Jump to content

DJENT


necko

Recommended Posts

POliritmija u tom kontekstu je uvek postojala u metali narocito i iskreno mislim da je debilno od toga napraviti zanr jer izaziva jedan isti osecaj sto rece Olaf iz messuge jbt kako nekom nije dosadno da uradi 16 inverzija dva tona i od toga napravi 16 pesama,ima stvarno zanimljivih ideja i bendova ali nijedna pesma

Share this post


Link to post
Share on other sites

jos jedan novitet..

 

http://www.youtube.com/watch?v=_4h0rlWX5lM

 

domaci predstavnik djenta:

 

David_Maxim_Micic_-_Bilo_EP.jpg

 

http://www.4shared.com/file/kBrnGwxF/David_Maxim_Micic_-_Bilo_EP.html

 

uskoro i debitantski ep njegovog benda destiny potato!

Edited by Chicken Little 420

Share this post


Link to post
Share on other sites

da riffovi zvuce kao Nothing na acidu, ali ne znam da li ce moci da mi drzi paznju sat vremena ovakva muzika, videcemo kad se album pojavi.

 

inace, nemam nista protiv djenta, samo me uopste ne lozi, napravim kompilaciju od 2 periphery, 3 tesseract, 3 cilice, 2 animals as leaders pesme, i dovoljno mi je za ceo zivot.

 

zato su meni Textures toliki bogovi, zato sto imaju ocigledan meshuggah influence a zvuci potpuno drugacije od svih ovih bendova u svakom pogledu.

 

u sustini je isto kao kad su svi krenuli kod Sneapa da rade produkciju, svi imaju isti ton gitara, isti zvuk bubnja, iste fazone riffova (meshuggah-like riff preko, a ispod neka lepa harmonija sa nekim clean gitarama i delayicama.)

 

ocigledno je da su svi oni jebeni sviraci, ali odusevljenje sa tom svirkom mi ne traje dugo.

 

najbolji opis zanra ostaje "meshuggah for girls" :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kopao sam ranije djent izvođače ne bih li naišao na nešto vredno pomena, i nisam se nešto ovajdio. Tu i tamo naiđete na ok stvar, ali grupe i solo artisti su uglavnom đubre kada treba da se napiše stvar koja nešto vredi.

 

Recimo ova Vildhjarta, svaki put kada ih slušam imam osećaj da tako Meshuggah zvuči autističnoj osobi. Sviraju bez poente skroz, a meni nije dovoljno da čujem tu i tamo neki nagoveštaj ludila koje mogu da unleashuju kada bi znali da napišu valjanu stvar. Ili kada bi razradili neki svoj fazon, ova nova stvar miriše na gubljenje u fazonu Spastic Ink-a i kada bi nastavili da rade na toj ideji slušao bih bez pogovora šta god da izdaju. Ali previše je očigledno da oni nemaju muda za tako nešto.

 

Circles mi se recimo svideo letos, izvrteo sam par puta, baš mi prija taj pop elemenat for girls u svemu tome. Rado sam odslušao pesmu do kraja sada na topicu.

 

Na ove Proghma-C nisam ranije nabasao, skinuh album zbog Bjork covera, da vidim na šta liči. Ne sviđa mi se stvar na topicu, ne znaju je li hoće da više liče na Tool ili na Meshuggah i dodaju svašta posle toga. Kao kada gledam ljude u Duffu kojima su oči gladne i trpaju sve moguće priloge u pljesku. Bljak.

 

Sve u svemu, ima par izvođača koji mi se sviđaju ali generalan utisak je ako sami želite da nađete nešto što vam se sviđa iz ovog žanra morate peške kroz njujoršku kanalizaciju da prođete.

Edited by Vitamin K Experience
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao kada gledam ljude u Duffu kojima su oči gladne i trpaju sve moguće priloge u pljesku. Bljak.

 

Sve u svemu, ima par izvođača koji mi se sviđaju ali generalan utisak je ako sami želite da nađete nešto što vam se sviđa iz ovog žanra morate peške kroz njujoršku kanalizaciju da prođete.

Kako su ovo dobri (i istiniti) opisi, u rangu sa Grobovim poređenjima i sintagmama. :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...