Jump to content

Aktuelne krize i nemiri u zemlji i svetu


kuruz

Recommended Posts

nebi da dajem izjave koje nebi mogao da ispunim,trenutno nebi bio u stanju da se pridruzim dobrovoljcima jel mi je od zivotnog znacaja da zavrsim osnovne studije.ali da se taj rat desi za jedno 4 godine,i da do tad dosta vezbam,psihicki jos stasam,verovatno bi i sam shvatio da je iran prava stvar za mene.ali ne zelim da dajem lazna obecanja,videcemo kada dodje vreme

 

zamrznes godinu i kazes da ides da se prijavis u republikansku gardu..tebi bi to ekspresno omogucili

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако треба да скупимо паре за пут, ту смо. :bigblue:

 

hvala,lepo je znati da imam takvu podrsku

 

Mislim da si ih pobrkao sa Saudijcima.

 

bas tako.i ne shvataju razliku izmedju sunita i shita.i to da iranci nisu dolazili na bosansko ratiste

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

nisam ih pomesao bilo je Iranaca na bosanskom ratistu,opet ja kao anti globalista i anti cionista vise simpatisem Iran u svakom slucaju,ali bi mi najvise odgovaralo da se medjusobno potamane..Tako bi se resili i Izrahella i SAD-a i mogucnosti da neki muslimani postanu nova svetska nuklearna sila,koja ce da odredjuje svetsku politiku....

Share this post


Link to post
Share on other sites

nisam ih pomesao bilo je Iranaca na bosanskom ratistu

 

Bilo je mudžahedina dobrovoljaca iz nekoliko arapskih zemalja i Avganistana, to nije sporno. Postoje nepotvrđene informacije da je Iran tajno naoružavao muslimane i da je na terenu bilo specijalaca iz Revolucionarne garde koji su obučavali mudžahedine. Ali, oni slučajevi sa odsecanjem glava i slično definitivno nemaju veze sa Iranom, to su radili Saudijci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je izjava Lavrova stara više od 3 meseca, i plus pogrešno preneta. Nije on pretio nikakvom ruskom vojnom akcijom, već upozoravao da bi ulazak Gruzije u NATO mogao da ohrabri Sakašvilija na vojnu avanturu sličnu onoj iz 2008. Evo kako je to zapravo glasilo:

 

http://en.ria.ru/world/20111208/169485481.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

MUSA JE BIO KUL LIK

 

Nedelja, 18. Mart, 2012.| Autor: Igor Ćuzović

 

 

Zamislite da je neki islamski fanatik, nazovimo ga Musa Zahiri, recimo iz Beludžistana, upao u nečiju kuću, negde u SAD, i ubio 16 civila, od kojih devetoro dece, hladnokrvno, mecima u glavice, grudi, vrat, a zatim polio leševe benzinom i zapalio ih.

Možete da zamislite ovo? Okej.

 

Zamislite sad napise u svetskoj štampi o ovome. Zamislite da pročitate sledeće.

„Musa je dan pre masakra video kako njegov ratni drug ostaje bez noge“ (Gardijan).

Ili „Musa je postao član talibana neposredno posle invazije SAD na Avganistan 2001. Pretrpeo je povrede mozga u napadu neprijatelja pre dve godine. Ovaj otac dvoje male dece video je kako njegovom ratnom drugu mina otkida nogu dan pre ubistava“ (Telegraf).

 

Ili „Musa, koji je već 11 godina u talibanima, pati od stresa zbog ratova u kojima je učestvovao, problema u braku i činjenice da je video kako mu drugu mina otkida nogu dan pre pucnjave“ (Mejl).

Ili „Musa, otac dvoje dece, uhapšen je posle ubistava. Musin drug je brutalno napadnut dan pre incidenta i izgubio je nogu pred Musinim očima. Musa je posle toga bio kao jelen pred farovima automobila“ (San).

Ili ispovest komšija: „‘Musa je baš dobar, dobar momak. Uvek srećan, nasmejan, srce svake žurke’, kaže komšinica Džanija Pahlavi (27), koja dobro poznaje Musinu ženu i dvoje dece“ (Njujork post).

 

Ili „Musin pretpostavljeni - Muhamed Katavi - kaže da je Musa jedan od najboljih vojnika s kojim je radio i da mora da ga je neki ozbiljan stres naterao da učini to što je učinio: ‘Ne želim da ga neko posmatra kao psihopatu, jer Musa nije psihopata’.“ Pa se onda citira sam Musa, posle neke bitke sa zlim Amerikancima, pre nekoliko godina: „Veoma sam ponosan što sam deo ove jedinice. Birali smo između loših momaka i civila, na kraju smo pomagali ljudima koji su pre nekoliko sati hteli da nas ubiju. Mislim da je to razlika između nas talibana i loših momaka, koji dovode u opasnost svoje porodice“ (Vašington post).

 

Ili možda lid Njujork tajmsa: „Uhapšen je vojnik talibana optužen za ubistvo 16 Amerikanaca. To je Musa Zahiri, 38-godišnji otac dvoje dece koji je dvaput ranjavan u ratu i ima besprekornu vojnu karijeru.“

Ili Ju-Es-Ej tudej: „Komšije opisuju Musu kao dobronamernog i toplog čoveka i kažu da su ga često viđali kako se igra s decom ispred njihove kućice. ‘Ne mogu da verujem da je naš Muki uradio ovo. Dobar čovek na pogrešnom mestu u pogrešno vreme... Pa zar ovo da mu se dogodi... ‘, pita se Musin komšija.“

 

Ko nije prepoznao, sve ovo se odnosi na prošlonedeljni masakr u Avganistanu kada je američki vojnik Robert Bejls hladnokrvno poubijao (navodno sam samcijat) 16 ljudi, među kojima i devetoro dece, i potom zapalio njihova tela. Sve što ste pročitali su pravi napisi iz jučerašnjih američkih i engleskih novina. Samo zamenite reč „Musa“ sa „Robert“ i umesto „talibani“ stavite „armija SAD“ i dobićete original.

A sad, šta mislite, da je stvarno neki Musa pobio američku decu, da li bi u tekstovima bilo ovakvog ljigavog opravdavanja, relativizacije, razumevanja, pominjanja dvoje male dece, Musinog „heroizma“ i ispovesti potresenih komšija?

  • Upvote 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...