Jump to content

Kada ste počeli da slušate metal?


Recommended Posts

Nikad nisam video ovakvu temu,sem one koji bend je najzaslužniji što slušate metal.pa reko ae dotvorim.

Kako ste počeli da slušate mjetala?

Šta vas je privuklo toj muzici?

Da li je u pitanju bilo to da budete drugačili od ostalih,da ste neshvaćeni pa ste se našli u tome, da ste počeli da slusate jer je to slušao stariji burazer/sestra, želja za slušanjem i istraživanjem nečeg novog , iz bunta, slučajno ste čuli pa vam se svidelo, da iritirate matorce, jer ženska/lik na koju se ložite sluša to ili neki deseti razlog?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

2000., после година слушања разног хард рока и рока, наравно све преко ћалета. Чуо Мејдене и Металику негде на ТВ-у и било ми до јаја. Први албум који сам набавио кад сам рекао "'оћу да слушам метал!" је био "Welcome to Hell" од Venoma. :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

tamo negde 2004. ako se dobro secam, imao sam 11-12 godina. do tada sam uglavnom slushao korn, limp bizkit, soad, slipknot, rammstein i sl. i malo kasnije sepulturu (chaos a.d. i roots era) koja mi je odmah postala favorit. onda sam kupio st. anger jer je tada bio nahajpovan maksimalno i skontao da mi se takav tvrdji zvuk svidja (a tek kroz godinu-dve skontao da je album djubre). malo kasnije mi ortak s kojim sam trenirao kosharku daje mp3 kolekciju mejdena i tu pochinje moje pretvaranje u tr00 metalca. prvo mejdeni i metalika, klasika, a posle toga i megadeth koji mi je dugo posle toga bio (a i sad mi je verovatno, uz overkill) najdrazi metal bend.

tako neshto, otprilike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1990 - kad sam kupio svoju prvu plocu, iron maiden - powerslave.

na prvo slusanje mi se nije dopala b strana. :))))

I to je meni bio prvi album isto! :)

Doduse, ne na ploci, vec kaseta kupljena kod pirata ispred SKC-a, ali svejedno. Mislim da je bila 2000. ili 2001. godina.

Secam se da sam pre nego sto sam cuo taj album dosta citao o metalu, i da je 'Powerslave' bas zvucao onako kao sto sam zamisljao da zvuci metal, sto mi je bilo ekstra.

Edited by Џрк
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja san poc'o negde pocetkom devedesetih,kad su burazeri izbegli izBosne,pa doneli pun ranac kazeta i vidoja..Do tada sam na mtv-u vec vido kojekake Dzovije(cale voleo da slusa onu Blaze of Glory),Metalike,Motorhede,Agli Kid Djoove,Nirvane i Djemove i to,a i Termos 2 izasao pa sam i Ganse vec uveliko znao,a onda sam cuo njihove albume.a im'o sam i komsiju metalera koji je imao na tone ploca i tu sam se zalepio za omote,pogotovo omote Mejdena.E onda mi on dao da cujem New Jersey od Djovija,posto je to bilo jedino od albuma na kaseti sto je tad imao i dve tri kasete kompilacija na kojima je najvise bilo helovina,mejdena i slejera...i tako onda krenuo sa ne kupovanjem uzine vec stekanjem za kasete koje su bile 15 dinara u lokalnom trznjaku koji se tek otvorio,onda saznao za SKC,pa terorisao sve starije da me vode tamo duzimam,tamo bilo jos jeftinije...tek sam kasnije izvalio da to bas i nije toliko popularno kod nas,i da su na to gledali kao na cobaniju,secam se samo dva neka metalera da su setali rokerice i kozne lone u osnovnoj.......al zvuk gitare i neobicni omoti su me najvise privukli,plus sto pokupih od starijih.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi metal albumi sa ploca starijeg brata negde 1987-8 u sestom osnovne prva 4 maidena i Somewhere in time kasnije od druga,Ace of spades,Another perfect day,Point of entry,Screaming for vengeance pa kasnije na ekskurziji kaseta Sad wings of destiny i ploca State of euphoria,Denim and leather,Innocence is no excuse,pa od druga koji je ponavljao u sedmom razredu Kill em all i Ride the lightning.Secam se da sam u tom periodu dobio i Punks not dead kasetu al mi to bilo bezveze ono povracanje i ostala pankerska proseravanja.Naravno Gordi-Pakleni trio od brata i na kraju osnovne Heller i Bloodbath 1990-1991,to je najvise uticalo.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

'97. godine, prva dva benda u životu su mi bili Kiss i Pro-Pain, pošto su svirali u Srbiji tih dana pa sam ih video na tv-u :D i onda sam skontao "Hard Metal" na NS+ :rockdevil:

Dobio tih dana i Anthrax majicu i Slayer prišivač i to je bilo to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slušao sam Linkin Park početkom srednje. Jednom sam skidao neke polifone melodije za svoj brand new hot shit Siemens C55, pa sam nabasao na In Flames na sajtu sa melodijama. Dopao mi se naziv, pa sam poskidao par komada. Svidelo mi se u mid formatu, pa sam svukao par pravih pesama sa DC++. I tako je krenulo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

moji imaju hrpu starih ploca i kaseta.. jos u osnovnoj prvo su me najvise zanimali bendovi poput Deep Purple & Led Zeppelin..

dok OSHM sam pocela da slusam najvise uz brata, back in '95.. UP THE IRONS!!!!

Edited by Hellenoranotos
  • Upvote 2
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

1994-95... do tada sam.uz matorce slushao ploche deep purplea, led zeppelina, a onda smo drugar i ja naishli u hrpi kaseta koju je imao njegov techa na and justice for all od metallice...bio sam u neverici koliko mi se svidelo kad sam prvi put chuo blackened... :)

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

'96-a, drug mi dao Black album i TGST od Pantere. Nijesam mogao da ih svarim, a onda sam nabasao na SSoaSS od Mejdena i sve je pošlo po kurcu.

 

Sad bih bio ekstrovertan, nasmijan, manje sarkastičan, a više fensi. Vozio bih bolja kola, imao bolji telefon ili tri, manje tuča zbog duge kose, žene bi me više voljele i ne bih tražio da svaka jebena pjesma mora da bude jebena Stairway to Heaven da bi me jebeno "takla", no bi mi jebena pjesma od Aca Pejovića bila dovoljna da padnem u sevdah i nađem jebenu satisfakciju u banalnim stvarima.

 

Jebeni metal propasti moje.

Edited by In The Flesh
  • Upvote 19
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

1999, на екскурзији купио касету S&M 1, пошто сам пре тога годину дана гледао другара из улице у мајицама Металике (Књаза Овога Света)

онда сам открио Радио 202 и то је то

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...