Jump to content

2010.11.17 *SKC, Beograd* Therion


FRUBI_ZMIJA_GADAFI

Recommended Posts

Evo, da prozborim i ja koju o koncertu...

 

Izgleda da više ne možemo da se uzdamo u vreme početka, šta god organizator rekao. Svirke u najvećem broju slučajeva kasne, u manjem počnu ranije, a nikada na vreme. Namerno sam došao kasnije, jer me Loch Vostok ni najmanje na zanimaju, a umesto toga sam stigao na poslednje dve pesme Leprous-a koje sam želeo da ispratim. Jebem li mu mater, šta je tu je, ipak se zna zbog čega sam došao...

 

Therion su napravili odličan šou i bili na vrhuncu zadatka, kao i uvek. Snoui nastavlja da pleni svojim glasovnim sposobnostima, meni je uvek zanimljivo da čujem kako izvlači sve ono uživo. Videlo se da nije bio skroz u elementu, ali je ipak vodio šou. Uzgred, da li je neko video kada je uzeo par tableta ili tako nečega iz kutijice u podnožju bubnjeva? Bilo je u sred pesme, dok je odmarao. Tomas i Lori su odlični pevači, tu nema šta da se priča, što se ne bi moglo reći za Katarinu koja je ubedljivo najgora. Čulo se od prve pesme - maši note, vibrata nigde, neka neubedljivost u glasu. Ne pokazuje sigurnost i opuštenost kao ostali pevači.

 

Nova instrumentalna postava radi posao kako treba, nema zamerke, verovatno će do sledećeg albuma biti uigraniji i pokazati složnost i saradnju koja krasi pevački deo. Nisam ispratio ranije live postavu, pa nisam primetio da nema klavijatura., ali semplovi su dobro odradili posao, kao i Lori na par pesama. Naročito mi se svidelo izvođenje "The Siren Of The Woods" sa flautom koja je zvučala odlično i mnogo bolje nego zakopane klavijature na prethodnom koncertu; još kada se Lori priključila, bilo je jebeno savršenstvo. Neko reče da je bilo neobično što je Kris tako živahan, ali on je i na prethodnom koncertu bio takav, pevao je na "Summer Night City".

 

Setlista mi nije skroz legla, jer nisam ljubitelj Secret Of The Runes (sa kojeg su išle četiri pesme, ako se ne varam), ali je, u svakom slučaju, uvek lepo čuti pesme koje nisu svirane prethodni put. Zna se koji su njihovi najveći hitovi i izvoženje istih je bilo besprekorno.

 

Što se tiče pušenja, bilo ga je, kao i uvek. Uzaludni su natpisi na stubovima, kada su ljudi bagra i puše ispod istih. Jebi ga, sve su to prazne priče dok se neko ne kazni, tek će se tada ostali zapitati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve odprilike isto bilo sa mnom, te se apsolutno slazem sa gore nevedenim, samo ja stigla na poslednje 3 pesme Leprousa, i nervirala se dok nije pocela Passing, meni omiljena pesma sa TPS, a onda mi je sve postalo nebitno :) stvarno su me odusevili live, i definitivno dobili jos jednog vernog fana :bigblue:... Ni meni se nije dopalo kako je Katarina odpevala par pesama, ali su zato svi ostali perfektno odradili posao. A Snowy definitivno ima harizmu koliko svi ostali zajedno, ali i Lori i Tomas su bili sjajni, kao i Kris naravno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da nije vokalno podbacila, jednostavno ona tako peva, ima specificnu boju glasa koja se meni iskreno dopada, ali je ipak objektivno slabija od Lori.

Npr. lepo je izvela The Perennial Sophia, ali je unistila Claviculu Nox ( ako se ne varam ona ju je pevala) a grimase su joj bile standardne, to joj valjda neki fazon.

Mislim da je na Live Gothic i samu sebe nadmasila u kolicini becenja :bigblue:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...