Jump to content

Ihsahn


ba+a.

Recommended Posts

nekako mi je seelenbrechenast album, taj neki vajb. pop elemenata kolio hoces, ali sve zajedno nije uopste lose. naravno da je arktis bolji, ali ihsahn ne bi bio ihsahn da ne eksperimentise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meni za sad jedan od boljih albuma u njegovoj solo diskografiji.

 

najveca mana kod njega je sto cesto zeli na previse strana da ide od pesme do pesme sto se tice stilova, ali ovde je nekako uspeo sve sto je zeleo i bas izbalansirano sve sto je zeleo da ubaci u svaku pesmu.

Edited by azal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobar album, kompaktan. Bas mi je kul i sto je uradio i pesmu kao sto je "twin black angels", cisto da pokaze da i to moze. Jes cheesy do jaja ali nije losa, naravno da je za puritance abominacija. Zvuk bubnja, narocito dobosa, je de facto grozan, mnogo sterilno i industrijski bezdusno. Osecam jak Leprous vajb na albumu. Dosta drugaciji album od "Arktisa", nekako nadrkaniji i plasticniji, ali pesme su jako dobre. Favoriti "samr", "where you are lost and i belong", "marble soul" i "wake", odlican je i ovaj dugacki closer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

realno vec 2-3 godine smara sto jebeno svi rade mix i master u Fascination Street i svima bubanj isto zvuci.

 

Ali sve u svemu, odogovara zvuk materijalu.

 

Meni bas to sto kazes, drago mi je da lik gura sebe da radi nesto sto nikad nije radio. Glupo je misliti da je lakse napraviti dobre catchy/pop pesme od dobrog black metal riffa, narocito ako black metal sviras od 16 godine.

 

Cuje se da je dosta radio na svom pevanju i svakako mu druzenje sa Leprous ekipom pomaze u istrazivanju i melodicnih vokala i klavijatura. Vidim da je bivsi bubnjar Leprousa svirao na albumu a i uzivo sviraju on i bivsi gitarista Leprousa.

 

Ja manje vise samo ovo i Voices slusam vec 7 dana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja bih na njegovom mestu i izbacio growlove

 

ovaj bivši iz Leprousa odavno koristi ovaj preduboki doboš, žalio sam se bio na zvuk i za neki od prošlih. bukvalno kao da udara u plastičnu kofu šakom kad je pod ovako sterilnom produkcijom

na Leprousima (posebno Coal) je druga priča, dosta upeglaniji, prirodniji, ima prostora da diše. tad zvuči kako treba. ovde je baš presuvo, kvari kompletan utisak

 

kapiram da Ihsahna boli kurac za bubanj, na prva dva zvuči kao kokice kad pucketaju :haha: (iako je pocepao onaj lik iz Spiral Architect)

Edited by obsessed by cruelty

Share this post


Link to post
Share on other sites

kapiram da Ihsahna boli kurac za bubanj, na prva dva zvuči kao kokice kad pucketaju :haha: (iako je pocepao onaj lik iz Spiral Architect)

 

bukvalno od kad je Asgeir otisao posle 3 albuma meni nekako paralelno sa tim pada interesovanje za Ihsahnove albume...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja se baš i ne bih složio za produkciju, konacno da mi nije onako skroz sterilno suva kao na svim njegovim albumima, rekao je sam da hoće neke 80s vajbove u zvuku pa ih je i uhvatio. Što se tiče muzike ne znam kakav on BM ima da juri kad veći deo karijere i svira čovek nešto progresivno... sad jbg što će ga svi zauvek vezivati za stari Emperor je i razumljivo, ipak je to najbolja muzika ikada. Zanimljiv je album, slažem se da se čuje Leprousa u zvuku a dosta je lepo i što je album kratak i hitičan. Ne bih ga poredio sa prethodnikom jer mi ne liče, na sreću nema onih bezveznih izdrkavanja kao na Seelenbrecher, sve u svemu još jedno solidno izdanje od njega i drago mije što ču ga uhvatiti na promociji ovog izdanja na leto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Meni ovaj album mnogo dobro legao takoreci slusam ga od kada je izasao, atmosfera mi se totalno nadovezuje na Pecatum (lost in reverie). Lista za trcanje vec dva meseca unazad.

Jasno se cuju Leprous uticaji, jbga mene radi Ihsahnov stil kao i cinjenica da sa svakim albumom nesto novo ponudi. U top 10 albuma ove godine sto se mene tice :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Super bilo u Pešti, iznad svih očekivanja. Slušao sam do sad Ihsahna samo na BA pre 2 godine i ovaj nastup je bio duplo bolji.

 

Astrosaur fino otvorio pred polupraznim A38, dobar bend mada ne mogu se oteti utisku da koriste sve klišee u modernom metalu, ipak sve zvuči jako skladno i ima super flow. Ko voli Toundru ili tako neki lep instrumentalni post metal/rock, ovo je bend za njega.

 

Ne Obliviscaris oprali, moćno zvuče al ipak zamerka da su gitare bile pretihe, posebno solo gitara, što je baš šteta jerbo im je zvuk ultra kitnjast. Klub se već ispunio i baš dobra podrška. Izuzev navedene zamerke, nastup zanatski perfektan, sve pod konac. Malo su zapostavili Portal of I na uštrb Urn, koji im je najmanje impresivan album.

 

Zvezda večeri zaista dominatorski, drugu gitaru je svirao Eirik iz Astrosaur, a postavu su činili još klavijaturista i bubnjar, mislim da je u pitanju Tobias Oymo Solbakk, ošurio je dečko. Dobra setlista, mada je najdublje išao do After, ništa sa prvog i angl. Posebno dobro je zvučao Ihsahn za mikrofonom, baš vrhunska izvedba, kao sa trake, mnogo je popravio pevanje, čak korektno otpevao Einarove delove na Celstial violence. Najviše pesama sa novog i sa Arktis, koji se ispostavio kao albumčina što ga duže slušam. Jako eklektičan nastup, bilo je tu svega i svačega, meni je Ihsahn dosta varirao sa kvalitetom na solo izdanjima ali ovako kad se probere za setlistu - bombona.

 

Nažalost nije bilo diskova i plojki, sve rasprodato na prethodnim datumima turneje.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...