Jump to content

Popeye


VoivodBG

Recommended Posts

Popeye+normal_098.jpg

 

 

Band POPEYE nastao je 2000. godine, iako je ideja o tome postojala kojih 5 godina unatrag. Pa evo kako je sve krenulo… Fere i Gianne, dvoje nadobudnih mladica iz Vodnjana, imali su želju napraviti nešto novo. Željeli su repati, al ne na neki obican nacin, trebala im je neka jaka podloga. Trebao im je metal. Shvativši to ozbiljno, polako su poceli okupljati ekipu. Na Pulskom šetalištu sreli su Zheeku i uzeli ga u band… Prikljucili su se još Pero na bassu i Vicel na bubnjevima. Jednom prilikom Vicel je na probu doveo Legovica da vidi kako svira i pitao ga dal ce svirat umjesto njega. Tako su nastavili s Legom, a nedugo zatim je i Pero izašao iz banda pošto se nisu baš slagali. Zheeka je na bass doveo Mrlju, a ubacio i Pizzonija (2207) da probaju nešto s njim kao udaraljkašem. Prilikom jedne svirke u Rovinju pridružio im se i DJ Skill koji i nije baš dugo bio u bandu zbog ‘raznih razloga’. Pretrpivši nekoliko promjena od svoga osnutka, POPEYE danas djeluje u sastavu: Zheeka(gitara), Gianne(vocal), Fere(vocal), Mrlja(bass) i Lego(bubanj).

Troznamenkasti broj odsviranih koncerata diljem Hrvatske i susjednih država, nastup sa Sepulturom i ADF-om, odlicna prihvacenost od strane publike samo pokazuju koliko POPEYE vrijede, a oni svakim novim nastupom pokazuju bolju uvježbanost i potvrduju svoju kvalitetu…

 

http://www.youtube.com/watch?v=sW9JZl_i63Y

 

http://www.youtube.com/watch?v=4mDvj4bXz98

 

 

Popeye - Cijena Slobode (2009)
http://rapidshare.com/files/278994497/Popeye_-_Cijena_Slobode.rar
pass: SELECT ALL 

 

http://www.myspace.com/popeyeband

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...
~A evo i prvijenca mojih susjeda iz Vodnjana. Još jedna zanimljivost vezana uz bend je da je pjevač Ferenac na čekanju za odsluživanje zatvorske kazne zbog 2 stabljike gandje pronadjene u njegovom stanu. Digla se dosta velika medijska prašina oko toga, bio je i fest tim povodom, svojevremeno: http://tinyurl.com/yzf5hmu

Popeye - Domaći Benzin (2003):



01 Zavidan
02 Punkitza 
03 Nezaboravne greške 
04 Nema me 
05 Početak kraja 
06 Che bella citta' 
07 Domaći benzin 
08 Bla bla 
09 III faze 
10 Jer... 
11 Mottafucka

Na početku treba reći da je žalosno što se za disk hrvatskog benda Popeye koji je dva puta bio na Crnom Mačku, dobio nagradu HGU-a za produkciju pjesme "Che Bella Chita", koji se vrtio na radio Maestralu, čiji su se spotovi vrtjeli na Hit Depou i u susjednoj nam Italiji, uopće nije čulo.
Naime "Domaći benzin" je na tržištu već više od pet mjeseci, a nije bilo nikakve promocije, turneje plakata, koncerata – ničega. Na takvom propustu možemo zahvaliti distributeru, Dancing Bearu, koji je prodao primjerke albuma, onima koji su više manje naletili na njega, a momcima nisu ponudili ništa od gore navedenog, e pa slaba je to promidba hrvatske alternative.
"Domaći benzin" je, za početak, definitivno zaslužio popularnu američku naljepnicu 'Parental Advisory', momci su si dali oduška. No, to je naš materinji jezik, problem je što sve živo razumijete. Možda se nekome učini šokantnim no tako je. Zašto nas primjerice ne šokira neki 'fuck' ili 'mutherfucker' ili 'cock sucker', a primamo se za glavu kada čujemo, jelte, 'jebem ti mater'.
U globalu prvi dojam diska je prosječan, ja sam tek nakon trećeg preslušavanja otkrio najjače adute i ostao zatečen kako se jedan bend može u tako kratkom vremenu zavoljeti. Svaka čast Igoru (Ferenac-vox, gitara), Gianeu (Bonassini-vox), Željku (Zirdum, Zhizhi-vodeća gitara), Marku (Matijašić, Mrlja-bass), Robertu (Legović, Lego-bubanj), 2207 (precusions) i Darku (Pap, DJ Skill-turntables) što glavom kroz zid hoće pokoriti hrvatsku estradu, a nekakovim nu-metalom u ovim našim okvirima nadam se da shvaćate da je to približno jednako nuli.
Album je sniman u Puli, u Marana Studios-Peroj 2001/02. Snimatelji: Emil Koller, Tonči Horvat - Hus i Ivan Petrić - Ivke koji je također i miksao i producirao uz osvrt Marana Monstersa. Tu treba napomenuti da je produkcija ne samo "Che Bella Chita" već i cijelog albuma na najvišoj mogućoj stepenici za ovakav tip glazbe na ovim prostorima, a mastering i snimka bubnja je fantastična.
Oko dizajna CD-a potrudili su se sami dečki iz Popeyea uz pomoć Matije Debeljuha (koji je potpisuje spotove). Flamable "P" cover, čitka slova, nekoliko minijaturnih slika i tekstovi onako 'retro' – ne po redu i ne cijeli…
"Domaći benzin" je po meni jedan 'banket', za više kultura. 'Večera' na kojoj ćete naći sve na 'stolu', jer među 11 pjesama ponuđenih na albumu ćut ćete hip-hop, nu-metral, chil-out, a uz sve to će te se i dobro zabaviti. Dobro, nije sve baš tako krasno ima tu i 'ljiga' kao što su "Jer..." i "Bla-bla" (no jebiga to hrvatsko tržište puši), i da nema tih pjesama ja ne bi imao išta loše reći o ovom uratku. Odlični vokali, tekstovi pomalo buntovnički, politički angažirani, opušteni, opušeni, smiješno ozbiljni s paradoksalno optimističnim pristupom govore o problemima u kojima se svi mi nalazimo.
Na nekim dijelovima meni fali gitara. Npr. Na pjesmi "Govno", ovakva je OK, a da tu Zhizhi još malo zaprži bila bi još bolja. Od pjesama ću rado izdvojiti "Pankitzu" kao prvu koja me je nasmijala i digla adrenalin, "III faze" kao odličnu tekstualnu hip-hop stvar. "Zavezan" je jevena, "Mottafucka" je, pak, smotaj nešto, nešto cugni, zavali se, opusti, mozak na pašu i stisne 'repete'.
Na kraju treba reći da je Popeye u živo puno bolje iskustvo, te da je "Domaći benzin" pravo osvježenje na ovoj našoj prekonzervativnoj i šabloniziranoj estradi. Momci sretno sa slijedećim albumom (nadam se zeru žešći). Respect!

http://rs267.rapidshare.com/files/126578680/Popeye_-_Domaci_benzin.rar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dignano, dignano che bella cita, stronzi de qua e stronzi de la :rockdevil: inače ne volim rap metal i to, no Popeye su druga priča :)

 

Ipak, moje omiljenje su Žmanjana dica, EUrupa, Boom Boom Shaka i Zavezan/Zavidan (mijenjali su ime pjesme).

 

 

Uživo su sjajni!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totalno,sledeci put kada dodju u osijek ili tako nesto mora da odem da ih gledam samo se malcice cimam za bezbednost :)

 

Ae ne seri :) neće ti niš bit, trust me ;)

 

A možeš se javit u useru pod nickom Buried in Smoke, koji je relativno blizu, da te otpelja eventualno i upozna s dobrom ekipom tu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ae ne seri :) neće ti niš bit, trust me ;)

 

A možeš se javit u useru pod nickom Buried in Smoke, koji je relativno blizu, da te otpelja eventualno i upozna s dobrom ekipom tu :)

Do jaja ondak,cu te cimam pa tu ekipicu ako sviraju negde blize Srbiji :pivopije:

http://www.youtube.com/watch?v=4PVf_ydr6T8&feature=related

Edited by Zrakomlat

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...