Jump to content

Surova realnost


Dejaah

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

jeste.pricalo se o tome na immortal temi pa ajd da se onda to kopira i ovde.

Kakva im muzika, takva i pojacala. :da:

napusti ovaj thread.

 

pa to je sasvim normalno...niste valjda mislili da su sve te kutije i glave prave i da su ukljucene? :lol: samo za jednog takvog marsala kao sto su u pozadini glava+kabinet treba oko minimum 2500-3000eura,a koliko ih ima na slici necu ni da brojim.niko nije lud da prava pojacala stavlja u pozadinu,a tek da ih ukljucuje :haha:

Pa šta će im onda na bini? :haha:

Pa sta se onda kurce i prave budale od sebe ako ih nemaju? A, realno, dovoljno su (pre)skupi da mogu to da iskesiraju. Il' si musko il' si Bosko, jbg.

 

edit: Haha, i Siske ulete u istom momentu. :haha:

Ma ne radi to samo Immmortal. Verovatno imaju neki ugovor sa Maršalom ili nešto sl.

Pa verovatno, ali opet, mene bi licno bilo sramota da se ciganisem po svetu vukuci one kutije sa sobom. Prikljuci se u opremu koju imas i pici, sta te boli kurac.

pa nije to toliko do benda koliko je do festivala.verovatno su kao sto je neko rekao pod nekim ugovorom i moraju da stave da stoji tamo makar kao ukras.bend je tu samo da odsvira.sta njih boli kurac da li su iza njih gomila praznih kutija i glava,a i lepo izgleda u pozadini svi oni marsali,poneki engl,bogner :haha:

Moguće.

 

ja bih voleo jedno takvo fals pojacalo pa da u kutiju ubacim neko kinesko.bas da vidim da li bi bilo 'uuu ala ovaj marsal zvuci predrkano,nema marsal je marsal' :haha:

Edited by dimmu1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ima kineskih pojacala koja zvuce predrkano.

naravno da ima ali opet ima mnogo ljudi koji se kunu u marsale i prepoznaju njihove zvuke na "kilometre".pa bi voleo da vidim reakcije takvih muzicara kada bi se pokazalo da su fals glava i kabinet :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

auuu...kakav shamar za marshall...

ok..dosta ih za stage stavlja te fake glave i kabinete...to je ok...ko ce montirati sve to da su josh puni zvuchnika i trafoa...

al koji god da je bend u pitanju nisu smeli da dozvole da ako reklamiraju marhsall da im neko slika tako neshto...

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

al koji god da je bend u pitanju nisu smeli da dozvole da ako reklamiraju marhsall da im neko slika tako neshto...

Ne svira Immortal Maršale, već Engl. ;) Maršal je verovatno, kao što već Dimmu reče, sponzorisao festival.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa da...treba realno jedno pojachalo od 50w i jedan zvuchnik koji ce biti ozvuchen jednim mikrofonom...to sve ide na mixer, pa na snagasha i na one ogromne zvuchnike...

dobro, treba ti jedan box, ne može metal baš na jedan zvučnik :D... čak i kad se ozvuči, 1 zvučnik ne može da prismrdi 4x12 boksu, 2 već moguda budu dobra zamena... mada postoji legenda da je Šuldiner držao nekog kombaša iza zida boksova :mhihi:

Share this post


Link to post
Share on other sites

u metalu se najcesce ozvucava jedan isti zvucnik ak i kad se koriste dva majka,eventualno neko ozvucava i prostor generalno a na bini onda to sluzi sa ozvucavanje svega a ne pojacala.stekovi su tu najcesce radi kurcenja a ima likova koji ozvucavaju dva-tri pojacala za backup ako rikne jedno (veliki koncerti,struja na bini tu i tamo,i likovi koji krljaju stare marshalle do kraja) a i zbog monitoringa.

 

4x12 je najjaci cab da se svira ispred njega,mada ima producenata koji tvrde da stekovi 4x12 furani do kraja imaju posebnu frekvenciju,generalno sve je to stvar ukusa,neko voli close-up i tajtovan zvuk,i tu se koristi tehnika sa jednim zvucnikom,pozeljno u gluvljem okruzenju ili ogromnoj prostoriji,neko voli live i stadijumski feel,tu se koriste stekovi i kod snimanja,ili posebni reverbi,opet sve zavisi od ukusa,zeljenog zvuka,okruzenja i mogucnosti.

 

rahmetli chuck je koristio kultni Gallien-Krueger 250ML iza stekova,vjerovatno da nema spill-a u majkove.masu ljudi,kao sto vidimo,to radi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ma ok, ozvučiš jedan zvučnik, ali taj jedan kad je uparen sa još 3 u boxu, ili bar sa još jednim, bolje zvuči, nego kad je sam... da li je fora u drugoj jačini struje koja prolazi kroz zvučnik, ili u geometriji boxa, nemam pojma...

mada ima producenata koji tvrde da stekovi 4x12 furani do kraja imaju posebnu frekvenciju

e, ne ovo sam mislio, ja sam prvi koji ne veruje u te producentske, da ne kažem babske priče, ali u ovo sam se i sam uverio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

da....bolje zvuchi kada je 4x12 - nekako "veci" zvuk ...neki stavljaju i 2 boxa 4x12 jedan do drugog...na dosta mesta sam to video...

a 4x12 guraju do kraja ne zbog zvuka, vec da ne moraju na preampu da odvrcu gain...vishe gaina na preampu = vishe shuma...

Share this post


Link to post
Share on other sites

pazi,vintage 30tice su se koristile jer jmp-ovi nekima nijesu imali dovoljno drajva,pa kako taj zvucnik break-upuje dosta brzo sa njima se dodavao drajv.kazem ti,sve to zavisi kakav zvuk zelis da postignes,nema generalnog pravila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...