Jump to content

Kuda ide metal?


mikki270

Recommended Posts

Nece ni u svojim zanrovima.Navedi mi jedan album koji moze da se meri u bilo kom smislu sa npr.Reign In Blood?Nijedan.

 

To sve zavisi od percepcije novih generacija. Na Grobovoj top 10 listi black metal albuma ikad će bar 8 biti iz devedesetih. Na mojoj će biti 4 u vrh glave. O tome se radi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A na mojoj nijedan...zato sto je blek metal sranje.

 

То што је Слејер постигао са сизнс тако је Емперор постигао са најтсајд еклипс.

Тако је Боргир постигао са девилс пат,мејхем са мистерис итд.

 

Postigli su u sklopu svojih mogucnosti...ali govoriti generalno da su u muzici navedeni podjednako postigli kada se porede sa Slayer-om je zaista smesno.Uozbilji se.

 

To sve zavisi od percepcije novih generacija.

 

Nema to veze sa percepcijom novih generacija.Cinjenica je cinjenica,nikakav pogled mladjih generacija ne moze promeniti cinjenicu,a to je da albumi koji se stancaju sada ni po cemu ne mogu porediti sa gigantskim izdanjima odredjenih bendova.Bilo bi lepo da mogu,ali jednostavno ne mogu.

 

Али је чињеница да ће сваки бенд,нови жанр наћи свој место међу неком новом генерацијом фанова.

без обзира на његову величину

 

To je cinjenica,ja nisam ni tvrdio drugacije.

 

MAJ SPEJS DOT KOM

  • Downvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Cinjenica je cinjenica,nikakav pogled mladjih generacija ne moze promeniti cinjenicu,a to je da albumi koji se stancaju sada ni po cemu ne mogu porediti sa gigantskim izdanjima odredjenih bendova.Bilo bi lepo da mogu,ali jednostavno ne mogu."

 

Ako ti tako kazes.

Edited by mikki270

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest Шејтанов Чобан

Postigli su u sklopu svojih mogucnosti...ali govoriti generalno da su u muzici navedeni podjednako postigli kada se porede sa Slayer-om je zaista smesno.Uozbilji se.

 

Ти изгледа читаш оно што желиш.

Где сам ја поредио слејер и емперор?То што је слејер у треш металу то је емперор у блеку.

А циљ блек метала није да има неку популарност епских размера

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na Grobovoj top 10 listi black metal albuma ikad će bar 8 biti iz devedesetih.

 

Druga 2 iz osamdesetih ;)

Ne piše mi se na ovu temu, jer što se mene tiče metal je živ i zdrav i stalno nešto novo dospeva u centar pažnje sa kvalitetom. Da slušam dva i po benda kao neki brinuo bih se, ovako mi opušteno :mhihi:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Metal ide u lošem smeru, tu nema dileme nikakve. Samo što ja kad kažem metal mislim na pravi metal, ne na hibride nastale u novije vreme koji sigurno imaju budućnost, jer se gitarska distorzija toliko odomaćila u muzici da je postala gotovo obavezna, od Seke Aleksić do Marduka. Kada je pravi metal u pitanju, on je dostigao svoj vrhunac zaključno sa 1990. godinom i skoro svi vrhunski kultni albumi su iz perioda do tada. Naravno, bilo je fenomenalnih albuma i nakon toga, ali su i njih snimali pretežno bendovi i izvođači koji su postojali još 80-tih. Malo je bendova nastalih u poslednjih desetak godina za koje može da se kaže da su na tom tragu i postavlja se pitanje šta će biti kad velikani metala prestanu da sviraju od starosti ili smrti? Ništa, slušaće se i dalje njihovi albumi, jer je muzika vanvremenska, a da li će novi bendovi praviti nešto dostojno tog nasleđa - hoće, ako bude publike. Što kaže Jon Oliva "story's over when the crowds are gone". Upravo tu i vidim ključni negativni trend - u situaciji kada malo ko od mlađe publike obrati pažnju na odlične albume starih i proverenih bendova kakvi su Accept, Saxon, ili Grave Digger, kako onda tek očekivati da se prime na Asku, Wolf, ili Crystal Viper? Pritom je potpuno nebitno da li bendovi rade nešto što je originalno i revolucionarno - fora je u tome da se kreću u okviru postavljenih standarda žanra, ali da prave dobre i zanimljive pesme i da svojom energijom i imidžom plene uživo. Samo što to neko treba da sluša, a ja ne očekujem da neko kome ne leži Chastain - Ruler of the Wasteland ili Obsession - Scarred for Life, obrati pažnju na Aska - Avenger, ili Ignitor - Road of Bones.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Pravi metal" = žanrovi koje dotična osoba sluša.

 

Zapravo ne, jer ja ne slušam sve ono što podrazumevam pod pravim metalom. Recimo, ne volim Slayer, ali i Slayer spada u pravi metal, u ono što je nekada definisalo metal i omogućilo da se on etiketira kao poseban muzički žanr. S druge strane, slušam i neke bendove koji tu ne spadaju, kao što su Arch Enemy, Darzamat, Lacuna Coil... To pod jedan, a pod dva - hronologija jednostavno mora da se poštuje, zna se koji su to bendovi bili prvi označeni kao metal i postavili standarde - ne može black metal biti pravi metal, jer onda će ispasti da je ovo sve pre toga samo preteča metala. Danas, kao što rekoh, svako ubacuje žestoku gitarsku distorziju u muziku, ali to ne znači da su svi metal, i upravo zbog toga se valja podsetiti šta je to što je u svoje vreme bilo diferentia specifica metal muzike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...