Jump to content

Psihoterapija


WoS

Recommended Posts

Ako se odlucis za nju imam strava doktorku, kod hotela Prag :da: Za tri odlaska je uspela da mi sredi problem upravo zato sto ti SVE objasni sta ti se desava u glavi i sl, potpuno se razbije jacina uticaja na normalan zivot.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Кендале, не требају теби ника'ка чудеса и психотерапеути и ти што хипнотишу. Теби треба (барем) кило домаће ракије и нека добра олд скул трешагија да пичи цео дан, и одма' буде боље. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do sutra. Pa on'ak jopet! Ja tako već godinama, evo sve mi bolje i bolje.

Mada kontam da mi je greška što nisam uključio bromazepam u terapiju.

Nego, kol'ko košta ta doktorka u hotelu Prag (sat vremena/celu noć)?

Edited by B@K@

Share this post


Link to post
Share on other sites

U kbt terapiji te "uče" da vremenom budeš sam svoj terapeut. Ne postoji nikakav zaključak ili recept do kojeg će psiholog doći, a da ti ne možeš sam. Samo ti je potrebno vreme i da nađeš tačno mesto odakle je sve počelo. Formiraj svoje ciljeve i nastoj da ih ispuniš. Međutim, vrlo važna greška je što primoravaš sebe da razmišljaš pozitivno. Bezveze. Prihvati problem, onda ga raščlanjavaj i pritom razmišljaj realno, ne nužno "pozitivno".

 

Neka se gone psiholozi!

 

(mene su prvi put vodili zbog nekih gluposti... kad sam bila mala, od bojica sam koristila samo tamno zelenu i crnu, pa kao šta nije u redu. mislim :haha:)

 

 

Edited by temper
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mission Vao, pokušah da ti pošaljem PP ali mi javlja da ne možeš da primiš više poruka. Onda moram ovako da te pitam, je l' možeš da mi daš neki kontakt te doktorke kod koje si ti išla? I, je l' ona psihoterapeut ili hipnotizer?

 

Jaroslave, haha, pa može, neki old school tehnički treš i kilo medovače/dunjevače uvek i bilo gde. Ali fora je što te stvari ne otklanjaju uzrok problema već samo privremeno ublažavaju simptome. Znaš kako kažu:"Alcohol is not the answer but if you drink enough you may at least forget the question".

 

Novaliise, apsolutno se slažem ali je fora kad je neki trip toliko duboko i toliko dugo (praktično od ranog detinjstva) ukorenjen u tvojoj podsvesti tako da konstantno iz senke utiče i oblikuje tvoju stvarnost onda ga se nije baš lako rešiti. Neophodni su neki dodatni alati.

 

Temper, pa umem ja da budem sam svoj "terapeut". Savršeno sam svestan problema (i generalno sam veoma svesna osoba, kako god to zvučalo), umem da sagledam problem iz nekog drugog ugla, da ga raščlanim, nađem uzročno-posledičnu vezu, da samog sebe sagledam iz trećeg lica, da izvršim introspekciju i sl. ali to ipak nije dovoljno - problem je i dalje tu. I samo povremeno se desi da nestane ali se ubrzo vrati i sve ostalo što ide pride.

 

(sat vremena/celu noć)?

Neću ništa reći. :mhihi:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bilo koji problem da imaš, najbolje je kad ga rešiš sam sa sobom.

Ako možeš.

 

Neka se gone psiholozi!

Volim i ja tebe.

 

Cela noć je mit, btw :haha:

Ne.

 

Како за кога. :mhihi:;)

Da.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U kbt terapiji te "uče" da vremenom budeš sam svoj terapeut. Ne postoji nikakav zaključak ili recept do kojeg će psiholog doći, a da ti ne možeš sam. Samo ti je potrebno vreme i da nađeš tačno mesto odakle je sve počelo.

Pa i da i ne. Drugaciji ugao posmatranja je kljucna stvar pogotovo ako si dugo ziveo u svojoj glavi i tvoj referentni sistem nesto smatra normalnim i ne preispituje ga.

Ali da, neces resiti problem dok ga ne resis sam sa sobom. U zavisnosti od tezine problema to nekad nije moguce bez necije pomoci. Nekad ne treba bezati ni od lekova ali samo nekad. Meni se vracalo u ciklusima i raznim oblicima sve dok nisam otisla na kbt. Sto je najgore u startu sam znala da je to za mene jer se radilo o uslovnom refleksu posle traumaticne situacije ali nisam mogla da nadjem dobrog strucnjaka. Uz pomoc autoriteta smognes muda da se suocis s necim i posle gomile suocavanja uticaj tj refleks izbledi.

 

Zanimljiva sitnica u vezi 'trenutka' od kog si 'izlecen' je stav prema potencijalnom povratku problema - do tada me je hvatala panika od pomisli da se nece resiti jednom za svagda. Ali posle uspeha se to izmeni u 'boli me uvo, kako sam sad prevazisla mogu i sledeci put'. I bas zbog tog stava se i ne vraca i ne zivis u strahu od ponavljanja.

 

@Kendall: Nije nikakva tajna, samo nisam mogla da se setim kako se zove :haha: Ordinacija je dr. Jasna Kekic, Narodnog Fronta 23. "tim psihijatara i psihoterapeuta obučenih iz oblasti kongnitivne bihejvior terapije, grupne psihoanalitičke, porodične terapije i psihosomatske medicine" tako da ne verujem da rade hipnozu ali mogu da vide da li ti treba i da ti preporuce nekoga. Znam da se ne guze da rese ono sto ne mogu jer su odbili neke ljude koje kojima sam preporucila prosto jer nisu specijalisti za to sto im je trebalo. Jedini problem je cena, koja je bila 30eur/h proslog leta. Dobro je sto se ne gubi vreme na 5h upoznavanja, efikasni su.

Edited by MissionVao

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 years later...

The flat of Oleg Mitasov, a mentally ill man from Kharkov, Ukraine. He died in 1999.

 

tumblr_n9aetym91x1qdxslwo1_500.jpg

 

Oleg Mitasov was an educated man, a Master of economics. The rumor is that his illness developed after he had left the manuscript of his PhD thesis behind in a streetcar, thus never becoming a PhD.

 

Mitasov covered all his flat and furniture in creepy inscriptions. Some of them are legible, some are just a set of letters. “Mitasov” and “VAK” (ВАК, the State Commission for Academic Degrees and Titles, where he was supposed to bring his manuscript) are common words he wrote.

 

After his and his mother’s death the flat was sold. They say it’s been renovated and there’s an office there now.

 

GvKkq82.jpg

 

t3vfm3t.jpg

 

FrsflOv.jpg

 

c5DJLZc.jpg

 

E5mSmfT.jpg

 

er66Mhv.jpg

 

XDILZdf.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 6 months later...

Koliko psihicki utice na ljude gde zive ? Na severu ili jug . Na severu su ljudi nervozni ,depresivni

 

Npr u Kanadi svi su na lekovima .drogama kao da sam dosao u jednu veliku mentalnu instituciju :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...