Jump to content

2010.06.25. *Beogradska arena, Beograd* Massive Attack


Lou

Recommended Posts

Informacije na sajtu Arene

http://www.arenabeograd.com/sr/events/details/171/massive-attack-

 

U postavi za turneju su Horace Andy i Deborah Miller.

 

Predgrupa je Martina Topley-Bird sa svojim bendom (poznata po saradnji sa Tricky-jem), a kasnije će se i pridružiti Massive Attack-u pri izvođenju pesme "Teardrop".

 

 

Parter - 2190

Donje tribine - 2690

Loža - 5990

 

Na dan koncerta karte će biti skuplje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

Setlista od 18.06. u Nemačkoj:

 

1. United Snakes

2. Babel

3. Risingson

4. Girl I Love You

5. Psyche

6. Future Proof

7. Teardrop

8. Mezzanine

9. Angel

10. Safe From Harm

11. Inertia Creeps

 

Encore:

12. Splitting The Atom

13. Unfinished Sympathy

14. Atlas Air

15. Karmacoma

 

 

@Streetspirit: Nema kinte, a? Ja jedva skupih i za ovo i za Skunk Anansie, ali moralo se.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zadovoljan sam,jako fino je bilo.Meni definitivno hajlajt Safe from Harm i Unfinished Sympathy sa Blue Lines,strasno je kako su dobro zvucale.

Malo su smorili sa onim natpisima iz medija,mislim da je to nepotrebno za nastup,ali eto...

Edited by Defunctus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlican koncert! Bilo je dosta ljudi, mislim da je bilo veselo, ja sam mnogo mnogo zadovoljan. Najlepsi momenat kada sam cuo pocetnu melodiju sa Intertia Creeps, kako to mocno zvuci! Taman sam se podsetio nekih starih pesama (Angel, Safe from Harm... Karmacoma), nisam ih slusao odavno, a u poslednje vreme sam samo vrteo poslednje album. U svakom slucaju, super provod!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odličan koncert, definitivno jedan od boljih na kojima sam bio, možda čak i jedan od najboljih. Zvuk ekstra, atmosfera ekstra, vizuelno su bili ludilo. Veoma sam zadovoljan. Svi ovi pevači koji su im gostovali su iskidali. Martina, Horace i Deborah...pogotovo Deborah kako je otpevala Safe from harm...nemam reči. I one dve pesme valjda koje su bile kao neke improvizacije su isto bile ekstra i ono što su produžavali pesme je isto bilo super. E sad, glavne moje zamerke što se tiče zvuka je bilo što se Robert i Grant nisu dovoljno jako čuli, oni su se dosta slabije čuli u odnosu na ovu pevače koji su im gostovali. I u nekim pesmama, recimo u unfinished sympathy je falio malo taj bas što mu daje gruv u beatu, nekako mi nije bilo dovoljno jako. I recimo u angelu je ekstra zvučalo sem što nije išao glavni beat preko bubnja što se nalazi na studijskom snimku, sinoć je išao samo bubanj koji mu, nažalost po mom mišljenju nije dao dovoljno jaku snagu. Ali izuzev toga, sve je ostalo zaista bilo savršeno. Vredeli su svaki dinar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

fin koncert skroz, mada mi je najveci utisak ostavio vokal Deborah Miller, kao i par improvizacija (kojih je ipak trebalo biti malo vise). zvuk je bio standardno dobar, mesta taman(makar na tribinama), klima.

ne svidja mi set, tj nikad mi se nije ni svidjala politicka angazovanost muzicara kroz svoje nastupe, te dve stvari su mi nespojive i zauvek ce tako ostati, te kao slag na tortu preterivanje sa label-oriented society aluzijama, kao i momentima iz zute stampe.

slusam ih od osnovne i ok su mi ispunjena ocekivanja, ali kao da je falilo 'to nesto', ipak od koncerta zahtevam malo vise od precizne od a do sh izvedbe.

8/10 :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Što se tiče zvuka i atmosfere, za mene ubedljivo najbolji koncert ove godine.

Bez namere da komentarišem sadržaj angažovanih poruka na pozadinskom ekranu, prvi put sam doživeo da bend izvrši lokalizaciju vizuelne komponente za potrebe turneje – svaka čast.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slažem se i zaobilazim. Koncert je bio fenomenalan. Jeste malo smorilo cekanje ali vredelo je.

Btw-fun fact, ostavila sam komentar na wall-u stranice massive-a na fb-u i iskreno se sokirala kad me je startovala Deborah M. uz poruku: ''Thanks for being with us last night''. So cute.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima li neko tačnu set listu sa koncerta?

 

United Snakes

Babel

Risingson

Girl I Love You

Invade Me

Future Proof

Psyche

Teardrop

Mezzanine

Angel

Safe From Harm

Inertia Creeps

--------------------

Encore:

Splitting the Atom

Unfinished Sympathy

Atlas Air

Karmacoma

 

taken from:

Edited by Kokopelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Postovi koji jos i imaju veze sa temom pre splitovanja topic-a,ali su morali biti splitovani posto se nadovezuju delom na offtopic (deo posta koje je on-topic je ovde):

 

 

 

Добар концерт.Safe from harm ме је тотално оборила.

 

 

 

 

 

Koncert je bio odličan, ne znam koji je bio uzrok onolikog kašnjenja i to je jedini propust što se tiče utiska sa sinoćnjeg spektakla. Mada, uveseljavali su me šabani koji su, čekajući da izađu Massive Attack, vikali posle svake pesme sa razglasa misleći da je došlo vreme. :haha:

 

Njihova politička angažovanost mi smeta samo zato što nisu uvek uklopljene teme koje prolaze sa temom pesme, ali valjda može da se zažmuri na to. Ta ideja bi mnogo bi bolje funkcionisala kada bi imali jasnije politički angažovane pesme koje bi bile pojačane natpisima u pozadini.

 

Uživo zvuče odlično, Grant je bio tiši na trenutke, ali je Robert namerno utišan u miksu, jer je takav njegov vokal i na albumima - više uz muziku, nego preko muzike. Što se tiče toga da negde groove nije bio dovoljno jak, meni je sve bilo dobro, nigde ništa slabo, a verovatno zato što sam bio u, recimo, četvrtom-petom redu i na par metara od desnih zvučnika. Kad je upao beat u "United Snakes" pomerilo me je. :)

 

Jedan od boljih koncerata, na kojima sam bio, svakako.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...