Jump to content

Viva Vox Choir


~MaX~

Recommended Posts

Hor ''Viva Vox'' je omladinski, mešoviti hor iz Zemuna. Članovi su većinom studenti Beogradskog univerziteta, a nekada su bili đaci uglavnom Zemunske gimnazije. Posle audicije za prijem novih članova(februar 2010.) sastav je proširen, tako da danas hor čine Bivši đaci & Ortaci.

 

Zabelezeni su brojni nastupi i gostovanja. RTV Studio B, Radiju B92, Kolarcu, Sava Centru, UK „Vuk Karadžić“, trodnevnom gostovanju u predstavi Gorice Popović „Brod plovi za Beograd“ (2009.), u „Ulici otvorenog srca“ (2010.), na festivalu „Supernatural“ (2010.), gostovanje na koncertu 'Flauta, Sax i prijatelji'(Pula, 2010.), gostovali smo i na "Fajront Republici" na Prvoj Srpskoj televiziji, a poslednja dva samostalna koncerta su bila izuzetno posecena, uz poseban akcenat na Dom Omladine koji je u maju ove godine bio rasprodat dan ranije.

 

Repertoar je ono po čemu smo prepoznatljivi. Pored klasičnog i duhovnog dela, program čine, sada vec pretežno, obrade popularne muzike. Tako možete čuti našu izvedbu Mocartove Lakrimoze, Mokranjčevih Rukoveti, ali i Boemske rapsodije(Queen), Afrike(Toto), pesama Bitlsa, Vampira, Abbe, Kleptona, Rammsteina..

 

Naš dirigent je Jasmina Lovren, profesor muzike.

 

 

Sve zainteresovani da nas chuju i vide to mogu uraditi posetom na nash JuTjub kanal:

 

Viva Vox Choir YouTube channel

 

A naravno tu je i NAS SAJT , kao i FEJSBUK STRANICA.

 

 

Mnogo ljudi culo za nas, red je i na vas ;)

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čuo sam za hor, nisam znao da ima tako širok spektar izvedbi kada su u pitanju popularne, tj. savremene pesme.

Čini mi se da ste skoro držali audiciju za nove članove, zar ne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledao sam, tj. slušao snimke sa YT-a, hor ima odlične stvari, kao što već rekoh... ali mi je ipak čudna novonastala orijentacija na popularne pesme. Mislim da bi trebalo da se redovno radi i na starijim delima, a ne da se samo udovoljava masi (kad već ima prilike, treba provući koju staru pesmu i navući publiku na nešto njima novo). Uz to, moram da priznam da cupkanje za vreme izvođenja ne doprinosi utisku. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

u modi su sad takvi horovi, gledao sam one slovence perpetuum jazzile i još nekoliko, bitno da se pogodi prava stvar za obradu

 

Upravo to sto kazes, izgleda da to sada postaje neki trend. Prvo mi na pamet pada Van Canto, pa onda svi ostali redom. Naravno, ne potcjenjujem umijece i trud takvih sastava.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok je ovo sto si postavio, poslusao sam par kompozicija, sve je to OK, fino zvuci, ali ovo je klasican hor uz pratnju klavira. Aranzmani zvuce super, to stoji.

Medjutim, ono na sta sam ciljao u prethodnom postu je a capella izvedba, znaci bez ikakvog instrumenta, ili bi bar tako trebalo da bude. Mislim da je u tome i car ovog domaceg hora, pa i samog pomenutog Van Cantoa i horova slicnih njima, jer izvode popularne rock / metal kompozicije, koje imaju puno slicnosti sa svojim originalima, a sve to pomocu vokala, bez instrumenata. Ok, Van Canto cini mi se povremeno ubacuje bubnjeve :) :)

Nije sad da nesto zakeram, niti je previse bitno za raspravu, nego samo pravim razliku izmedju onoga sto definisem kao a capella i hora uz pratnju klavira.

Share this post


Link to post
Share on other sites

oni retardi iz anonymousa,kao turbo hakeri...Stvarno steta a mogli su da se proslave samo tako.

 

Nemoj da lupas molim te. Niti znas za sta se Anonymous bore, niti njima pada na pamet da obaraju snimke na youtube-u. Prvo se informisi, pa onda spamuj. Anonimusi se zalazu za ukidanje cenzure na internetu, za ukidanje zabrana i svega sto sprecava slobodu govora, pisanja i informisanja (npr VEVO na youtube-u itd.). Ovo je mogao da hakuje samo neko iz njihove blizine, ko ih poznaje, ima pristup njihovim racunarima.

 

Veoma je velika steta, sto su nestali ti snimci. Stvarno su extra pojava na nasim prostorima. Samo napred :)

Edited by ShinigаmY

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...