Jump to content

Istorijske ličnosti koje su privukle vašu pažnju


~SilentWarrior~

Recommended Posts

niko nije prichao o svom stavu, samo o chinjenicama o cheu.

 

Čak ni u tim tendenciozno napisanim člancima nisam pročitao NIJEDNU diskvalifikujuću činjenicu o CHE-u. Čovek je bio revolucionar i vizionar, za njega ne važe ista pravila ponašanja kao za obične smrtnike. Tako da će pljuvači morati malo više da se potrude, a bilo bi lepo da vidimo i neki pokušaj s njihove strane da se moralno opravdaju oni protiv kojih se CHE borio. :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čak ni u tim tendenciozno napisanim člancima nisam pročitao NIJEDNU diskvalifikujuću činjenicu o CHE-u. Čovek je bio revolucionar i vizionar, za njega ne važe ista pravila ponašanja kao za obične smrtnike.

u glavi budala mozhda.. chist idiotluk. to je kao da ti pucam u glavu kad te vidim na ulici i onda kazhem kako si ti shtetio ovoj drzhavi i ja sam kao (nacionalni) revolucionar morao to da sprechim, i shta kao to je opravdano? mozhda bi u tvom sluchaju bilo, ali poenta je da to nemozhe tako da funkcionishe.

 

Tako da će pljuvači morati malo više da se potrude, a bilo bi lepo da vidimo i neki pokušaj s njihove strane da se moralno opravdaju oni protiv kojih se CHE borio.

bash me svrbe jajca shto ti mislish da bi to bilo lepo. ako je neshto loshe, onda je loshe, pa bio upereno i prema najgorem choveku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...

http://en.wikipedia.org/wiki/Milunka_Savi%C4%87

 

Milunka Savić (Serbian: Милунка Савић, 1888–1973) was a Serbian woman war heroine from the First World War, recognised as the most-decorated female combatant in the entire history of warfare. She was wounded no fewer than nine times during her term-of-service.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hubble je lud naučnik bio, njegovu konstantu širenja svemira do dana današnjeg niko nije izračunao da je siguran da je dobio tačnu vrednost. Verovatno će misterija Hablove konstante kopkati astronome još mnogo vremena. Po njemu su nazvali i prvi teleskop koji svojoj svrsi služi u svemiru, projekat u koji su uložene milijarde dolara, a zamalo je propao zbog ogledala koje je pomereno za desetinu milimetra sa svog mesta.

 

Pomenuću Robert-a Oppenheimer-a koga nosam u potpisu. Čovek je bio na čelu projekta Menhetn, koji je, kao što se svet uverio 6. i 9. avgusta 1945.,završen vrlo uspešno. Oppenheimer je, s druge strane, izgubio izgleda razum dok je gledao kako plod njegovog intelekta ubija hiljade ljudi. Eto, baviš se naukom, otkriješ bitne stvari, vlada te prisili na rad na nečemu što joj treba, ti se sve nadaš kao neće baciti bombu, samo će time zastrašivati Japance. Ali glavešine imaju druge planove...

 

http://www.youtube.com/watch?v=n8H7Jibx-c0&feature=related

 

Evo ga još jedan koga svi znate, ali ovo možda niste slušali/čitali:

 

http://www.youtube.com/watch?v=EtWr04MBGYI

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 8 months later...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...