Jump to content

Red Hot Chili Peppers


Sinstrel

Recommended Posts

Potpuno se slazem.. ali isto tako je i covek svoje odradio sa californicationom (ako cemo bas da budemo surovi - sa BSSM) posle toga je samo drkao kurac kao i ostatak benda. Sa druge strane navareni je doneo neku novu energiju a da nisu samo "metalskije" i tvrdje zvucali svedoci i walkabout, pesma kakvu danas ne bi mogli da napisu da im zivot od toga zavisi. Ali jbg.. sta da se radi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaki bend koji postoji vise od 10, 20 godina je imao svoj momenat, vrhunac karijere, peppersima je to recimo, mothers milk i/ili blood sugar. Ali malo je smesno raspravljati o licnim favoritima. Mislim nekome je i By the way omiljeni album! :mhihi:

 

Sto se tice ovog novog, meni je album najslabiji od svih, al opet ne mislim da je los! Stavise, na momente sam bas bio prijatno iznenadjen sa instrumentalnim deonicama i bridge-vima. Nesumljivo je da je Josh uneo malo kompleksnosti u gitarskim deonicama, naravno ne toliko da se RHCP proglasi avant-garde bendom, ali sasvim dovoljno da album bude zanimljiv za slusanje!

 

A sto se tice frusciante-a o njegovom muzickom stvaralastvu mnogo bolje govore njegova solo izdanja, nego ona sa bendom. A worship-ovanje je naravno smesno, i da je u pitanju bilo koji muzicki virtuoz! :cool:

Edited by BlowCape

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pazi, ja sam primetio tendenciju da bendovi najcesce na sredini karijere prave svoje najbolje albume. A tu je i "album y" kako ja to zovem.. tj. ako je "album x" najbolje ostvarenje benda (makar po meni, jbg) onda je "album y" onaj koji je zapravo obicno veoma dobar, cak odlican i cesto cak i probije bend na vrhunac slave ali je i cesto neka promena stila, komercijalizacija, album koji ih u isto vreme i proslavi i unisti, tj. posle koga pocnu da prave sranja. Dakle, zapravo album predstavlja referentnu tacku bendovskog sunovrata u kurac ali je sam po sebi zapravo prilicno dobar.

 

Evo nekih primera. od poznatijih bendova:

 

Incubus - Morning View (naj album SCIENCE)

RHCP - Californication (BSSM)

Metallica - Black Album (po meni Justice, po vecini Master)

Pink Floyd - The Wall (opet, po meni Animals, po vecini valjda Dark Side)

Amorphis - Tuonela ( Elegy, valjda po svima..)

 

 

 

Sve u svemu, Pepersi su odavno u zenitu (kao i Metalika, maj gudnes) tako da je logicno ocekivati da ce svaki sledeci album biti sve gore govno.

Edited by Salvation
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Jel ide neko na kocerte u nasoj bliyoj okolini?

Zagreb, Sofija, Bukurest?

 

Organizovano iz Niša u Sofiju na koncert 01.09!

 

Nakon uspešno organizovanih odlazaka iz Niša, kako za Beograd (na koncerte Paul Di'Anno, Motorhead, Deep Purple, Metallica, Deep Purple (Again!), Whitesnake, Iron Maiden & Whitesnake/Judas Priest), za Sofiju (na koncerte Helloween, Circle II Circle/Doro/Saxon, Sodom, Judas Priest/Queensryche, W.A.S.P, Destruction, Black Sabbath/Black Label Society, Helloween (Again!), Iron Maiden, Kiss, AC/DC, Sonisphere Festival 2010 (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, Manowar, Rammstein, Alice In Chains & Stone Sour), W.A.S.P (Again!), Scorpions,Helloween/Stratovarius, Cinderella/Mr.Big & Saxon/Whitesnake/Judas Priest...tako i za Skoplje (Kreator)...ovog puta idemo u Sofiju na koncert Red Hot Chili Peppers-a 01.septembra!

 

Karta + prevoz iz Niša je od 60 do 100 eura, tj...

 

100€ - Sedenje na tribinama koje se nalaze oko sredine terena. Pogled na binu je najbolji iz ove pozicije.

90€ - Stajanje ispred bine (fan pit).

85€ - Sedenje na tribinama koje se nalaze blizu bine, ali pogled na binu je ometen zvucnicima/ozvucenjem koje visi sa konstrukcije oko bine.

85€ - Sedenje na tribinama koje se nalaze u nivou druge polovine stadiona.

70€ - Sedenje na tribinama koje se nalaze na kraju stadiona. Ovde je najveca udaljenost od bine.

65€ - Stajanje na sredini stadiona.

60€ - Stajanje u zadnjem delu stadiona.

 

Cenovnik sa šemom stadiona i sektorima za stajanje i sedenje mozete videti na kraju ovog posta...

 

http://www.balkanrock.com/forum/viewtopic.php?f=57&t=10048&p=164916#p164916

 

Visina uplate u dinarima se obračunava po prodajnom kursu za taj dan.

 

Datum, vreme i mesto polaska su: 01.09.2012 u 11h sa parkinga "GUSAR" (kod Tvrdjave, kao i za sve prethodne koncerte).

 

Za one koji nisu iz Niša neće biti problem da nadju isti, jer se nalazi u strogom centru grada i svi naravno znaju kako doći do njega. Dolazak u Sofiju je nekoliko sati pre početka koncerta. Povratak za Niš je 45 min po završetku koncerta.

 

Prijave i uplate za ljude iz Niša se vrše isključivo u turističkoj agenciji Big Star (Dušanova 65, preko puta beer komerca).

 

Za one koji su van Niša, uplate se vrše "POST NET-om" ili preko računa. Dakle odete u poštu ili banku i pitate sa kog šaltera možete da pošaljete novac. Oni vas upute na odgovarajući šalter i vi mi pošaljete novac na osnovu mojih ličnih podataka koje ću vam poslati na pp ili reći telefonom. Kada podignem novac stavljam vas na spisak. Znači, NE POSTOJI POSEBNO PRIJAVA A POSEBNO UPLATA, već se to vrši istovremeno obzirom da ljudi imaju potrebu da se iz nekog razloga prvo prijavljuju, pa onda odjavljuju, i time prave nepotrebnu zabunu i gužvu, pa smatram da je ovako mnogo jednostavnije. Kada se budete prijavljivali, od vaših podataka mi trebaju ime, prezime i mobilni broj telefona. Znači, ukoliko prijavljujete više osoba, prvo prikupite ove podatke i novac od svih koje prijavljujete pa se tek onda javite kako bi smanjili gužvu.

 

Za odlazak u Bugarsku je potreban pasoš. Ukoliko imate stari pasoš treba vam i viza. Ukoliko imate novi pasoš, viza nije potrebna, tako da vam umesto vadjenja vize preporučujem vadjenje novog pasoša.

 

Za putovanje u Bugarsku je potrebno i putno osiguranje koje sami vadite za odgovarajući datum (01.09.). Cena osiguranja za jedan dan kod Delta osiguravajućeg društva je oko 170 dinara, a njihove ekspoziture po gradovima Srbije mozete naći ovde...

 

http://www.deltagenerali.rs/active/sr-latin/home/kontakt_01/lista_filijala.html

 

Naravno, i svako drugo osiguranje je validno, ali mislim da je Deltino najjeftinije.

 

Maloletna lica koja ne putuju sa roditeljima, moraju imati odobrenje od oba roditelja i to odobrenje se vadi u opštini.

 

Uplata samo prevoza je moguća i iznosi 25€, dok samo kupovina karte nije moguća.

 

Ukoliko imate neka pitanja ili postoji nešto što možda nije do kraja razjašnjeno u ovom prvom postu, slododno postavite pitanje ili ovde ili na pp, i ja ću vam naravno odgovoriti...

 

Za sve dodatne informacije javite se na tel: 063-426-958 –Johnny

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...

Jel ide neko na kocerte u nasoj bliyoj okolini?

Zagreb, Sofija, Bukurest?

Ja cu ici sigurno...najvise bi' voleo u Zagreb, al' izgleda da je najrealnija Bugarska zato sto koncert pada u subotu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Ne bih da zvucim kao jebivetar, ali meni se ovo nista ne svidja bez Dzona. Nemam osecaj da je to isti bend.

Ne bih da zvucim kao jebivetar, ali meni se ovo nista ne svidja bez Dzona. Nemam osecaj da je to isti bend.

 

To je normalno mišljenje, mada se ja ne slažem lično s tim. RHCP je postojao i prije dolaska Frusciantea pa je bio dobar bend, a i nakon njega uspijevaju da prave dobru muziku..

 

Mislim za neke ljude Sepultura nije isto bez braže Cavalera, što realno i nije, ali oni su nastavili svojim pravcem i ostali dobar bend, pa tako i RHCP (mada se ta dva benda ne porede obično, ali to navodim kao primjer) će ostatimeni lično dobar bend uvrnut, šarmantan i provokativan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Frusante je fanovima prirastao k srcu,jbg ima nesto u njemu sto ga uzdize i iznad Slovaka i onog posle Frusantea i njanjavog Navara.Jednostavno on je RHCP za fanove,svi ostali su uljezi.Ima taj gruv,koji Klingenklupenkajzerkinkenhofer ne moze da simulira. Jbt koji god snimak da vidim komentari su-kam bek Dzon,vi mis ju Dzon,fak mi Dzon,Dzon iz Gad,Dzon iz Dzizs,Aj kam ven Dzon plejz....voli ga raja.

A i kul su mu solo albumi, totalno otkaceni i nekomercijalni.

 

Verovatno sto je iskren,mrzi slavu,pa jos pored toga dotakao dno,kad su svi mislili da je gotov on se opet uzdigao,a i fenomenalan gitarista...preslusao sam nekoliko koncerata sa Dzosom i ne znam,deluje mi nepotpuno.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 11 months later...

Za fanove Frusantea, prilicno originalna...pa rekao bih totalno promocija albuma

http://www.johnfrusciante.com/sat-jf14/

 

Naime, lansiran je satelit u orbitu koji nosi novi Frusanteov album, i kad se skine aplikacija na ajfon ili android fon, imate priliku da preslusate album, kada satelit stigne u vas region, tj kad dospe signal na lokaciju na kojoj ste. :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 years later...

Koja kurcina od albuma, na pola druge pesme se vec istrosio. Bas su pravi middle aged meditiramo i zelimo mir u svetu a imamo dzanki proslost cilipeperkorovci postali.

 

U sustini nisam nista ni ocekivao, ne bih ga ni preslusao ko zna kad da nisam ovih dana vrteo One Hot Minute i BSSM, kako su to bili lucidni i dobri albumi za to vreme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...