Jump to content

2011.06.04. *Beogradska arena, Beograd* The Cult


crusader84

Recommended Posts

Da li je Ian to spomenuo ili ti dodaješ? Da se razumemo, nije meni namera da branim pomenute bendove, nego ne kontam zašto bi ih on uopšte pominjao ako nije bilo nekog konteksta ili jasne poruke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Lu

Ajd kad si zapeo... Bila je neka frka u prvim redovima, tokom jedne pjesme Estberi je pokazivao na neke likove u publici. Nakon pjesme se ispostavilo da je tu bilo valjda nekog koskanja, pa je on nakon pjesme rekao nesto protiv tog tipa koji je pravio nered u publici, kako nije u redu to sto radi i da je vjerovatno to neki huligan. Onda se obratio publici otprilike u fazonu "Zar vam ovde nije dosta nasilja? Imali ste nasilja dosta, budite prva generacija koja ce zivjeti u miru" i nesto na taj fazon. E onda je rekao u fazonu "Znate, mi nismo ni U2, ni Coldplay, mi ne drzimo te bullshitting govore, ne vozimo limuzine, mi zivimo u iznajmljenim stanovima, evo ja nemam para, jer sam sve pare potrosio na alkohol i zene..." i tako dalje. Znaci u tom fazonu je isla prica. Sustina je da je htio poruciti da je dosta nasilja, a opet da on ne soli pamet kao sto to rade U2 i Coldplay.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čuj, volim ih i ja, ali budimo realni. Jedino ako si bila u većoj gužvi gde su svi ljudi pevali pa nisi mogla da ga čuješ jasno, ja sam stajao sa strane skroz, par nas krene više nego poznate stihove, očekujući da se uklopi sa Ianom, međutim on krene pa izgubi dah, zastaje, preskače, baš mi je pokvario doživljaj na većini omiljenih stihova. Boja glasa mu jeste ostala ista, ali, da li je nešto bolestan ili šta, baš nije mogao da otpeva kako treba, poželeo sam da su u publci sve sami fanatici kao npr na Gardijanima pa da se on ni ne čuje (a cenim i da bismo onda izvukli Edie :mrgreen:).

 

Je l' ima neko kompletnu set listu? Meni fale možda pesma-dve.

Stajala sam ispred gitariste maltene i sve vreme i slusala i gledala odusevljeno ... Ostala sam u prijatnom soku, i evo na svim mogucim snimcima koji su naravno malo bolje snimani - cuje se kako Ian peva. Stoji da SU omatorili, i da se on ugojio i da se zamara - zato i nije ludovao kako je znao da luduje ali je zato stedeo dah i otpevao sve odlicno. Cak neke pesme mnogo bolje nego sto su studijske verzije...

 

"Saints are down" me je uzivo oduvala, a ovako ako sam je privatno jedva par puta pustila jer mi se ne svidja...

 

---------------------------------

 

Sto se tice slika, Aleksandar Zec zabelezi (vrlo profesionalno) maltene svaki hepening u Beogradu i sire... tako je zabelezio i The Cult sa 33 veoma dobre fotografije!

Izvolite:https://picasaweb.google.com/zec.aleksandar/TheCultBeogradskaArena#

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toliko emotivnog naboja odavno ne osetih na koncertu.

 

 

Talasali su prateći svaku pesmu, Saints are down je ubedljivi vrh koncerta, mada je blizu i Break on through tj bis. Dobro je što nisu svirali Eddie, to bi mi bilo ono krajnje patetični kraj i skroz predvidivo po metodu 'što u izlogu to i u radnji'. Ovako ostaviše bar nekoliko svima dobro znanih stvari, da za njima čeznemo do idućeg puta...

 

 

Govor koji pominjete je bio krajnje spontan tj desio se tako što je u jendom momentu Ian redarima pokazivao koga da izbace i posle pesme je održao mini-govor na temu 'dokle više nasilja'. Kad reče da je potrošio svoju kintu na 'drugs, alcohol and women' krenuše naravno ovacije :D :D Moram da priznam da je i ono što smo čuli bilo van svih mojih očekivanja, videlo se da je ogorčen. Čak je i cvikere skinuo tada otprilike ako se ne varam. Ok za političku angažovanost, imao je dobru podlogu da to što je pokazao pokaže u Srbiji.

 

Iako se čulo da mu je dosadilo da po dvamilioniti put peva Lil Devil i SSSanctuary pa je u svom stilu 'preskakao' stihove tj puštao nas da pevamo, mnogo je bolje zvučao bend nego na Tašu koje beše godine. Prijatno me iznenadio balsamovani gdin Billy Duffy kad su ponovili pesmu zbog raskačene gitare i kad je rekao ' you should get value for your dinars'. :D Britanski osećaj za filing, pozdravljam :pivopije:

 

 

 

Još jedno iznenađenje za mene je prisustvo Srba u vodama profesionalnih muzičara.. U roku od nedelju dana slušalo se Srba na sceni, najpre sa Joe Cockerom evo sad sa Cultom.

  • Upvote 3
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...