Jump to content

Jarboli


VoivodBG

Recommended Posts

  • 3 months later...

 

Jarboli će 5. aprila, na promotivnom koncertu povodom izdanja "Podrška je važna", predstaviti svoj doživljaj rokenrol koncerta kao oslobađajuće mešavine kontrole i meteža, smeha i suza, električne buke i elekrične tišine.

 

Cena ulaznice je 500 dinara u pretprodaji, u kafeu Šikarica, Skadarska 22, i 700 dinara neposredno pred koncert.

 

Jarboli najavljuju i koncertno online izdanje "Podrška je važna"!

 

Na ovom virtuelnom albumu, čije je objavljivanje najavljeno za 27. mart, naći će se snimak sa koncerta u Božidarcu iz aprila prošle godine. Izbor od petnaest najuzbudljivijih komada sa ovog nastupa predstavlja britki i beskompromisni izvođački stav grupe kroz uspešan spoj sviračke kompetencije sa jedne strane i oslobađajućeg haosa sa druge.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grupa Jarboli je tokom svog sada već više od dvadesetogodišnjeg rada bila shvatana na razne načine: kao dečačkapojava, vojvođanski pop devedesetih, intelektualni rok, vanžanrovska muzika teška za etiketiranje, protohipsterska tvorevina, romantični i istovremeno angažovani rok. Uprkos svemu Jarboli i dalje izmiču definicijama i kalupima. Ono što je važno je da su se Jarboli upornim radom razvili u svirački i sadržinski beskompromisne izvođače, rokenrol atrakciju kakve više skoro i da nema na ovim prostorima, ljude koji su sposobni da urone u muziku i uz pomoć publike izgrade specifične zone radosti na svojim koncertima. To najbolje znaju oni koji dolaze na koncerte, i onda se ponovo vraćaju znajući da je doživljaj koji Jarboli stvaraju na koncertu jedinstven. Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta. Koncerti Jarbola su jedan kompletan događaj bez mnogo scenskih pomagala zasnovan na sviračkom umeću, iskustvu na sceni, harizmatičnosti muzičara i spremnosti da se podeli radost sviranja sa publikom. Zašto su koncerti Jarbola toliko dobri? Zato što je to spoj haosa i uređenosti u preciznom odnosu koji nam nedostaje u svakodnevnom životu. Sve je u balansu: prevelika uređenost ume da dosadi, a preveliki haos ume da umori. Jarboli imaju šta da kažu, a znaju i kako to da prenesu. Na koncertu će vas Jarboli provozati od roots rokenrola, preko ritam i bluza, romantičnih pesama nabijenih emocijama, do gruvi plesnih ritmova i energičnih gitarskih rifova. Plesaćete, smejati se, plakati i urlati! Pravo je vreme da Jarboli izdaju live album zato što je sada to jedan uobličen stav povodom savremene gitarske muzike. To su Jarboli danas. Sve ovo možete čuti na najnovijem izdanju „Podrška je važna“, live albumu snimljenom na prošlogodišnjem nadahnutom koncertu u Božidarcu. Ko je bio zna o čemu se radi, a sada to mogu da čuju i oni koji nisu bili. Koncert će moći besplatno da se sluša na Bandcamp strani grupe (https://jarboli.bandcamp.com/) od 27. marta, dok za download treba odvojiti neveliku sumu novca. Plaćanje za preuzimanje albuma treba shvatiti nikako drugačije do direktnu podršku Jarbolima koji će, tokom ovih teških vremena za autorsku muziku, sva sredstva skupljena na ovaj način uložiti u svoje najnovije studijsko izdanje čije je snimanje već počelo. Podržite Jarbole!

27. mart, Zavod, Kraljevica Marka 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 7 months later...

U okviru PANKUSTIK serijala, Bife Ventil predstavlja superekskluzivni prvi samostalni akustični nastup Borisa Mladenovića.

Poznate, srednje poznate i nepoznate ljubavno-političke pesme iz repertoara Jarbola, Boris će izvesti u aranžmanima prigodnim za kuhinju i plažu.

Petak, 20. mart 21h

Edited by VoivodBG

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 3 years later...
  • 1 year later...

Ja sam baš dugo hejtovao Jarbole onako na keca i iz predrasuda, baš su mi bili fegetski bend na koji se lože skoro isključivo žene (uključujući i moju) plus onaj odvratan način pevanja svojstven za srpsku alternativnu scenu tzv obojeni program vokal (izražen više kod Borisa nego kod Daniela), a onda sam ih jednom gledao uživo i ukapirao da tu ima dosta šareniša i da ima šta da se posluša plus su tekstovi dosta dobri. Više mi se sviđaju u eksperimentalnijoj nego klasik rock verziji. Nikad fan od mene ali dobar bend jebiga.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Haos sam ja e pa drago mi je da si promenio mišljenje! Tekstovi su i najjači deo Jarbola, kada pustiš na prvu loptu starije radove u fazonu si vidi i čuj ovaj tralala indi pop bend, ali kada se zaista posvetiš shvatiš koliko je Boris odličan tekstopisac, i Daniel ima dobre pesme, ali Boris tu prednjači.

A što se tiče koncerata, bili su odlični za žive svirke, nekako sve ovo što imaju od singlova plus improvizacije na svakom koncertu i nikada nećeš biti u fazonu, e ja sam ove gledao već dva puta zaredom ove godine i dosta mi je do daljnjeg. Već se uvek prijatno iznenadiš.

Ali kada bi presekli čitavu diskografiju i napravili kompilaciju, ona bi zaista bila berićetna. Što se ne može reći za ostatak kolega iz tog perioda pa ni ovih novijih što i dalje kopne...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...