Jump to content

Steven Wilson


Angelystor

Recommended Posts

  • 2 years later...
  • 3 weeks later...

Dobar je novi album (bolji od prethodna dva, losiji od onih pre toga). Prilicno je sarolika muzika - ima tu elektronike, dzeza, proga, popa.

Posto sam citao knjigu znao sam kakva ce tematika biti. Mada mi svakako ide na zivce onaj "ko koga sanja" deo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nije moj šmek ovo, daleko od toga, ali mi je daleko slušljivije od prošlog, i radije bih ovaj fazon da fura nego da pokušava da bude spasioc popa (kao da pop samo njega čekao). Ne kažem da liče, ali me po muzičkom dijapazonu podseća na Insurgentes, koji je takođe svoje nožice gurkao u svakakve bare.

Koliko vidim fanovi na netu posvršavali kako je album soo progressive, soooo challenging, a meni više odvlači pažnju kako nije zakazao nikakvu turneju za album, valjda i njemu jasno da materijal nije baš za live izvođenje. Ili možda samo oće da odmori posle PT putešestvija.

Naslovna mi je užasno naporna i ubija mi album, "Economies" favorit.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se još krčka, ali nije loš album. Nije kao da je neki povratak nakon The Future bites, jer nema odakle Steva da se vraća, The Future bites je bio sasvim korektan i nekako logičan nastavak svega što mu je prethodilo, njegov pečat je bio preko celog albuma. Slična priča je i ovde, i ja dobijam neki Insurgentes vibe, možda malo i Grace for drowning, verovatno zbog raznolikosti koju Igor pomenu. Mada me u džemerskim i atmosferičnim momentima podseća i na Up the downstair / The Sky moves sideways eru. 

What life brings i Time is running out su mi nekako proverene, dopada mi se i Inclination, ali ima dosta pesama sa kojima kuburim još uvek. Glavni faktor ovde je to da, koliko god da je sve solidno i na nivou odrađeno, nema onaj impact koji su na mene svojevremeno imale Remainder the black dog, Luminol ili Routine. Sad, da li je to zato što ove pesme nisu toliko melodijski istančane ili same po sebi dirljive, ili sam ja vremenom malo oguglao na Wilsona, ko zna. Možda je ovo drugo. Mi "mlađi fanovi" se kunemo u Routine kao što se generacija pre nas ježila na Lazarus, a danas verovatno novi fanovi seku vene na Rock bottom.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...