Jump to content

Rekreativni BICIKLIZAM i priključenija


sale 3sm Larry Flynt

Recommended Posts

@ Талви

 

:bigblue::bigblue:

 

 

Него, гуме надуване на 7 бара и спремне за вожњу. :rockdevil:

Био сам убеђен да их је буразер дувао на 4.5 бара, кад оно скроз другачије.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel zna neko kakva je situacija sa parkingom za bickle kod 25 maja?

Imam neke oprečne informacije, navodno ima neki parking za bicikle koji je čuvan i koji se plaća, ali ne mogu da nadjem ništa više od toga, ni ko ni kad ni koliko.

 

Izgleda da ću biti malo u Bg, pa hoću da uhvatim onu jutarnju smenu na bazenu do 09h, al mi se ne isplati da idem drugačije sem biciklom, al jebeš onda to idenje ako će neko da mi ga ukrade.....

 

Zvala 25 maj, nemaju pojma, zvala kafić pored, oni mi rekoše da kao postoji parking al nemaju pojma i tako.

 

A baš razmišljam, sigurno nisam jedina sa idejom da idem bajkom na bazen, mora da postoji neka opcija za čuvanje.

Il ako neko do vas živi blizu 25 maja da se dogovorimo :haha:

 

Imam ja ideja za čuvani parking za bicikle, al to ne postoji u praksi

recimo

 

Rešenje 1

Ko ima veći auto ili raspali kombi, a nema posao, može da plaća sebi parking na tom mestu (ne znam da li se plaća, al to je Beograd, neka je zona, plaća se sigurno). I da u taj auto- kombi-pikap natrpa držače za što više bicikala.

Varijanta, da se nekoliko ljudi koji bi parkirali bicikle tu tokom mesec dana dogovori sa njim i da mu plati unapred, a da ovaj za uzvrat garantuje da će tu biti u terminu po dogovoru. I lepo spakuje bajkove u kombi i milina. Naročito bi bilo lepo za jutarnu smenu na bazenu 06.30 do 09h. Taman dok doručkuje, popije kafu i u 9 odveze kombi dalje na nove radne zadatke.

Taj kombi parking može da se izvede na bilo kojoj lokaciji u gradu, ali će cena varirati zavisno od zone, vremena i cene parkinga.

 

Rešenje 2 - čuvar

Na primeru 25. maja. Dogovoriti se sa nekim da svaki radni dan kad ne pada kiša dodje i u periodu 07-09h sedi pored parkinga i čuva vezane bicikle. Cena po dogovoru. Što više bicikala, više para.

 

 

A jebote kao mrzim kradljivce bicikala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rešenje 3

Bicikl od 30e, čeličnog, izlupanog i mestimično korodiranog rama, pokrivljenih točkova bez kočnica i sedišta...

ili bicikl od 80e i lanac za vezivanje od 100e...

 

Rešenje 4

krvoločan pas privezan za bajk... psa u periodu prednaprezanja hraniti mesec dana ljudskim rukama u vreme planiranog treninga, ostatak dana po volji... nakon mesec dana pas će biti propisno obučen da gricne svaku nestašnu ručicu koja se nađe u blizini bajka za koji je privezan...

 

A jebote kao mrzim kradljivce bicikala.

Nego, jel ih mrziš i kad kupuješ fantastičan a pristupačan bajk?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam strasni biciklas. Ne znam koliko predjem ali predjem dosta, krenula je sezona, uzeo sam novi dres, i gornji deo jos jedan sa dugim rukavima, kapicu, nove rukavice, stare se raspale. Idem subotom na avalu, a idem nekad i do obrenovca i tako. Jos je rano za velike kilometraze, ali videcemo do avgusta recimo.

Bajs koji vozim je pravi frankestajn, prvo sam uzeo dobar jedan polar sa amortizerima, onda mi dokurcili, pa sam menjao ram za dobar polarov ram skroz tvrd. Tako mi je savetovao Zeljko iz BK Partizan. Amortizeti upijaju 20 procenata snage koje ulozis, i ako vozis po drumu iole ozbiljnije koji ce ti kurac. Preneo sam opremu sa starog na novi ram jer su menjaci dobri. Onda sam zamenio lulu, onda i volan, zatim kocnice, pa sam onda menjao sediste, uzeo sam tvrdje i manje, onda sipku za sediste. Poslednje sto sam radio sam stavio profi neke osovine, i nove mehanizme za skidanje tockova. Planiram jos samo da uzmem nove kocnice neke solidne i to je to, zabole me kurac za kurcenja na bajsovima po gradu ko ima skuplji. Moj je izlepljen nalepnicama, ali zato ide kao zmaj.

 

Kacicu slike kasnije

Edited by markomrki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zavisi koja suspenzija..ako je opruga to je tek da kazes da ti ruke ne izlete iz ramena i lakata ako vozis offroad..a ako je prava onda i te kako znaci. Ovo kazem za sebe koji volim da sidjem malo u offroad..a ko preferira samo asfalt naravno da mu ne treba.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne mora da znači, to nije deo amortizera, to mu dođe više kao zasebna, opciona, komponenta... bitno je da amort podržava...

 

@markomrki

 

ako te već nije mrzelo da opisuješ kompletan proces sređivanja bajka mogao si i da napišeš konkretno koji su delovi u pitanju, "dobri menjači", "tvrđe sedište" i "profi osovine" su u najmanju ruku subjektivne kategorije... a što se tiče amortizera, nije bitno koliko ozbiljno voziš po drumu već da li ikada voziš van druma... ukoliko da onda je bar prednji neophodnost a za drum je tu zaključavanje amortizera. Ukoliko ne silaziš sa druma onda amortizeri stvarno nemaju tu šta da traže...

 

Najduža vožnja ove godine mi je ~105km a otkad sam uzeo brzinomer pre par meseci nabio sam hiljadarku (merim samo vožnje van grada, po gradu svakodnevno vozim stari bajk koji nema brzinomer). Nema se vremena za više od posla... Nažalost, još uvek samo asfalt peglam ali za sledeći vikend očekujem da će staze biti dovoljno prosušene jer još nisam imao prilike da ganjam novog bajka po šumama i gorama naše zemlje ponosne! A novi bajk je crnjak do daske... ceo je crn... Canyon ram, XT menjači i pogon, LX šifteri, Deore kaseta i lanac, Avid Juicy 5 hidraulika, RockShox Reba Race amortizer, Thompson Elite šticna, Selle SMP Composit sedište, m540 SPD... poslužiće...

Edited by johnnyzzz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toliko i sam naučih, iako vazda vozim čeličane... sve mi teže padaju pedale. :)

Ako zna neko neku kombinaciju za neki o'ličan bajk za smešne pare, a ne može ili ne želi sam da ga prisvoji, slobodno nek' me pm.uje ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...