Jump to content

Steven Wilson


Angelystor

Recommended Posts

Steva na nekom signing sessionu svirao četiri nove pesme

 

Prve dve mi zvuče loše, stripped down Refuge i Permanating sa upitnom vokalnom izvedbom. Ali onda Pariah i People Who Eat Darkness sa Ninet mnogo bolje

 

http://www.youtube.com/watch?v=3TVOez5ZXB4

 

i bonus, Pariah na nemačkoj Žikinoj Šarenici :D

 

http://www.youtube.com/watch?v=EeaxGoK7Arg

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Album novi je pravi grower, ne ubijam se od istog ali kad ga pustim totalno me ususka svojim prijatnim ali ipak gospodskim senzibilitetom. Totalno jes ispunio ono sto je rekao, kako izgleda njegov pop album. Sto rece gospa Melinda, meni jeste vrh njegovog solo stvaralastva drugi album koji je pravi manifest prog muzike ovog veka ali cak i na ovakvo pisanje na zadatu temu Steva ne masa.

Imam neki trip da ga pustam zajedno sa Malinom, deffo stozeri proga atm, voleo bih da cujem Stevin koment na Leprous.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Tek sam danas snašao malo vremena da sednem uz TTB knjigu i da je pročitam i pregledam. A i usput se taman malo vratio albumu nakon pauze od par nedelja.

 

Iako Stevan ovo promoviše kao korak napred, ovaj album je po meni samo iskorak u stranu i ništa više od toga. "Dnevnik" koji ide uz album mi je samo potvrdio neke interne sumnje, pre svega da je krenuo da pravi manje-više standardne SW pesme, a onda je u nekom trenutku odlučio da ubaci, za njega čudnije, mnogo više poppy stvari, plus sa konkretnom idejom da se malo više pročuje na radiju. Ne znam koliko je stvarno uspeo sa time, ali me živo zanima da li je stvarno npr. u Engleskoj uspeo da pridobije malo više publike zahvaljući "Permanating" i "Nowhere Now".

 

Pomenute dve su mi npr. kul pesmice, ali ništa više od toga. Mnogo mi je bolji utisak Song-Detonation-Song, ali one iskreno nisu ništa preterano novo za njega (štaviše, mogao bi da ih ćušneš na Grace i mislim da bi se lepo uklopile). Mislim da ako je već hteo da napravi neki korak napred, da je trebao ceo album da iscepa sa eskperimentima i popom, a ne malo 'vako malo 'nako.

 

No, kao i uvek, živo me zanima koji će korak napraviti posle ovoga :D Ponajviše, da li će nastaviti da ovim putem kojim je krenuo stidljivo, ili će pak da odustane da proba da bude Pera Gabrijel i da nađe neko novo levo.

 

I, kao i uvek, još uvek je melem za uši nabaviti novi Steven Wilson album, staviti ga u plejer i raspaliti zvučnike na višem stupnju, posebno za ovakve albume gde se na svakoj pesmi podosta dešava i čak i ako mi se ne svidi nešto pesma, moram da se zadivim povremeno kako sve lepo mogu da čujem i kako sve zvuči toplo i skladno. Imam često naviku da albume nosim i dalje na telefonu čak i nakon nabavljanja diska kako bih ih više slušao, a ovaj ću mislim def pre samo sa diska vrteti.

 

P.S. Još 4 meseca do koncerta :mrgreen::rockdevil:

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima i one random nastupe po random Žikinim Šarenicama po francuskim i dojče televizijama (ima u prvom postu na ovoj strani jedan primer), ali opet, upitno mi je koliko će običnog čoveka da privuče sa depra pesmom u kome ima lyric "I'm tired of Facebook" :D

 

Koliko je karta za Hamburg? I jel neka sedeća sala ili?

 

Beč je ~35e npr., u Gasometeru, meni najomiljenija koncertna sala koju sam ikada posetio. Da mogu, ceo život bih samo tamo gledao koncerte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 months later...

Došlo je ponovo vreme godine za izveštaj sa SW live događaja :]

 

Pobedonosni povratak u Gasometer, AKA najbolje mesto na svetu.. Čovek je još uvek bogotac kada je koncertno iskustvo u pitanju. TTB mi je sve u svemu ostavio mlak utisak, i iako je sa njega bila gro pesama, opet prepozitivan opšti utisak.

 

Šta bilo baš dobro za izdvojiti:

* Izbor PTree pesama. Još uvek mi je čudno što ih uopšte ubacuje kada već ima ideju da "samo ide napred", i što prethodne solo albume sve više zapostavlja u setlisti. Ali, ako će već da ubacuje pesme iz "prošlog kataloga", onda je već jebeno sjajno što ubacuje stvari tipa "The Creator has a Mastertape", "Heartattack in A Layby" i "Arriving Somewhere" :rockdevil: I, iako mi je "Sound of Muzak" mnogo superiorniji hitić, "Lazarus" je uvek kewl čuti live. "Sleep Together" može a ne mora :haha: Ali jes kul zatvaraljka. I da, mislim da je ovo prvi live nastup, četvrti moj inače, gde sam ga čuo da je izgovorio Porcupine Tree :haha: Obično bude "back catalogue", "my past bands" ili sl.

* Ancestral - monstrumčina od pesme. Svaki put je svirao do sad, i svaki put jedan od hajlajtova.

* Dobri novi live momenti, pre svega Detonation za koju sam i pretpostavio da će da 'be keve live. Ovo je moglo lagano da izmesti "Sleep Together" za kraj, al aj sad. "Song Of I" isto megadobra live, igračica koja se projektuje na zavesu onu samo još dodaje iskustvu, jedan od upečatljivijih vizuelnih momenata.

* Alex Hutchings - Iako je samo Govan v2, u smislu da svira malo više nego što realno treba, dobro je prisustvo na stejdžu i super backing vokale dodaje.

* "Heartattack In A Layby". Emocionalni doom momenat večeri. Dobro je ipak što nije i "Routine" isto veče svirana :haha: Nick, Alex i SW ono višeglasje odradili mnogo profi, baš sam se plašio kako će da ispadne. Spucaj mi još malo tog dopamina u venu sestro da se povratim.

* "Permanating" :D Ultimativni feelgood momenat večeri, jako zabavna pesmica. Malo je previše ponosan na nju iskreno, ali neka mu ga njegov pop momenat :haha: Inače samo zbog ove jebene pesme, a nastup traje oko ~2h45 min ima ogromonu disko kuglu iznad stejdža. Good visual shit.

* Toliko je jebeno bolje kada se stoji nego sedi na koncetu. Ovo mu, opet, dođe valjda jedan od retkih koncerata na turneju da nije neko pozorište ili sl., i em njemu to odgovara više izgleda, em je stvarno življi osećaj kad si u masi, a ne zavaljen u stolici. SW live je mnogo više sirovo iskustvo nego što bi čovek pretpostavio kada ga sluša kući. Kada krene neki heavy ludilo deo, stvarno bude heavy, i kada te onako kupa zvuk jako je zajebano da se ne krećeš, o headbangu da ne pričamo.

 

Šta bih zamerio:

* Opet Ninet na playback :/ Radije bih da ne svira te pesme gde ima gostujuće vokale iskreno.

* Alex Hutchings :haha: Samo zato što je ipak dva koraka unazad u odnosu na Kilminstera.

* Even Less gola verzija... Šta je uradio - za bis izlazi sam sa gitarom i nekim manjim pojačalom i sam neku ogoljenu verziju "Even Less"-a, samo par strofa i refren...ne kapiram. Imao je celi neki uvod kako mu je ta pesma i taj album bila neka prekretnica, ali opet mislim da i baš zbog toga treba da bude pravedan ka pesmi i da je svira sa celim bendom, a ne ovako.

* "Same Asylum" - Nervira me na albumu, live isto tako.

* "Vermillioncore" umesto "To the Bone", koju je svirao na prva dva koncerta na turneji. Zamenjena iz nekih tehničkih razloga navodno... mršava zamena, i uz to "Nowhere Now" nije dobra za početak koncerta.

* Iznenađujuće lošiji zvuk u prvom setu, na par pesama bas se bespotrebno glasno čuo.

 

Summa summarum, svakako nije najbolji SW koncert na kome sam bio, ali i pored toga bih ovo gledao još 5x live sa istom listom, ne mora ništa ni da menja. Bogotac Progotac bio i ostao.

 

P.S. Inače, bio i lik jedan kao "predgrupa", David Kollar, svirao solo jedan na novom albumu, navodno 15 minuta svirao, koje smo propustili bili iznad pili pivo :haha: Jedva nađoh na netu dokaz da je uopšte svirao.

Edited by Angelystor
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Odgledah i ja wilsona sinoc, po treći put. Prethodna dva su mi bila bolja (pre svega zbog liste), ali je i ovaj bio odličan.

Na početku koncerta se zezao kako je konačno dočekao koncert gde masa stoji (za razliku od skandinavije i nemacke) jer je atmosfera kao u pozorištu kada publika sedi. Paa...to je dobio i ovde. Sala je bila prepuna, ali je masa uglavnom nepomično gledala. Holandjani su toliko fini da skoro niko nije slikao/snimao.

Zvuk prilično dobar, svetlo i klipovi vrhunski, tonac se igrao pa se često dešavalo da gitara grune iza ledja.

Bend uvežban, a wilson dobro raspoložen. Stigao je i da se našali na račun pink floyd fanova :).

Slažem se da even less skrnavo zvuci u ovoj izvedbi, a iz nekog razloga nam je zakinuo i harmony korine.

 

Definitivno ga gledam i na sledećoj turneji.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...