Jump to content

Ascension


morbid god

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Ma bre, standardna pojava, gluv covek sa metal elita tripom.

 

Nego, nisam uspeo da izbunarim nigde setlistu sa Hell's Pleasure-a, zivo me interesuje sta su tacno svirali... Aj ako neko zna gde da pita, Grob ima account na onom Nuclear War Now i tako to... :)

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Anonimus" je Jeff Tandy, basista Averse Sefira. Ako je iko ovde gluv, to je onaj koji tvrdi da Grey Light Sibling ne zvuci kao Funeral Mist pesma. Cak je i kadenca vokala skoro identicna. Lik barata "pojmovima unutar orthodox BM scene" sasvim korektno, mada jeste previse ostar prema albumu. Ako ce reci da je Ascension uzasno derivativan pa onda srati samo na toj osnovi, onda su i Watain i Ofermod isto tako derivativni (Mayhem).

 

 

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Obrnuo sam sva FM izdanja nebrojeno puta i apsolutno tvrdim da Grey Light Sibling ne zvuči kao Funeral Mist pesma, niti mi je poređenje u životu palo na pamet dok sam slušao Ascension. Watain da, ali FM? FM je mnogo abrazivniji i brži.

 

Takođe ne mislim da Watain i Ofermod duguju Mayhemu ništa više nego bilo koji drugi skandinavski black metal bend, štaviše, uticaj Dissectiona je mnogo očigledniji na oba benda.

Edited by oʞɾoƃ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Covece, pobogu:

 

 

 

... Kada ne sviraju skoro potpuno identicne rifove, onda sviraju vrlo slicne. Stvarno ne znam kako ljudi mogu da ignorisu mestimicne Dissection uplive a potpuno ignorisu da je Watain u sustini Mayhem klon. U pitanju su isti intervali i ista tehnika. Tek ce oni na Sworn To The Dark i Lawless Darkness poprimiti taj thrash zvuk ali cak i onda jos uvek vise zvuce kao Mayhem nego sto ne zvuce kao Mayhem.

 

A Ofermod? Ista prica.

 

 

Ili eto, slusaj ovu akordsku progresiju:

 

http://www.youtube.com/watch?v=SspfwkCikeU

 

 

Mislim da razgovor uopste nema smisla. Ili cujes ili ne cujes, cinjenice su ti tu.

 

Grey Light Sibling -- da, Funeral Mist je ostriji i brzi i vise kao Marduk, dok se ovde malo cuje Watain i Deathspell Omega circa Kenose. A reci da Deathspell Omega nikada ne zvuci kao Funeral Mist i Funeral Mist nikada kao Deathspell Omega bi bila glupost. SMRC je pun rifova koje ne bi bilo tesko ugurati u Salvation uz minimalnu promenu. U svakom slucaju, uzmi bilo sta -- uzmi Perdition's Light na primer, uspori malo, daj mu prirodan, basovit ton, eto ti Grey Light Sibling. A vokali su svakako potpuno Funeral Mist, ista kadenca, isto onako naslagani jedan preko drugog. Nije bitno kakav mu je glas i da li zvuci kao E ili Arioch, bitan je stil u kome peva. Nemoj ovo da shvatis kao da zelim da pametujem ili da se svadjam -- ali zaista, koliko god puta da si poslusao Salvation, pa neka si -- ... ali poslusaj bolje?

  • Upvote 2
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kapiram ja sasvim šta ti hoćeš da kažeš, samo mi sve to nekako izgleda kao ona filozofija "odsviraj bilo koji black metal rif bez distorzije i abrazivnog zvuka i može da zvuči kao Judas Priest", što je u načelu tačno. Mislim, ako usporiš Perdition's Light i daš mu prirodan, basovit ton, to onda više nije Funeral Mist, jednostavno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...