Jump to content

2010.04.10. *Dom omladine, Beograd* Covenant


VoivodBG

Recommended Posts

  • 4 weeks later...

 

Nesto detaljnije o bendu - da ne bi bilo ispala :)))

 

Covenant, švedski electro/futurepop trio, i Lola Angst, nemačka electro grupa, u organizaciji Night Promotionsa održaće koncert u beogradskom Domu omladine, u renoviranoj sali Amerikana (ex Pogon), 10. aprila 2010. godine. Nakon koncerta za publiku će na istom mestu biti priređen afterparti na kome će nastupiti DJane RedLilly i DJ End iz Hrvatske.

Karte se mogu kupiti na blagajni Doma omladine po ceni od 1500 din. ulaz iz Makedonske ukice.

 

Grupa sa biblijskim prizvukom, Covenant, nastala je na severu Švedske pod uticajem elektronske muzike, naročito grupa Kraftwerk i The Human League, ali i pod uticajem pionira EBM-a kao što su: Front 242 i Nitzer Ebb. Pored VNV Nationa i Apoptygygmu Berzerk smatraju se pionirima futurepop pravca.

U početku je sastav činila mnogobrojna tinejdžerska postava (bilo ih je 6), ali se situacija ubrzo iskristalisala i svela na 3 člana. Eskil Simonsson je klavijaturista, glavni vokal i zadužen je za produkciju, Joakim Montelius uglavnom piše tekstove i Clas Nachmanson koji je takođe kalvijaturista.

Sadašnja postava datira iz 2007. godine kada se grupi kao treći član pridružio Daniel Myer (pravo ime mu je Daniel Meier), malo poznat jer deluje iz senke, ali veoma značajan. Sarađivao je sa mnogim velikim imenima dark scene, a poznat je po svojim projektima Haujobb i Architect.

Prva pesma ove grupe, Replicant, objavljena je 1992. godine na kompilaciji švedske producentske kuće Memento Materia. Dve godine nakon toga objavljuju svoj prvi album Dreams of a Cryotank. Usledilo je još 5 studijskih albuma kao što su: Sequencer, Europa, United States of Mind i Synergy, ali i nekoliko live-izdanja: Nothern Light, Skyshaper, In Transit i Modern Ruin iz 2010. godine. Svojim nastupima lako su osvojili publiku i producente, te su već 1995. godine probili granice Švedske i objavili album za nemačku producentsku kuću Off Beat, a kasnije odlaze i u Ameriku, gde svojom muzikom osvaju američko tržište. Poznati su po hitovima: Theremin, Dead Stars, Call the Ships to Port itd.

O značaju ove grupe svedoči i to da su nastupali rame uz rame sa englesko-irskim duom VNV Nation, koji je nedavno održao koncert u Beogradu u organizaciji Night Promotionsa.

Lola Angst, nemački sastav, takođe elektronske orijentacije, nastupće ovog puta kao predgrupa.

Ali to nije kraj. Organizatori su se potrudili da zabava te noći potraje, pa će se koncert nastaviti velikom žurkom (aftreparty) u duhu elektronske muzike zahvaljujući DJ-evima iz Hrvatske: DJane RedLilly (EBM/dark, electro/futurepop) i DJ End (dark, electro/industrial) i DJ pobednik takmicenja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...