-pesma-vetar-pesma...i nije strasno, cak i ok zvuk bio...da nije cekanje duze bilo nego Vaderova svirka, mozda bi i ostao do kraja XD

 

Vader je demonstrirao manijakalno izuvanje, jos uvek ne mogu da me ne oduseve live, cak i sa ovom postavom Piotr daje 100% sebe i 5 puta godisnje da dolaze, gledao bi gi. Jedina zamerka, bas bas kratka jebena lista, svirali su 45 minuta tacno, nema za sta prokleti Marduk da svira duze od njih, i posle, al' da ne ulazim sad u to..

Lista:

 

1. Devilizer

2. Rise Of The Undead

3. Never Say My Name

4. Sothis

5. Wings

6. Carnal

7. Between Day And Night/Shadowfear

8. Death In Silence

9. Black To The Blind

10. Impure

11. Dark Age

12. Para Bellum/This Is The War

13. Lead Us!!!

 

U principu, prvo tri nyah pesme, i onda od 4. krece haos! Wings, pa Carnal, tacno me je posle toga boleo mozak od headbangovanja...nezdravo. Lepa novina je "Death In Silence", sad chuh sve pesme sa "Art" EPa live :D Steta sto ne opalise jos "Colour" posle "Lead", savrseno bi legla.

 

WHY I HAVE A PAIR OF WINGS? :rockdevil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam uhvatio prvi red na Marduku i držao ga ceo koncert, pa ću i izneti utiske sa tog dela svirke (za ostale bendove me bolela kita, pa sam ih odsedeo u holu).

 

Pozitivni deo - svirka je bila najjača njihova do sada. Zvuk savršen, svi instrumenti su se čuli taman kako treba. Set-lista identična kao ona već navedena:

 

With Satan And Victorious Weapons

On Darkened Wings

Into Utter Madness

Blooddawn

Beyond The Grace Of God

Still Fucking Dead

Phosphorous redeemer

Azrael

Materialized in Stone

The Levelling Dust

Baptism By Fire

To Redirct Perdition

Steel Inferno

Wolves

 

Encore

 

Panzer Division Marduk

 

Encore 2

 

Throne Of Rats

 

Ljudi su jednostavno izuli. Neka priča ko šta hoće, onaj Mortuus na bini pojede ne samo Legiona, nego i većinu ostalih BM frontmena. Lik daje 105% sebe. Definitivno koncert koji nije trebalo propustiti.

 

Negativni deo - primetićete da su bisevi sa set-liste precrtani. Za to imamo da zahvalimo određenoj (nezanemarljivoj) količini srpskih black metalaca koji su umesto da viču "we want more" ili "Marduk" počeli da pevaju Đurđevdan, viču "Funeral Mist" i dobacuju na slične načine. To je tako trajalo neka 3-4 minuta, dok nije postalo jasno da bend ne namerava da se vraća takvoj publici na bis. Da sam ja član benda, više nikad ne bih svirao u Srbiji. To samo dokazuje koliko je Mortuus u pravu kad kaže da su većina fanova retardi, mi smo danas to pokazali i dokazali. Prema tome, sva pijana smrdljiva neiživljena stoko sa svirke, pušite mi kurac.

 

U svakom slučaju, fenomenalno sam se proveo, uzeo digi novog albuma, iscimao Mortuusa da mi se potpiše (pre debakla, naravno), odrao grlo i vrat i učvrstio već postojeći stav da se metalci sastoje od 80% suvih retarda, kao i ostatak populacije. Osim što kod ostatka populacije to nije tako bolno očigledno kao u ovoj subnekulturi. Gde god pogledaš, pijana smrdljiva razuzdana stoka. No to je već tema za druge prilike, a mene ne bi ni najmanje čudilo da izostanemo sa spiska zemalja na idućoj Marduk turneji.

Edited by oʞɾoƃ
  • Upvote 5
  • Downvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otisla sam zbog Vadera i nisam se pokajala! Iako su iskreno mogli bar jos maaaaalo duze da sviraju. I Mastic Scum me poprilicno iznenadio...dobar bend :pivopije:

 

Marduk....sve je to super, postujem ja njih kao ikone black metala, medjutim njihov zvuk mi ne odgovara i ne volim bas black metala, tako da sam vecinu vremena provela van sale.

 

 

Sve u svemu.....Vader izuo!!!! :pivopije::pivopije::pivopije:

 

A Gojko...nije u redu da psujes ljudima, jer ne volimo svi Marduk, kao sto ne vole svi ni Vader. Kombinacija je bila takva da su dosli i deatheri i blackeri..i kao sto nisu svi Vaderovci prisustvovali Marduku, tako nisu ni svi Mardukovci prisustvovali Vaderu. Stvar ukusa i definitivno ne nesto na osnovu cega trebas nekome da kazes da pushi kurac itd. A Marduk je i dosta dugo svirao, mozda su se ljuti naprosto i umorili :mrgreen:

Edited by Wolfshade
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vader sam gledao prvi put i definitivno cu ih gledati opet. Veoma kvalitetna svirka! Sto se tice Marduka, svirka je bila OK. Tu cu stati sa komentarima njihove svirke jer nisam u BM fazonu. Prvi bend (neznam kako se zovu) sam zahvatio poslednje dve pesme i zvucalo je dosta solidno. Mastic Scum mi se nisu bas svideli. Verovatno zbog tih metalcore delova.

Edited by Thrasher

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja nemam šta da dodam, gledala sam samo Marduk i nešto maaaalo Vadera. Slažem se sa svim što je Gojko rekao, nemam šta da dodam sem da sam popizdela zbog cele situacije. Slušala sam već i Panzer D. i Throne of rats, nije mi toliko zbog toga žao, ali da smo ispali retardi, jesmo. I žao mi je što sam večeras bila deo te skupine.

 

 

Što je najcrnje, oni su se odmah posle svirke pokupili i otišli u bus, nakon toga se jedino Mortuus šetkao malo tamo-amo, ali je i pored cele situacije bio više nego ljubazan prema svakom fanu koji mu je prišao da bi se slikao/uzeo autogram. Ogroman respect za to.

Gledala sam i prethodna 2 koncerta i ovaj je definitivno najbolji, zvuk je bio ok, na set-listu se ne žalim (toliko :haha: Samo je šteta što su svirali po jednu pesmu sa P. Angela i Roma), Mortuus je rasturio, mislim da mu stvarno niko ne može naći zamerke.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...