Jump to content

Klavijature u metalu


Recommended Posts

zapravo atmosfericni blek mora biti bez klavijatura da ne bi bio sranje, po meni.

doduse, mogu takvi efekti da se nameste da zvuci kao da je sint u pitanju iako je samo gitara, to dobro ume da bude.

 

tema je sranje inace. predrasude prema klavijaturama u metalu su postale deplasirana stvar tamo negde pocetkom osamdesetih kad su nwobhm bendovi uspesno poceli da ih koriste.

(kacio sam vec ovo na temu o bendu)

 

moze bilo kakav instrument biti u metal sastavu danas. moze da ne bude ni jednog zivog instrumenta i da dobijes metal u elektronskoj varijanti, sto da ne? npr neke mortiis stvari su meni metal jebes sve

 

Edited by Нормалан и Природан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemojte lock jos. Da dam i ja doprinos posto sam klavijaturista.

 

Neko pominje uporno COB i klavijature. Malo ste dosadili sa COB-om... Niste culi neki drugi bend sa klavijaturama? Gde god se okrenem ili pitam nekog metal klavijaturistu, svima je Wirman uzor, iako je on 0 u odnosu na prave majstore klavijatura. Jeste, Cob bez klavijatura ne bi bio Cob... Ali prekurcili su vise. Wirman na sceni stoji da odsvira koji riff, i posle da zabavlja publiku dok ne dodje njegov deo za solazu. Sada svaki moguci melo death bend kopira COB i ubacuje klavijature. To je glupost. Znaci No No to Warmen-ish keyboards. Dosadile su. I klavijaturisti koji kopiraju Wirmana, i takmice se ko je brzi :confused:

 

Npr ja vise volim da se klavijaturista pomuci oko orkestracija i simfonija, atmosfere, misticnosti npr u progressive/simfo metal bendu nekom, jer recimo Wirman nikad ne bi mogao da odsvira sto Pinnela, Andersson ili Kuprij odsviraju. To je ono sto ja mislim o klavijaturama u power/progressive/simfo metal bendovima.

 

Sto se tice black-a i malo zescih zanrova, atmosfera je veoma dobra stvar. Neki dronovi i atmosferne boje, krici iz pakla i tako to daju dubinu, i misticnost. (barem ja to tako mislim, jer nisam preterano slusao atmo black).

 

Ali da se ubaci klavijatura u thrash-u :confused: To onda nije thrash...

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Atmsofericni black i klavijature, mislim pre svega na bendove poput Burzum, Drudkh, Evilfeast, Lustre, Darkspace, Paysage d'Hiver.. ne mogu da ih zamislim bez klavijatura. Poslednja 2 Burzum albuma ne racunam, naravno. Ili Emperor, recimo, klavijature su bile jako vazne i kod njih... i kod svih tih bendove one doprinose atmosferi.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

tema jeste krš, al to je prirodno pošto je prinčeva.

 

elem, kao i sa gitarskim solažama, vokalima... praktično bilo čim, i klavijature su mi odlične ako daju na atmosferi, nekoj emociji... bilo čemu, a da eto nisu tu jer kul zvuče ili da neki džiber pokaže kako može brzo da stiska dugmiće.

 

eto, u burzumu ili summoningu klavijature zvuče ko da su kupljene na buvljaku, al njih bi' menjao za sve malmstinovske solaže ovog sveta.

Edited by truliandedzombileš!
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ili da neki džiber pokaže kako može brzo da stiska dugmiće.

 

Nemaš ti pojma o tome.. Ja drkam po klavijaturama 5 godina i opet nemogu svirati hromatike sa dvije ruke u nekom 220 tempu.. Power metalci možda izgledaju pederski i imaju pederske tekstove i sva im muzika ista, ali to što oni sviraju uopšte nije lako za odsvirati ni na jednom instrumentu. Ajd ti uskladi brate moj bubnjeve, bass gitaru, gitaru, klavijature u tempu 220 i tako 3 minute da niko ne ispadne iz tempa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...