Jump to content

Breaking Bad (2008-2013)


Recommended Posts

Spaulding,gledao si ti seriju uopste?Covek je zasluzio apsolutno sve sto ga je snaslo.Skal je sve lepo objasnio,a na to dodajmo cinjenicu da je on u to sve usao iz ocaja zbog porodice,da bi im obezbedio novac od koga bi egzistirali nakon sto on umre.On je taj novac odavno obezbedio,ali je ostao i dalje u tome.Zasto?Pa sam je na kraju rekao,zato sto je u tome uzivao.I osecao se bitnim jer je napokon neko i nesto.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja bi pustio Dzejn da umre jer mu je tako spasao zivot jer bi se kad tad i on predozirao da je ostao sa njom, Broka je otrovao sa razlogom, a ne da ga ubije, A trece, zar vam je zao Majka, coveka koji bi bez govora ubio i Voltera i Dzesija? Koliko puta je Volter spasao Dzesiju zivot? A pozeleti svom ocu da crkne je nesto najgore sto mozes reci.

 

Dzejn bi se predozirala i da nije bilo Voltera, brat od Adrijane je ubijen ne zbog Voltera, klinac na motoru nije ubijen zbog Voltera. To su stvari koja su njega najvise sjebale.

Edited by Captain Spaulding
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzesi je jedna mala slinava picketina. Volter se muski nosio sa problemima, a svi su mu samo otezavali sve sto bi zapoceo. Dzesi bi bio kurac na biciklu i u nekoj buvari da nije Volta.

Edited by HEFEST
  • Upvote 3
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odgledak i ja..

 

 

 

Definitivno nije najbolja serija svih vremena, ali je svakako odlična, i svaka čast svima koji su učestvovali.

Glavni lik mi je definitivno najiritantniji.

Kad je u prvoj sezoni izveo ono sa "eksplozivnim meth-om" (kada prvi put sreće Tako-a), tu mi je i bio jako simpatićan, ali čim je počeo da paranoično ulazi u restoran kod Gusa, da mu se dere u lice pred svima, iznova dokazivao koliko je nestabilna ličnost, od tada, pa skroz do kraja, je toliko opao u mojim očima da sam ga u petoj sezoni otvoreno mrzeo. Sebičan, paranoičan, nestabilan, halapljiv na pare, neprofesionalan u poslu...

Omiljeni lik mi je verovatno Gus. I za razliku od ovog sebičnog paranoika, lik je odmeren, profesionalan, a izraz u očima mu je nemoguće pročitati.

Jedino što zameram Gus-u je što je dripca Waltera nazvao profesionalcem, i čudim se, obzirom koliko je Walt brljao, što ga nije mnogo ranije odjebao, ili smakao. Ja bih ga već odjebao kod onog prvog dranja u restoranu. I Majk je kraljina, nesumnjivo, i zajedno sa Gusom deli titulu omiljenog lika u seriji.

Džesi mi nimalo nije interesantan. Glupi klinac koji ne ume da uči, ne na tuđim, nego ni na svojim greškama. Ne razumem empatiju koju je probudio kod nekih ljudi.

Naravno, pored Walta, najomraženiji lik mi je ona.. ne znam joj ni ime (pogađate već)... ženina sestra.

 

Neko već pomenu, i slažem se oko toga da smetaju neki usiljeni zapleti oko Walta i Džesija. Svađe oko nekih gluposti, komplikovanja situacije bez ikakve potrebe.

Inače, mislim da je zadnja epizoda četvrte sezone mnogo jača epizoda (i jači kraj) od završne epizode pete sezone. Onaj zadnji zoom kamere na biljku koji objašnjava da je Walt otrovao klinca je priceless. Cela ta epizoda je kao film. Vrh u svakom pogledu.

 

 

  • Upvote 3
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

super mi je serija, nekidan sam dovrsio gledanje. volt - dzesi - gas trougao u sredini serije mi je dramski najnajbijeniji ali takodje i najslabije realizovan deo zato sto je previse razvucen i na momente preglumljen (mada nisu glumci krivi). ta konstrukcija "moram da drzim volta u zivotu dok ne pridobijem dzesija ne bi li kuvao za mene kad konacno koknem volta" se previse potencirala i za one gledaoce sa malo jeftinijim ulaznicama naglas se objasnjavala iznova i iznova iz epizode u epizodu sto me je ozbiljno smorilo u jednom momentu (deo sa trovanjem decaka je nategnut), dok serija opet nije postala super.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Guest Bata Životinja

pogledao prvu sezonu

 

serija je retardirana, ne mogu reći da je skroz loša jer ima i gorih, ali da je malograđanska budalaština to svakako jeste

 

premisa na kojoj se temelji je maloumna, rečenice kojim objašnjava zašto to radi poput ''I am awake'' su idiotske, navodni preobražaj ne samo neuverljiv već i debilan, objašnjenje zašto jebe ženu u kolima je infantilno...

 

rasturanje automobila onog bogataša u stvari pogađa centar, jer se vidi da serija nije ni o kakvom dobroćudnom profesoru koji je jadan doživeo prosvetljenje nakon nesreće koja ga je zadesila, jer ono što lik čini (i što važi i za gledaoce koji se identifikuju s njim) pokazuje već postojeće nezadovoljstvo, anksioznost, moralnu korumpiranost, koje pod kontrolom drži samo puki kukavičluk

 

i taj kukavičluk nestaje onda kad dobije ''opravdanje'', koje je, kao što rekoh - maloumno

Edited by Bata Životinja
  • Upvote 1
  • Downvote 15

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...