Jump to content

Metallica


lemmy sixx

Recommended Posts

Hardwired - Mnogo bolja u okviru albuma. Može da prođe kao brzalica. Ipak mi je My Apocalypse mnogo bolja. Lars odličan. 7/10

 

Atlas Rise - I dalje mi je među slabijima iako se popravlja utisak kad slušam komplet album. Glavni rif je ubica (ili onaj prije strofe). Lars smor. Koliko fali refrenu jedan ubica bubnjar, tu se najviše vidi. 6/10

 

Now That We're Dead - Odlična. Fenomenalan sing along refren, Load/Reload fazon, uvijek plus. 8/10.

 

Moth Into Flame - Stvarčina. Lagano u top 5 na albumu. 8.5/10

 

Dream No More - Jebeni MONSTRUM od pjesme. Čista 10ka. Preznojavao sam se dok sam slušao prvih par puta.

 

Halo on Fire - Još jedan favorit. Predobra stvar, ne zna se koja je dionica bolja od koje. Najsjaniji Jamesovi momenti. "Hello Darkness, Say Goodbye" je jeza. 10/10

 

Confusion - U početku mi bila samo ok, ali vremenom postala jedan od favorita sa dvojke. Sjajan rif i refren, dovoljno da bude jaka sedmica, mozda i 7.5/10.

 

ManUnkind - Kao što na svakom albumu od Black-a naovamo ima par baš osrednjih stvari, tako i ovđe se nađe pokoja. Možda najslabija na albumu, uz Atlas. 5.5/10

 

Here Comes Revenge - Kakav je ono Harvester početak? Nijesam skidao, ali mislim da su identicni akordi, eventualno štim drugačiji. Odlčna strofa, baš odlično odrađen build up do refrena, ali sami refren mi nije nešto. James kida i ovdje. neka bude 6.5/10

 

Am I Savage - Druga najbolja sa CD 2. Još jedan masni krmak od pjesme, sa zlim predrefrenom. Shapeshifting nešto nešto…James vokalno raznio, a onaj rif prije solaže…. :o . - 8.5/10

 

Murder One - Ok stvar, ništa posebno. Ne doprinosi kvalitetu albuma, ne umanjuje ga, a znajući o čemu je pjesma, dobija prelaznu ocjenu. 6.5/10

 

Spit Out the Bone - Kakav udarac za kraj albuma. I ovdje ima jedna sjajna dionica a la "Hello Darkness..." iz Halo on Fire. Festival brutalnih rifova, Hetfileld pokazuje da svi sa ove teme kojima se ne sviđa album mogu da ga puše. 9/10

 

 

 

Par uopštenih zaključaka:

Produkcija napokon dobra. Lijepo je cuti da imaju basistu u bendu.

Opet su napravili nesto novo, mislim da niko nikad nije odradio spotove za sve pjesme sa albuma I objavljivao ih na svake dvije ure prije nego će album izaći. Uglavnom su mi nezanimljivi, ali to mi je manje bitno. Nakon toliko vremena je moralo da se ide udarnički sa promocijom I mislim da su odradili super posao.

James je 100% počeo da žrtvuje neke mačke I kokoške u slavu Satane. Par pjesama pršte od količine zla. Bolje pjeva nego ikad u zadnjih 20 godina.

Sve u svemu, album premašio sva očekivanja. Poslije 8 godina sam imao strah da neće biti vrijedno čekanja, ali isplatilo se.

 

BOGOVI

  • Upvote 4
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod druge polovine albuma je problem što su prve dve pesme Confusion i ManUNkind i dve najslabije pesme na albumu.

Zaista ima dodirnih tačaka sa Load/Reload, ali ne toliko koliko sam isprva mislio kada sam video reakcije ovde.

Produkcija je dosta slabija nego na ta dva albuma, a i tamo su realno puno bolji rifovi, ideje, atmosfera...

Meni je album sasvim ok za prvi par dana slušanja.

Ova ideja sa spotovima je blesava, ali radi posao. Sami spotovi su ništa posebno, sem onog što je omaž Lemiju, on ima sjajnih momenata.

Kao i na xy albuma unazad, imaju previše pesama i album predugo traje, ali meni je sve ukupno fin utisak, slušaće se.

Produkcija nije čudo, ali radi posao, bar se za kao poslednja dva ne čudimo koji im je bio kurac kada su producirali :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne znam ni ja baš još gde stoji album u široj slici,

ali znam da sam pre njegovog izlaska bio oduševljen anaal nadrkom, dso, mešugom, tde... i da sam sada pozaboravljao na te stvari, iako je prvobitni hajp splasnuo samo metaliku i dalje slušam.

vrhunski je album, tu nema reči. ne "doabr za bend njihovih godina", ne "više nego što sam očekivao, a nisma očekivao previše". jednostavno, vrhunski.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ukratko, neki moj prvi utisak - odličan album, a malo mu fali da bude i vrhunski.

 

Naravno, puno bi mu pomoglo da je kraći, kao i većini albuma bendova njihovih godina / kalibra.

 

Npr. da ima deset pjesama, da nema ManUNkind i Murder One (one su mogle biti neki bonusi / b-strane), a i da su pojedine stvari još malčice trimovane (znači, da je recimo ukupno nekih 15-16 minuta kraći) bilo bi to puno konciznije, bio bi bolji flow i mogli bismo bez imalo zadrške reći da je riječ o vrhunskom albumu, ovako je samo odličan. :bigblue:

 

Prvi disk funkcioniše bez greške, čak mi je i Hardwired sad nekako prirodno tu i puno bolja mi je nego kad se tek pojavila, kad me je opako razočarala. Atlas mi je bio solidan kad je izašao, ali ništa za padanje da dupe, ali sad mi je i on dosta bolji, tako da je kao što rekoh prvi disk bombetina.

 

Ostatak se (minus pomenutih ManUNkind i Murder One i možda Here Comes Revenge, ali ona ima više nekih iskupljujućih momenata) uglavnom kreće u rasponu vrlo dobro - odlično.

 

Favoriti: Moth Into The Flame, Halo On Fire, Atlas, Dream No More, Am I Savage i Spit Out The Bone (dakle, pola albuma :bigblue:).

 

Bolji od Death Magnetic i St. Anger, slabiji od Load.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moraće još dosta da se sluša ali svašta ima ovde. Halo on fire je klasik, a Am I savage skriveni adut. :da: Lomim se oko Spit out the bone, bila je vrlo uzbudljiva prvobitno ali će mi možda brzo dosaditi, videćemo.

 

+ 1 za "Spit out the bone", pogotovo deo od 3:57. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preslusah par puta album i odgledah sve spotove, ali kod mene ista stvar kao i sa The Book of Souls za koji sam mislio da ce mi leci, ali nije.

Za neke pesme sam jedva cekao da se zavrse. Jedina stvar koja mi se bas svidela je Murder One. Dobra muzika, tekst i spot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Al kako svi (ALI SVI) kojima se album svidja, tako iskusno izbegavaju da makar pomenu, ne daj bože uporede ovo sa zna se kojim Metalikinim albumima, pa čak ni sa crnim, nego sve nešto, sranje>>>>>govno, govno>>>>sranje..

 

Btw. In The Flash dao poprilično realne ocene pesmama, sem naravno za Halo, meni jedva 6, NTWD takodje 6, Dream No More, može 9, nekim pesmama bih čak dao i jaču ocenu, tipa Moth Into Flame 9, ostalo vrlo slično, dakle neka sveukupna ocena, jedva 7, što je po meni čist prosek.

 

Brotherhood of the Sna(j)ke >>>>>>>>>>>> Hardwire

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...