Jump to content

2010.07.08-11. *Petrovaradinska tvrdjava, Novi Sad* Exit festival


LazaGNR

Recommended Posts

mnogo smesni ovi sto se zale na pattona :)

 

kad je rekao "barbarians" to je rekao zato sto su dva celava morona blenula u njega dok im je govorio da ga podignu. naravno, on je to rekao pola iz zajebancije ali realno je bio pored nekih majmuna, i sto ne bi on to rekao? zato sto su platili kartu? ko ih jebe kad su tupavi i jedva srpski kapiraj a ne engleski.

 

A patton je daleko od glupog amerikanaca, blizi je italijanskom seljaku, jer tamo zivi godinama. :)

 

Zato je rock govno ovih dana, zato sto sve svima smeta, svi su picke, slusaju muziku koja ne ostavlja nikakav utisak. Muzika mora da provocira, da se pomeris malo sa mesta. Ako hoces da svi budu fini prema tebi idi u operu ne trebas nam na rock koncertima.

 

Zato i moraju da postoje likovi kao sto su Patton, kao sto je GG Allin nekad bio, kao sto je David iz Jesus Lizard, kao sto Devin Townsend proziva svoju publiku koliko su ruzni i bedni konstanto, kao sto Dillinger lomi koste svojoj publici i sece im face gitarama, to nam je i jedino ostalo da muzika ne postana totalno govno koja se zaboravi cim cujes i koncerti postanu nesto jos ne potrebnije.

imedžineri +

 

Samo, može muzika da bude upečatljiva i nezaboravna i bez ludih frontmena i nenormalnih lajv nastupa, ne bih rekao da je to obavezno da muziku ne bi zaboravili posle jednog slušanja.

Edited by Andrija Smith

Share this post


Link to post
Share on other sites

meni je zbun kako to da te je Patton razocarao kad je on uvek takav. on se super zabavlja i to je svima najvaznije valjda... njemu sigurno u svakom slucaju.

 

imas gomilu klipova po yt u poslednjih godinu dana kako je krenuo reunion, uvek napravi nesto novo na svakom nastupu... ocekivao sam kod nas nesto, ali ni u ludilu nisam ocekivao dva izvodjenja srpske narodne pesme, 2-3 silaska u publiku (obicno bude jedan), izvodjenje nekoga na binu (to nikad nije radio)...

Ma on je to radio i pre reuniona...Patton je jednostavno takav! Kako je to mogao da razocara? Sta je to uradio/nije uradio sto nije u skladu sa njegovim nastupom? Nisam bio na koncertu (sad zalim itekako) zbog besparice, gledao sam na tv-u...meni je ono od strane benda bilo mnogo mnogo dobro!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa da počnemo:

Prvi dan Bad Brains koji su bili raspad, zastranili sa rastafarijanstvom i porukama, H.R. pogotovo, kod njega hc-a nije bilo uopšte, nije ni pevao već recitovao i razglas bio užasan...

Onako, blago razočarenje, ali nebitno, legende su.

Zatim otišao malo do Kandže Kondže i Nebojše. Prvo me je iznenadilo savršenstvo od zvuka na fusionu, i tako je bilo sva 4 dana tamo, besprekorno što se tiče zvuka. KKN su bili ok, Oliver zvuči iznenađujuće dobro, ali opet smor mi je muzika, jednostavno not my cup of tea. Posle došao Kojot i tako se našla 2 najveća raspada u univerzumu na istoj bini. :) Znam da preterujem, svirali malo Eyesburn što je bilo lepo, ali nema vremena pa se zaputio na Suicidal Tendencies.

Koliko se sećam kasnili su nekih 15 minuta, za to vreme s drugom komentarišem kako ovo ne može biti loše. I stvarno... Od You Can't Bring Me Down, do zadnje pesme gde su popeli publiku su isprašili samo tako. Dopali su mi se i oni Majkovi govori između pesama, bubnjar i basista razbijaju, gitarista takođe, sve u svemu, bilo mi drago što sam ih gledao i slušao jer mislim da ih još od srednje nisam upalio, a oduševili me.

Potom idem na Klarka, na Happy Novi Sad, koji je inače za mene što se tiče elektronike prijatno iznenađenje ove godine. Klark kasni, nastupa Tim Exile, ludak koji svašta meša, modulira glas sa džojstikom i šta sve, uglavnom vrlo zanimljivo zvuči to sve. Posle njega Klark koji je u isto vreme kad i DJ Shadow i kontam zbog toga slaba podsećenost. Derao se na tonca prvih 15 minuta, počeo sa nekim ambijentalnim stvarima, sa ranijih albuma koliko mi se čini, negde u sredini odradio neki miks Slejera, da bi završio do kraja sa tako fenomenalno iščašenim distorziranim stvarima sa prethodna 2 albuma koji su me podigli i napunili energijom i bio sam totalno oduševljen. Mogao je još čak i odraditi i Future Daniel za kraj, eto, jedina zamerka.

Posle Klarka se napatio kako bih stigao na Gaslamp Killera na Subu, kad ono pomereno sat vremena unazad, malo popizdeo, ali iskulirao i ostao na Daedelusu. I onda kući.

Drugi dan stigao na Placebo, zvuk na mainu koliko mi se čini nikad bolji, i to sam stajao skroz kod šankova s leve strane. Iako nisam fan, mogu reći da je koncert bio super, skroz pozitivan i kao šlag na tortu obrada All Apologies.

Posle toga, Does it Offend You Yeah koji su odvalili! Lepo sam se iskakao, nove pesme su isto odlične, oduševilo me je to što je lezbijanski oktopus posvećen Bil Hiksu što je i najzabavnija i najhisteričnija njihova stvar. Bili su kratki, a i kasnili su, to su jedine zamerke. Mogli su ih opušteno na main.

Joker & Mc Nomad na HNS bili dobri, kao i ostatak programa do kraja na tom stejdžu.

Subotu sam u potpunosti iskulirao, ostao kući da se iskuliram, odmorim, pripremim i uštedim pare za nedelju.

Žurio na Consecration koji su počeli na vreme, zakasnio 10 minuta, ali sam stigao da čujem skoro sve stvari sa .avi-a sem Idiot Glee i pola Somne čini mi se i da bukvalno padnem u trans. Odvalili su (ili odvalili ste pošto znam da ste na forumu):)! Zvuk je bio zakon, baš sve na mestu. Ovo mi je vio prvi put da sam gledao Conse, ali trudiću se da od sad ne propustim nijednu svirku u blizini. Mnogo, vrlo, jako lep doživljaj slušati uživo.

Došao posle na Pendulum koji su mi bili dosadni i naporni. čekao kraj utakmice i čekao i dočekao FNM.

Mislim da je svakom ko voli FNM ono bio prejeben koncert, verovatno koncert života! Što kaže drug, sad mogu da umrem! Publika užasna, pozerska, pasivna i mirna, video sam i prve redove... užas! ja zamalo nisam umro od skakanja i pevanja, ispomerao ljude okolo - Suprise You're Dead! Ashes to Ashes, Cuckoo for Caca... LUDILO! ma cela setlista fenomenalna... Nisam mogao da verujem kakvoj sam pizdariji od koncerta prisustvovao dok nisam došao kući... Još bolje i luđe od Download festivala, za mene skroz neočekivano. Peton bogotac!

Sve ostalo od nedelje nije vredno pomena...

Sve u svemu, videlo se i lepih stvari, ali FNM 4 THE WIN! Mislim da će se prepričavati godinama.

Edited by ajdnaprimer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest TužneUši

Sve ostalo od nedelje nije vredno pomena...

 

jeste - cathedral i bambi molesters

i crystal castles ko je u tom fazonu

 

a subotu nije trebalo da iskuliras nego da dodjes klaxonse da gledas. i royksopp. i jos je bilo par dobrih stvari tog dana, bolje da si petak eksulirao

Share this post


Link to post
Share on other sites

jeste - cathedral i bambi molesters

i crystal castles ko je u tom fazonu

 

a subotu nije trebalo da iskuliras nego da dodjes klaxonse da gledas. i royksopp. i jos je bilo par dobrih stvari tog dana, bolje da si petak eksulirao

 

eh da, Bambi Molestersi su bili kul. Sedeo sam na brdu gore.

Svi mi kažu za Rojskop da su bili odlični i verujem, to me je jedino i zanimalo od subote, ništa drugo, tako da mi žao samo zbog toga... Klaksonse i Crystal Castles baš ne volim.

Edited by ajdnaprimer

Share this post


Link to post
Share on other sites

ajd i ja neku.. bio sam na poslednja 2 dana, iskreno, i nisam se nesto proveo, sta znam, nije bas neki program bio, barem za mene. no, vidi se da je poseta exit-u bila najslabija u poslednjih par godina (verovatno to nece priznati) ali videlo se. nije bilo preterano guzve, fusion stage bio prazan skoro celo vece u nedelju (ako ne racunamo ritam nereda), znaci ne verujem. (sta reci o manjih stejdzevima - explosive, roots & flowers, music live - slabo poseceno). na cathedral bilo mozda 150-200 ljudi.. the exploited bio fantastican, fnm takodje, tu nema govora. odlicna izvedba. patton je jebeni bog, ko slusa fnm, zna kakvo ponasanje mozete ocekivati po koncertima. jedan od najboljih koncerata IKAD na exitu. morace oni da smanje tu cenu karte, nema smisla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mani je fnm bio super, cak nisam ni primetio da je publika bila losa, ispred bine gde sma bio je bilo prilicno veselo, a i zvuk sto se losije cuje nije mi smetal, jer sam mislio da je to sto sam previse blizu. ne znam sta je tu lose da si spreman da popusis svom muzickom idolu, kome ces ako neces njemu?

 

exit mi je bio najgori dosad, osim fnma, ne snalazim se sa elektronikom, tako da mi je to bas bilo dosadno, onaj royskop mi je bas bio dosadan. suicidal mi je bioskroz kul, iako ih nikad nisam slusao.

 

subota je bila bas fail, ceo dan. ne znam da li je neko otisao slucajno na missy elliot... kakva je ono blamaza od nastupa... slucajno sam svrno posto sam prolazio, i bilo je toliko prazno da sam bez problema guranja opusteno dosao do bine, gde je nesto malo ljudi djuskalo i njihalo se uz ritmove muzike, a ona je tu sa jenim djom i sve vreme vristi cmon serbia i peva pomalo sebi pratece vokale... mislim da je ono najveci promasaj od headlinera koj sam ikad video na exitu. zanima me bas odnos koliko je ona para uzela za ovaj nastup a koliko fnm npr. ucinili su doduse uslugu exploitedu, koji je bio skroz pun, jer je ona bila prazna. hteo samd a cujem malo exploited, ali su mi stvarno bili neslusljivi.

 

nadam se da sledece godine niko zanimljiv nece da dodje, da ne bih dolazio u iskusenje da opet odem...

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne znam sta je tu lose da si spreman da popusis svom muzickom idolu, kome ces ako neces njemu?

 

jes vala, treba da se forsira stav da je to normalno, ionako smo svi ovde muzičari koji čekaju da postanu nečiji muzički idoli..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joker je bio dno...nisam ni izdrzao da pinch pocne morao sam da odem...sve englezi iz bristola na hepi novom sadu...i to na dubstepu...mislim da su englezi na dubstepu najgora kombinacija iako je to paradoksalno poshto je dubstep doshao iz engleske...ali u 2010 dubstep je mnogo komerc i pointless postao, a ti englezi nisu oni kul grajmeri, vec oni pijani idioti sa densa sto cim cuju beat pocnu da skakucu i padaju...cast izuzetcima ofkors. Joker je vrteo samo neka mljac mljac sranja 35 min i neki mc obucen kao kelner mu je manje vishe kvario nastup.

 

Meni je ovo bio josh jedan krsh exit...ta tripovanja najbolji festival u evropi me mnogo nerviraju, poshto su se ponovo pokazali kao festival koji nije u stanju da ispuni ocekivanja...doshao sam zbog 7-8 stvari odgledao sam 3 mozda zbog njihovih pomeranja satnica. Pomeranje satnice ne mogu da im oprostim i to je ono verovatno razlog zashto nikada vishe necu ici na exit, svaki dan sem treceg sam imao problema sa pomeranjem satnice...kada saberem sve pukao sam mnogo para za 4 dana, a odgledao sam 15 puta manje stvari nego sto sam ocekivao. Sramotno.

 

Prvo sam gledao suicidal tendencies koji je bio do jaja pa sam poshao na clarka i tim exilea koji su bili do jaja ali dosta hendikepirani zbog tehnickih problema, onda je poceo hudson mohawke, ali se on preklapao sa gaslamp killerom tako kapirao sam da je pametnije to odgledati..ali kita gaslamp bio sat i po vremena ranije...tamo sam zatekao ortake maltene u suzama, poshto su neki dosli samo to da vide. Umesto gaslampa trenutno je ishao Daedelus koji mi je verovatno bio 1. stvar na exitu.

 

Daedelus mi je potpuno ispunio ocekivanja i meni je on bio najbolja stvar na exitu...vidno smoren zbog propushtanja gaslamp killera, nisam mogao da obracam puno paznje na njegov nastup ali je poslednjih 30 min bilo presavrsheno. Po meni trenutno najbolji "dj" iako ne mogu reci bash da je dj poshto improvizuje sve na 2 kontrolera nema kontakt sa turntableovima.

 

3. dan sam lezao gajbi topio se na sranjima poshto mislim da je treci dan bio najslabiji sa programom u poslednjih 5 godina. Atari teenage riot bio prebrutalan, a horrors bili taman.

 

Za FNM me nije radio nikakav hajp nazalost, ne volim da gledam koncerte na mejnu i sve mi je nekako prosecno zvucalo, onda sam skapirao i da same pesme fnma mi idu 5 sekundi unapred u glavi i nekako mi mnogo bilo prosecno na certu...malo mi bedak bio sto sam dobar deo nastupa posmatrao potpuno hladno ali je onda na video beamu pisalo da se satnica promenila i da je crystal castles pomeren za pola 1 a ne za 2. Videvshi to poshao sam sa FNM-a i probijao se kroz masu 20 min da bih stigao do densa...kasnio sam 5 min ali su ponovo pomerili satnicu i sada su vratili crystal castles na 2 sata...tako propustio sam dobar deo fnm-a i ceo cathedral koji sam hteo da vidim.

 

Mnogo nemaju obzira prema ljudima, svestan sam da je mnogo teze udovoljiti sa programom ljude koji stvarno slushaju muziku, nego shabanima koji bleje na densu 4 dana, ali mislim da nikada nisu uradili gori posao nego sada barem sto se tiche sabotiranja do jaja programa.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...