Jump to content

Avatar


DBrave

Recommended Posts

1. Titanic (1997) - $1,835,300,000

2. Avatar (2009) - $1,347,224,441

 

Samo Cameron...

 

Ne gleda se bas tako...ako cemo da pratimo ekonomsku statistiku treba uracunati vrednost dolara 2009, 1997 ili 1960 godine (jer zaraditi milijardu dolara nije isto 2009 ili 1939) i kad se sve presabere dobije se otprilike nesto ovako:

http://boxofficemojo.com/alltime/adjusted.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ovo se misli na 3d blu ray...za koji ti treba odgovarajuci blu ray citac (prica se da ce novi upgrade firmware-a na PS3 omogucavati ovo), za tv nisam siguran da li ti treba samo tv sa osvezavanjem od 120hz ili bas 3d tv i naravno cvike.

a sto se tice cena..sve je jos nepoznato..prvi modeli 3d blu ray i 3d tv-a treba da izadju za mesec-dva..mada vec kao ima nekih 3d televizora.

mada stvarno ne vidim poentu svega toga u danasnje vreme..za koju godinu i ok. dobijacemo 3-4 filma godisnje koji podrzavaju 3d (s tim sto ce u pocetku ovi filmovi biti neko experimentalno djubre) a da ne pominjem da nema ni u najavi 3d televizijskog signala.

Edited by Ozziris

Share this post


Link to post
Share on other sites

“Avatar” u “Buhi”

 

 

Histerija oko “Avatara” proširila se i na daske koje život znače. Beogradsko pozorište “Boško Buha” priprema pozorišnu predstavu “Avatar” po filmu Džejmsa Kamerona. “Posle dosta dugih i mučnih pregovora, otkupili smo prava da napravimo pozorišnu predstavu Avatar”, kaže upravnik “Buhe” Boško Đorđević. Đorđević podseća da je “Buha” i ranije imala iskustava sa pozorišnim verzijama poznatih filmova, pre svega na svojoj večernjoj sceni. “Avatar će biti komad za celu porodicu i igraće se u terminu dečjih predstava. Ipak, siguran sam da će i odrasli imati šta da vide u ovoj predstavi.”

Sigurno da će deo odrasle, pre svega muške publike, obradovati informacija da će glavnu junakinju Nejfiri igrati Aleksandra Janković, dok su kandidati za ulogu Džejka Salija u navijevskoj verziji Ivan Bosiljčić i Vojin Ćetković. U ulogama Zemljana pojaviće sa Maša Dakić kao doktorka Ogustin, Boro Stjepanović kao pohlepni menadžer Parker Selfridž. dok je jedan naš poznati glumac nižeg rasta u pregovorima za ulogu pukovnika Kvodriča.

Ogromni zahtevi će biti postavljeni pred šminkerku Dudu Bušatliju koja će imati puno posla sa likovima visokih plavih vanzemaljaca Navija. “Okupićemo vrhunsku autorsku ekipu”, kaže upravnik “Buhe”, “scenografiju radi iskusni Miodrag Tabački, kostime Angelina Atlagić a muziku Sanja Ilić.”

Dramatizaciju scenarija Džejmsa Kamerona napisaće Igor Bojović, autor nekih od najvećih hitova pozorišta “Boško Buha” a za režiju je zadužen pouzdani Milan Karadžić. Za sada se zna jedna od krupnih promena u odnosu na filmski scenario koji smo uspeli da ekskluzivno saznamo, a to je da božanstvo Ejva neće biti samo pomenuto već će biti otelotvoreno u pojavi barda našeg glumišta - Petra Božovića.

“Ukoliko želite da vidite Avatar stvarno u tri dimenzije, dođite u Buhu”, zaključuje kroz šalu upravnik ovog teatra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...