Jump to content

Dark Tranquillity


Earendil

Recommended Posts

Ovaj bend >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 95% bendova sa ovog podforuma.

 

Pa taman dase prebace medju elitu, ovde samo dižu prosek i okupljaju eminentne yumetal članive, zašto koji kurac da zalze više ovde..

 

i Hajneken poster

 

Haha pičko, pa ko je reko da je ono moja gajba?

 

pai da jeste, bolje i taj jebeni poster i svi ostali nego tvoja fensi advoktska kanc-gajba

 

malo sam popio, aj duvajte ga

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuruze, slikaj šta si jeo jutros.

 

Nego, nakon prvog dana ljudski slušanja albuma (ono prvo sa skrnavim ripom i ne računam), prvi utisci da su bonus pesme zanimljivije nego bila šta na samom albumu, kao i da je glavni materijal težak slučaj painting by numbers. Ako ništa drugo, uspešno nastavili sa nizom jedan album nešto najbolje na svetu i onda sledeći bleeh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sad sam već ozbiljno skeptičan po pitanju novog albuma

 

ne zato što su pesme loše, već zato što još uvek nisam čuo nijednu jedinu notu ili rif koji nisu već odsvirani

 

nakon prvog slušanja, utisak potpuno nepromenjen

 

e da, i užasno me nervira što se svaka pesma završava naglo, kao da ne umeju da završe kompoziciju

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jutros me nešto munulo da slušam Skydancer i Of Chaos And Eternal Night posle ko zna koliko vremena i imam utisak da sam tek sada otkrio koliko su ta izdanja genijalna, posebno kad se uzme u obzir koliko su godina i iskustva imali kad su ih pravili. OK, produkcijski i kompozicijski neke stvari zvuče dosta naivno (npr. clean aranžmani), ali čoveče, koliko ideja, koliko umeća na instrumentima, kakvih rifova ima, to je neverovatno. Slična priča kao rani Emperor skroz. Klinci danas imaju neograničene resurse i pristup muzici, a ni 10% inspiracije koje su geteborški bendovi imali ranih devedesetih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ista je priča recimo i za stari In Flames, ne moramo Norvežane ubacivati u priču (a ako ćemo njih gde ćeš mlađeg od Ivara iz Enslaved koji je imao 16 jebenih godina kad je smislio genijalni Hordanes Land).

 

Nego, errrr.... Atoma. Izgleda da malo urekosmo DT hvaljenjem, naravno više nego zasluženim, ali ja se ne mogu oteti utisku da je ovo najslabiji DT album sveukupno.

Po meni Atoma najbolje radi kad je u ekstremima, s jedne strane brze i brutalne pesme kao što je Gojko rekao, Encircled i Neutrality su stvarno jake, podsećaju me čak na nešto iz bendovih Osmose dana. Drugu krajnost predstavljaju super bonus pesme koje su zaista enigma, čitam u nekom intervjuu da nisu hteli da budu regularni deo albuma jer previše odskaču. Sa druge strane dosta ih promovišu, pričaju o njima, stavljaju linkove za njih na FB it što meni nekako govori da im se svira nešto kao Projector ali nemaju baš muda da izdaju takav ful album. Meni to nije baš jasno jer sa tako obimnom karijerom mogu sebi da dozvole jedan album koji neće proći koncenzus fanova koji tvrdoglavo hoće DT klasika zvuk. Kao što pričah sa BDom, mogli su recimo da odrade recept Alpha Noir-Omega White, znači dupli album sa dva različita diska.

 

Ono što meni škripi je materijal koji leži između, znači standardni DT zvuk kao što rekoh. Sve je nekako tu ali mi zvuči više kao neki bend koji je rešio da svira DT stil nego sam DT. Fali ona trademark emocija njihova koja čini čoveka da poleti i da se oseća najbednije istovremeno. Primer dobar je naslovna pesma koja nije loša uopšte ali fali joj ono nešto što imaju Mundane and the Magic ili Uniformity. Album počinje sasvim dobro ali se ubrzo pretvori u blur pesama koje se teže razlikuju i na kraju ga bonus trake izvadi, uvek ih slušam kao deo albuma.

 

Sve u svemu, može se ipak reći razočarenje kad se podvuče crta. Naravno da je misaona imenica za Battles, ali to je kao da kažeš nekom da je bolji od Sunn====0)

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sličan utisak imam, posle prošlog koji je bio totalno hrabar a pritom ostao veran njihovom stilu i fanovima, novi mi deluje kao da se sve vreme suzdržavaju - što opet posebno dođe do izražaja na bonus pesmama. Nije loš album, ali mi je nekako mish-mash.I deluje predug iako je tik ispod 50 minuta, nema neki flow. Jači mi je od Void recimo (mada to je možda trenutno priviđenje pošto hajp i sve), ali kaska miljama iza Constructa nažalost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pristigao mi pre neki dan "Atoma" digibukče, pa nakon ljudskih slušanja uz tekstove da prenesem i ja utiske. Prvo da krenem i od pakovanja, koje je za oči prelepo, dizajn za divljenje, ali sa jednom fatalnom glupošću da se diskovi jedva vade, i samo mi je pitanje vremena čini mi se kad će grebanje da krene zbog otežanog vađenja. Doduše, pitanje je koliko ću se vraćati ovom albumu :haha:

 

"Atoma" je loš na isti način kao što su "Desideratum" ili "Where Greater Men Have Fallen" bili loši. Realno nemaju ništa što konkretno smrdi, i casual fanovima će biti sasvim zadovoljavajući, ali za one koji su hteli malo više od benda i koji se nadaju da će da nastavljaju da otvaraju genijalna poglavlja kao sa "Construct", mi jebiga ostadosmo suvoga. I kad pomenuh "Construct", viđah na nemalo mesta na netu komentare kako im je ovaj, ako ništa drugo, bolji od prošlog. Ne znam za ostale ovde, ali meni je "Construct" već sad suho klasik albumče, a ono se priča o istom kao da ga je In Flames izbacio.

 

Elem, pesme. Rekoh već pre, "Encircled", "Neutrality", "Faithless", rado bih da to nekad čujem live, pa čak i "Atoma" ili "Forward Momentum", ali eto ove dve pesme ma koliko hitične mi pate od teškog slučaja dežavitisa, ubija mi oduševljenje pri slušanju. Doduše, i pomenuta "Encircled" je realno samo "Shadow in our blood pt2", ali mi kod nje ne smeta toliko, pogotovo što mi onaj tren na sredini kada riff pređe u solo najbolji momenat albuma.

 

Veći problem od dežavitisa prve polovine je potpuni blur koji kreće negde od sredine albuma. Maltene svako drugo slušanje zone out posle "Faithless". Stvar mi izvlači "Merciless Fate", za koju mi apsolutno nije jasno zašto jebeno ne zatvara album, jer to je taj drama-finiš koji rade već godinama. "Caves and Embers" mi je dosadna, i jedino obrazloženje je da se neko zajebo sa tracklistingom.

 

Stanne tekstualno malo više se čini da se potrudio nego kompozitorska ekipa, ali i on se malo više latio poznatih what-i-know-ovanja više nego inače.

 

Na kraju, nikako loš, ali poprilično neubedljiv album. 6.5/10

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...
  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...