Jump to content

Whitesnake


Volvox

Recommended Posts

Da, sad mi pade na pamet. Kada se pojavio Slip Of The Tongue, novinari su postavili pitanje da nije malo ziheraski da prvi spot i singl bude Fool For Your Loving, na sta su Vanderberg i Vai rekli da su oni apsolutno bili protiv te pesme koju su okarakterisali kao "previse hladnu". Da su njih dvojica mogli da biraju, to bi bila Judgment Day.

 

Svako, ali apsolutno svako koga sam poznavao u to vreme, a da je slusao Whitesnake, ocekivao je da ce Fool... biti prvi singl!

Share this post


Link to post
Share on other sites

koncerta ce biti,karte su u prodaji(skc,dom omladine)cena je 2300din. a predgupa nije cactus jack ako se oni grupom uospte mogu nazvati..nego alogia i kraljevski apartman!!po meni idealan odabir predgrupa!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

pa na celoj turneji tako rade......... i na dvd-ju je tako.

 

I bas je cool.

 

Doduse skratili su Stormbringera... al' jbg, bar smo culi i tu pesmu.

 

Pa pevaju back vokale tu svi... -- you know we had no timeeeeeeeeeee.... bla bla...... posebno je Marco Mendoza stari basista WS-a dobro izvlacio visoke tonove kod onog dela "time to die"..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

Nešto što sam upratio prije koji dan:

 

BB: There's a label out of France called Axe Killer that has remastered the '87 Whitesnake album. Have you seen it?

 

JS: Yeah, I've got that.

 

BB: It sounds phenomenal. They also give you a bunch of bonus tracks and You're Gonna Break My Heart Again is on there. That's a great tune.

 

JS: That was on in some club we went to. Someone played it I think actually, because I walked in. I didn't even realize it was me until the solo kicked in. I was like, "That son of a bitch is trying to cop all my licks!" [laughs] I figured out it was me! 'Cause I haven't heard the song for so long man, we recorded it and it wasn't on the '87 album.

 

http://www.johnsykes.com/bbinterview.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Znaci, nisi prikupljao podatke dok su bili friski. Od cega sad da pocnem? Npr. od izjave koju je Vai dao 1990. kada su nastupali na MOR-u: "Do albuma '1987' nisam znao sta je to Whitesnake." I onda sledi fantasticno obrazlozenje: "Znate, ja sam Amerikanac." Tu vidis kada su se i kojim albumom probili i u Americi. Evropa je davno bila pokorena. Jadranka Jankovic je napisala prilicno negativan izvestaj sa MOR-a u Nemackoj. Otprilike se sve svodi na to je Vanderberg bio suvisan, posto je Vai individualac. I na zaprepascenje mnogih, covek je 'ladno davao odvojene intervjue kojima je promovisao svoj solo album. Odmah je i prostrujala vest da je covek samo odradjivao ugovor koji ga je obavezivao da odsvira album i turneju i to je sve. Koliko god mi ide na nerve David Lee Roth, ispalo je da je bio u pravu kada je izjavio da je Coverdale angazovao Vaia samo zato sto je "aktuelna faca". Da ne sirimo dalje njegovo teoretisanje. E, tada pocinjem da slusam komentare kako je Coverdale ispao glup sto je dao... (sledi neka neproverena cifra)... miliona dolara coveku koji mu je upropastio album. Naravno, takve izjave su bile preterivanje. Kao i ono sto se letos pisalo po kojekakvim dnevnim novinama, da je "Slip of the Tongue" bio "veliko razocaranje" i sl. Cinjenica je da je album definitivno komercijalno podbacio u odnosu na prethodnika. To je kljuc odgovora zasto ne stoji ono sto si izjavio. Jedino sto sam zakljucio iz tvog posta je da nemas dovoljno informacija. Kao epilog, navescu i da je Coverdale tri godine kasnije dao intervju za VH1 povodom izlaska albuma Coverdale - Page. Opisujuci Pagea, rekao je: "Jimmy je fantastican. On ne koristi pesmu kao izgovor da pokaze sta sve moze da odsvira." Pretpostavljas li na koga je aludirao?

 

Izvini ako sam bio preopsiran. Bas je poenta da sam izvukao samo mali deo podataka koje znam. Ziv bio! :pivopije: Javi ako nabavis snimak iz Beograda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...