Jump to content

Demofest 2010, Banja Luka


Apeiron

Recommended Posts

LINK ZA NAJAVU: http://www.serbian-metal.org/index.php/konkurs-za-treci-po-redu-demofest-pocinje-danas.html

 

 

Dakle, bendovi, prijavljujte se! Do sada se glas o Demofestu procuo sirom regiona, svakako da je to najbolji festival demo bendova na ovim prostorima, i niposto ne treba propustiti priliku i neprijaviti se.

 

Evo ga i zvanicni info i ovde:

 

U organizaciji agencije Aquarius Ogilvy, konkurs za učešće na trećem Demofestu, koji će se održati na banjalučkoj tvrđavi Kastel od 21. do 24. jula, zvanično počinje danas i trajaće mesec dana.

 

Bendovi se na konkurs mogu prijaviti putem zvaničnog sajta festivala, www.demofest.org, na kojem se nalazi prijava koju je potrebno detaljno ispuniti i zajedno sa dva demo snimka poslati na [email protected] Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir.

 

Jedini uslov koji svi bendovi koji žele da se prijave moraju da ispune je da do sada nisu izdali svoj materijal preko neke od legitimnih izdavačkih kuća.

 

Nakon završenog konkursa, stručni žiri će izabrati 30 bendova koji će imati priliku da pred publikom nastupe na jednom od tri kvalifikaciona koncerta. Šest bendova će se u finalu boriti za prestižne nagrade.

 

Nagrade ovogodišnjeg Demofesta su:

 


  1.  
  2. Prvo mesto - produkcija mastera u profesionalnom muzičkom studiju. Dizajn i produkcija CD izdanja kao i umnožavanje istog, izdavanje albuma za teritoriju Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije i kreativni koncept medijske kampanje koji uključuje kreiranje i produkciju muzičkog TV spota, TV i radio najava i drugih formata elektronskih medija.
  3. Drugo mesto - binska oprema u vrednosti do 6.000 EUR
  4. Treće mesto - binska oprema u vrednosti do 3.000 EUR
  5. Nagrada publike - binska oprema u vrednosti do 1.500 EUR

 

Ovogodišnji festival će, baš kao i prethodna dva, pružiti priliku regionalnim demo bendovima da pokažu snagu alternativne scene i na taj način se izbore protiv kulture šunda i kiča.

 

demofest06.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Gotovo je sa prijavama. 370 bendova se prijavilo iz cele ex YU

 

Evo detalja:

http://www.serbian-metal.org/index.php/370-prijavljenih-bendova-za-ovogodisnji-demofest.html

 

Troskovi, hotelski smestaj, sve je to, koliko znam, od prvog festa obezbedjeno. Realno, tesko da su igde bolje docekani i mnogo poznatiji autorski bendovi, nego sto je to docek demo bendova od strane Demofesta. Ko je svirao, zna. Pitajte Magmu recimo :meshuggah:

 

p.s. A evo kako to izgleda:

 

http://www.youtube.com/watch?v=hY60LJMp-is

Edited by Apeiron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pričao sam s Laletom iz Magme u subotu, covek je oduševljen organizacijom.

 

Sto se tiče troškova i ostalog:

 

 

Posebna prava i uslovi za takmičarske bendove

  1. Organizator će za svakog takmičara obezbijediti po jednog vodiča-domaćina. Bendovi su dužni poštovati smjernice domaćina u cilju što bolje organizacije njihovog nastupa na festivalu.
  2. Troškove smještaja i punog pansiona za sve takmičare snosi Organizator i takmičari uživaju ovo pravo tokom svih dana festivala, (od 21.07. do 24.07.), bez obzira kojeg dana festivala nastupaju ili da li su prošli u dalji krug takmičenja.
  3. Sve troškove puta (trošak dolaska u Banjaluku i trošak povratka iz Banjaluke) u vezi sa učešćem na festivalu takmičari snose samostalno.
  4. Takmičari su dužni strogo poštovati predočeni raspored tonskih proba i drugih aktivnosti od kojih zavisi njihov nastup i predstavljanje na festivalu. Svako odstupanje od navedenog rasporeda može rezultovati diskvalifikacijom takmičara.
  5. Takmičari su dužni poštovati odluke žirija tokom takmičarskih večeri. U slučaju primjedbi, takmičar ima pravo da se pismeno obrati Organizatoru.
  6. Troškove osiguranja svih takmičara za vrijeme trajanja festival snosi organizator.
  7. U slučaju da takmičar osvoji prvu nagradu festivala, dužan je u izabranom studiju sa izabranim producentom odobrenim od strane Organizatora, u roku do devet mjeseci od dana završetka festivala završiti produkciju albuma i snimanje spota. U suprotnom, takmičar gubi pravo na nagradu.
  8. U slučaju da bilo koji takmičar ima manje od 18 godina, učešće na festivalu će mu biti omogućeno uz prisustvo roditelja, zakonskog staratelja ili uz ovjereno roditeljsko ovlaštenje punoljetne osobe koja preuzima odgovornost za maloljetno lice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sad kad je gotovo sa prijavama javljate sve uslove,dobri ste... :lol:

Ajde onda ako neko odustane javite,ima link u mom potpisu ko zeli da poslusa nas bend Legion Of Thunder.

Pa sta ce ti uslovi? Ne verujem da postoji iko ko ne zna za kvalitet organizacije Demofesta ako se uopste interesuje za svirke u regionu, ipak je ovo vec treci put da se odrzava, mogao si se medju bendovima ucesnicima raspitati o svemu, ima klipova na youtubeu milion, imas sve sto treba na www.demofest.org i to je to :pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Ne znace godine iskustvo vec iskustvo godine,prosto i jednostavno na reklamama su im likovi u mejdan majcama,likovi koji pokazuju rogove a ovamo im nastupa kiril,i eto kao sto sam i rekao nijedan metal bend sem tankera koji je bio i prosle godine i oni nu metalci downstroy koji imaju album al eto na demo festu su.

  • Upvote 1
  • Downvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Downstroy još uvek nema album.

 

I taj metal bend, Tanker, je bio drugi prošle godine, pa ti vidi. Ovo je DEMOfest, a ne METALfest, jebo te metal više, ako tako deliš muziku - imaš problem.

  • Upvote 3
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Downstroy još uvek nema album.

stvarno? a zasto im onda na myspaceu stoji downstroy (ALBUM FINISHED!) na top baneru the new album from downstroy one size fits all out in 2010 i bacaju na blogove naslove Downstroy sign to Life Burns Records (UK)?

i takvi bendovi se onda prijavljuju za demo fest...ma dajte ljudi budite fer i pruzite sansu pravim demo bendovima kojima je pobeda na tom festivalu stvarno bitna,a ne ovako...

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je l' imaju izdat album? Nemaju. Je l' propozicije takmičenja ovo dozvoljavaju? Dozvoljavaju. Molim lepo, doviđenja.

 

Podrška Downstroyu na Demofestu. :pivopije:

Edited by trenje
  • Upvote 4
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

i vama je stvarno fer da na demo festivalu bend koji je vec snimio album,odradio cover i nasao izdavaca ucestvuje i bori se? ma dajte molim vas,pa sta ako nije out now? ti ako si nasao izdavaca i potpisao sa njim ugovor da ti on izda album po meni barem ti vise nisi demo bend.koliko znam na tom demo festivalu ne smeju ucestvovati bendovi sa vec snimljenim albumom ili izdavacem.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaki bend koji poštuje propozicije takmičenja zaslužuje da se bori. Ako si našao izdavača to ne znači da će i da ti naposletku izda album, milion puta se desilo da ispali.

 

"Pod demo bendom podrazumjevaju se muzički sastavi i solisti koji nemaju album izdat od strane oficijelnih izdavačkih kuća.

 

Bendovi koji imaju samo internet izdanja imaju pravo na prijavu na treći Demofest."

 

Downstroy nema izdat album i tu se priča završava.

  • Upvote 3
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...