Jump to content

Zanimljivosti


Face Of Melinda

Recommended Posts

zanimljiv koncept, čudi me kako se ovoga niko ranije nije setio..

 

Ja bih voleo da se konačno neko seti i da za kompove napravi kućište sa fiokama, da ne mora uvek čovek da se lati šrafcigera kad treba da zameni hard, ili grafićku, ram, napajanje, čak i ploču.

 

A za mobilni će to teže ići, jer je drugačije tržište neko računarsko, i firme ne proizvode samo zasebne komponente (na primer Nokia i Motorola proizvode samo hardove za mobilni), nego kompletne uređaje, i zašto bi sami sebi skakali u usta i ograničavalu delatnost, kada lepo mogu da naprave ceo uređaj?

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radi se uveliko na tome (modlap, samarpan bento book laptop etc) samo guglajte modular laptop recimo. Video sam pre par nedelja ili meseci u nekoj emisiji fenomenalni dizajn za novi modularni laptop, sve se kaci preko zajednickog bus-a, pazaris samo sta ti treba ili udenes sta ti treba za poneti na posao ili teren. Nije problem elektronika per se, problem je industrija i nedostatak zelje za kolaboracijom/standardizacijom (ono na cemu je nekad davno Microsoft insistirao i postigao inace bi jos uvek ziveli u 1970.-toj godini da su se ostali pitali). U sustini nije standardizacija problem per se vec sto svaka firma zeli da njen dizajn postane standard jel. I da na konto toga uzima lovu od licenci i patenata.

 

A onaj baja sto demantuje ovaj phonebloks dizajn, pa on i nije neki baja sudeci prema sopstvenom iskustvu koje je opisao.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne moras da budes baja prema sopstvenom iskustvu ako izneses cinjenice, nesto sto jeste i sto nece skoro da se promeni. Objasnio je totalno zbog cega je taj koncept veoma veoma zajeban u danasnje vreme odraditi.

 

Elf sto je napisao, sto se tice konkurentnosti, trzista itd. Trziste je i sada vec zasiceno smart fonovima. Svi se sada takmice ko ce da ima za koji milimetar veci ekran, ili za koji megaherc brzi procesor, vise rama, jacu bateriju, bolju kamericu i to je to. Nista novo se nije desilo vec par godina. Ova modularnost, je skroz do jaja koncept jer je future proof, sto znaci da, kada bi se sada napravila ploca koja podrzava tu modularnost (u teoriji pricam), ta ploca bi bila isto tako dobra i za 100 godina, jer se taj princip modularnosti nece promeniti. Menjace se delovi, a te delove tj module ce praviti firme kao Apple, Samsung i ostali, i takmicice se ko ce napraviti bolji modul za manje pare.

 

E sad, sto bi Apple, Samsung, Motorola i ostali presli na pravljenje delova umesto pravljenje celog uredjaja? Pa jednostavno. Zato sto ce se ovakav uredjaj prodavati mnoooooogo puta vise nego njihovi celi uredjaji, manje firme ce proizvoditi module za taj telefon/uredjaj/sta god, i onda ce uzimati ogromni deo kolaca, koji naravno, ovi megalomani ne zele da ispuste. I tako se prebacuju.

  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

ta ploca bi bila isto tako dobra i za 100 godina, jer se taj princip modularnosti nece promeniti.

 

Ne mora da znači.

Sami "konektori" se stalno menjaju.Pogledaj samo USB na primer... Ili kabl za hardove... ili grafička koja je prvo išla u PCI, pa AGP (više verzija), pa PCI Express slot.

Uvek se iznalaze bolji i brži priključci, te samim tim bi se i ta "podloga" menjala...

100 godina.. ni blizu.

Pogotovo što će se uskoro menjati i sami materijali od kojih je harver izgrađen (verovatno će biti neki bio-materijali, jer je silicijum dosegao svoj limit u brzini).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Predstavljamo vam prilično originalan umetnički projekat pod nazivom „histerična literatura“. Snimatelj po imenu Clayton Cubitt našao je nekoliko finih devojaka koje ozbiljno odevene za stolom čitaju delove iz svoje omiljene knjige, dok ispod stola nevidljiva ruka pokušava da ih dovede do orgazma vibratorom. Prilično ozbiljna poezija, uživajte!

 

http://www.neradnik.rs/2013/09/20/kad-streberke-svrsavaju/

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zanimljiva pojava, nisam nikada video te fotografije, mada je skroz logično. Ovde poslednjih dana duva severni vetar pa sam se baš pitao kako je na tim mestima koja su prva na udaru, pošto je ovo ludilo koliko je hladan vetar, a tek je septembar :mrtav:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest HEFEST

U ovom tekstu kazu da u Amurici nije. Nisam proveravao zakone. Znam da je u nekim drzavama dozvoljeno.

 

Nego kako lepa zivuljka. Panda mrav!!!

 

tumblr_ms8xi8hVeS1rqgazso3_500.jpg

 

Ili ova. Ahahaha!!! Crvenousta sismis riba. Mos da joj krnes zvaku.

 

rosylippedbatfish1.jpg

 

I najzad uslikan Srle!!!

 

 

a.baa-Blind-Snake.jpeg

 

I najcudnije bice koje sam video do sada.

The Umbonia Spinosa

 

 

Animals-That-You-Didn%E2%80%99t-Know-Exist-Umbonia-Spinosa.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meni je do jaja što se žena koja živi u Njujorku 'zaklela' kako nikada nije videla tog čoveka u životu. Jer naravno, živeći u Njujorku pamtite sva lica koja vidite na ulici, i Njujork uopšte nije veliko mesto pa tako za svako lice koje vam pokažu možete sa sigurnošću da kažete da ste ga ili videli ili niste videli :haha: Šta je 15 miliona ljudi i lica :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...