Jump to content

Najgori metal omoti


Divlji Tigar

Recommended Posts

Ovaj omot je odličan za one koji ne žele da gledaju Gravity sa Sandrom Bulok, samo pogledate omot umesto filma.

On 11/2/2020 at 9:22 AM, Havočka said:

Pa dobro, al' hrišćanin

Čmar je ipak božja tvorevina

Ali Bog ga nije stvorio sa namerom da bude fotografisan... Blagosloven bio.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mada sam veliki fan Metalike, realno neki od njihovih omota nisu baš najsrećniji. Recimo, 'Kill 'Em All' omot mi je totalno bez veze, mada sam se davno navikao. Kapiram ja da je početak benda pa kao nemaju budžet i ideju za nešto bolje, mladi su i bla, bla, ali ta fora sa čekićem u krvi je nekako u tehničkom smislu loše ispala, a mislim da su mogli mnogo bolje s obzirom na to da je 'Ride The Lighting' izašao samo godinu dana kasnije a taj omot mi je vrhunski. Omoti za 'Load' i 'Reload', kapiram da su hteli kao neki taj artistički, apstraktni vajb i tokom godina je meni to sve ok, opet navikao sam se ali recimo iz današnje perspektive, ako sam iskren sa sobom, ta fora gde je autor omota pomešao svoju krv i spermu da bi napravio taj neki apstraktni vizuelni izgled, malo mi je to besmisleno, pogotovo kad slušam intervju gde Lars kaže da su hteli da pobegnu od ranijih konceptualnih omota i da kao daju priliku drugima da interpretiraju vizuelno šta to njima znači, kao publici. Mislim, ok, šta god, ja sam to posmatrao kao neku vatru, površinu Sunca, šta god, ali opet, mislim da je taj pristup za omot pomalo besmislen i da je previše otišlo u neke bezidejne tripove. Omot za 'St. Anger', znam da svi stalno šutiraju taj album (mada ga ja volim) ali onaj omot sa nacrtanom šakom koja je vezana konopcem i to u 2D izdanju, a pozadina je kao crveno-narandžasta, meni je ono opet bez nekog smisla (mislim, mogu da donekle skapiram da je ceo taj cover kao prikaz nekog gneva ali mi je opet izvedba k'o da je neko crtao za osnovnu školu). Čak i 'Death Magnetic', 'ajde kao kapiram onaj kovčeg i šta to predstavlja ali nije mi baš toliko ubedljivo.

Pade mi na pamet omot od Carcassa za prvi album 'Reek od Putrefication', opet, kapiram da su klinci i da je početak benda, razumem i tematiku ali nekako taj pristup gde su kolažno samo nalepljeni delovi tela, taj treš pristup mi nikada nije ležao, čak mislim da van eventualno 'Heartworka' i definitivno 'Surgical Steela' i nisu imali najsrećnije omote.

Ima sigurno još nekih omota, i od bendova koje volim, ne pada mi sad na pamet ali recimo to za Metaliku mi je zanimljivo, među najvećim metal bendovima ikada a izgledi omota, idejno i tehnički su im u nekim trenucima baš loši, a čudno mi je, nekako bih očekivao da takav bend neće objaviti tako nešto tek tako što je van bilo kakve realne ideje, bar ja nisam skapirao.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kill 'Em All je do jaja omot, pogotovo kad uzeš u obzir kako je trebao da izgleda (i da se zove) njihov debi. Omot prosto vrišti "thrash", a mogu samo da zamislim kako su ljudi koji nemaju veze sa tom muzikom reagovali na same poglede na njega, pa čak i oni HM tradicionalisti..

Za ove kasnije omote albuma se slažem da su im uglavnom bezveze ili očajni, ali takodje prate i kako je slava uticala na njih, kako muzički tako i vizuelno;)

Tačno i da Carcass nije uvek imao sreće sa omotima, mada su meni ok i Heartwork i Necroticism, ali prva dva takodje prilično leže takvoj vrsti muzike, nisu ni meni nešto preterano dobri. Surgical dobro izgleda, ali je ipak kopiranje (samih sebe), pogledaj kako izgleda Ep Tools of the Trade, a taj motiv se ponavlja i na Necroticismu.

Generalno gledano od tih velikih imena po meni najgore omote imaju Džudasi, pogotovo oni iz osamdesetih, mada mi se ne svidjaju ni kasniji nešto posebno.. Jedini vrhunski im je Sad Wings of Destiny. British Steel takodje legendaran, ali ostatak prilično bezveze..

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok je AJFA, bolji od MoP, one crvene rukice što duvaju vetar ga malo kvare... Kao klinac ih nisam ni bio skontao na omotu i kad sam kupio majicu, istripovao sam da su rukice tu (na majici se vidi veći deo šaka) jer je vašarska kopija majice, pa sam trčao da proverim na omotu (koji je doduše takođe bio rezanac XD)... Fazon super majica al' šta će ove crvene rukice ovde...

Ok to značenje ćiribu ćiriba kontrola uma predodređenih za smrt, al' bezveze izgleda

Inače i ja sam kao klinac mislio za Load i Reload da su neke vatre i magme... Mislim da mi je Reload sad omiljeni Metallica omot.

COME SQUEEZE AND SUCK THE D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je je, možda bi bilo bolje da ih ni nema, ali zamisli da su te ručice u boji kože, onda bi baš smešno delovalo, ovako je i ok. Ajfa nije loš omot, ali dosta jednostavnije i manje maštovito izgleda, MoP baš ima tu jezivo apokaliptičnu atmosferu, sa nepreglednim krstačama.. moćno deluje. A kul i što logo izgleda kao da je od mermera isklesan.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...