Jump to content

The Staminist Project


Jules

Recommended Posts

Poceo sam ove godine da snimam/pravim cover-e od raznoraznih izvodjaca i mogu reci da mi prija ovaj mali "izlet" :)

 

Za sada imam 2-3 cover-a, koji nisu jos full zavrseni, ali ce biti, of course!

Uglavnom koristim akapele vokala, ali ne moze se sve naci ili ne postoje za sve pesme.

Zato - ako neko zeli da saradjuje, zna da peva u death/thrash maniru i svidja mu se sta radim - mesto za saradnju je otvoreno! Poslusajte cover od Napalm Death-a "Greed Killing", pa mi recite sta mislite ;)

 

Evo par cover-a:

 

http://soundcloud.co...-mrvica-kolibre

 

http://soundcloud.co...n-the-deep-rock

 

i Napalm kojem fali vokal (o cemu sam pricao):

 

http://soundcloud.co...h-greed-killing

 

Sve ove pesme nisu jos finalne verzije, ima tu jos dosta toga da se "pegla", oduzima, dodaje, ali manje-vise, to je to, esencija.

 

Thrash on! \m/

Share this post


Link to post
Share on other sites

lep "izlet", ali nije vredno objavljivanja. bolje se praksaj jos malo s aranzmanima i obradama i inznenadi nas s nekim interesantnim autorskim demom.

 

Imam autorskog, naravno! :wink2: To je na prvom mestu bilo i ostalo! I naravno moj bend! :)

To radim van ovog projekta... Ali eto, ako bas zelis demo autorske pesme, evo jedne:

 

http://www.youtube.com/watch?v=v2yDYTn2YTU

 

BTW, nemam ja sta da se bas puno praksiram u aranziranju (nemoj me pogresno shvatiti - SVAKI dan covek uchi!!!! ), bavim se muzikom od svoje 7e godine, zavrsena osnovna muzicka skola (violina), pa sam onda skontao sa 10-11god Black Sabbath, Extreme (Pornograffity album), tada je izasao i crni album Metallice, G n' R sam znao napamet, Green Jelly, Clawfinger je tada negde poceo da svira.... Sve u svemu - violinu sam batalio i uhvatio se gitare sa oko 12-13god... sada imam 32 - pa racunaj... :wink2: ...a bendova sam prosao, uhhh....

Ako ti kazem da sam 2002-e svirao bass u Enjoy Sarma-i npr? ...al OK, prihvatam tvoju kritiku takvu kakva jeste, shvatam sta si hteo time reci, samo sam ti skrenuo paznju da ne postoji problem sa aranziranjem :wink2:

 

A ako treba, postavicu jos autorskog ubuduce :muzicar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

U pravu si da mi je komentar bio malo onako s visine, neutemeljeno, ali s druge strane (nemoj ni ti mene pogresno da shvatis) iz prilozenog se ne vidi da nemas posebno sta da se praksas u aranziranju, posto je reanziranje zapravo smisao obrada, pogotovo ako se radi o instrumentalima.

Naime, ono sto me ponukalo da bas takav post ostavim (sad sledi konkretna kritika, ono sto sam trebao odmah da napisem; cisto subjektivno ovaj put, bez nekih generalizujucih ocena) je nacin na koji si obradio kolibre, kao da nisi imao hrabrosti ili umeca da odes korak dalje i stvarno obradis pesmu na neki muzicki znacajan nacin, nego vise na fazon "aha uzecu neki obicni pesmuljak i dacu mu muda sa glasnijim gitarama i vise bas pedale". Npr, prava stvar bi bila da si taj klavirski rif zapravo prebacio u gitarski rif i probao da transformises pesmu u nesto drugo, npr neki gitarski lead u onoj drugoj, laganoj strofi, ili neki solo-kanda deo za vreme ili posle bridge-a ili neki brejk, promena tempa, nesto sveze uglavnom. Dakle ne zvuci lose, ali zvuci pomalo kao vezba, eto, da isprobas opremu, tehniku za snimanje; nema mi dusu (opet cisto moj utisak o tome sta si okacio, nista na konto tvog muzickog umeca).

Edited by Čarli
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zato i stoji "Work in progress" (i) pored Kolibre-a ;)

Na solazi tek radim a ovo zadnje sto si rekao je istina - testiram malo svoje znanje, vezbam i ucim nove stvari o produciranju, 'peglanju" zvuka, etc... Ne vidim nista lose u tome. Dajem rock/metal pechat pesmama koje mi se ucine interesantnim.

Kada budem full zavrsio pesmu (konkretno solazu u Kolibre), veruj mi, izgledace mnogo drugacije od originala! ...a realno - danasnja omladina i klinci (CAST malobrojnim izuzecima) sve vade i strebaju iz tablatura - ja radim iskljucivo na uvo i na note (mada i to retko). Mogao bih recimo da nadjem solazu, importujem MIDI i da ubacim kao da sam ga ja uradio... Tako Jules ne radi ;) Postivalac sam stare skole i radim lagano (prvenstveno jer mi je bend na prvom mestu, naravno).

Ovi upload-ovi su tu UPRAVO jer zelim da cujem kritike poput tvoje! I respect na tome!

 

Cheers ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Hm... Nije loše, mada, možda je vokal malo glasniji nego što bi trebalo, ili je to do mojih zvučnika.

 

Moguce... Znas kako - nisam expert u (post)produkciji, ovo je mali projekat... Iako u poslednje vreme bas nemam vremena za njega jer me maticni bend (Faust) totalno drzi zaokupiranog...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vjerujem ti u potpunosti. Drži se ti benda i onih tvojih autorskih stvari. Jutros poslušah ovo gore što si okačio. Baš mi se dojmilo. Ako hoćeš, možeš mi ovo tvoje autorsko poslati na [email protected] pa da pustim u emisiji. Ljubitelj sam metal instrumentala, a ovaj mi se baš dopao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vjerujem ti u potpunosti. Drži se ti benda i onih tvojih autorskih stvari. Jutros poslušah ovo gore što si okačio. Baš mi se dojmilo. Ako hoćeš, možeš mi ovo tvoje autorsko poslati na [email protected] pa da pustim u emisiji. Ljubitelj sam metal instrumentala, a ovaj mi se baš dopao.

 

Poslao sam ti 2 pesme ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...