Jump to content

Jelen super liga


Јарослав

Recommended Posts

Ћелавом би било боље да више ради, а мање прича.

 

Доктор и Коки да купе Моцарт спорт часопис. Заједнички интервју Кежмана и Пјановића.

 

Станојевић од лета преузима Макаби.

Edited by Мајор Гашпар

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://fudbalfanatik...-црвена-звезда/

 

Испало је срање јер јебени блог неће да накачи све слике које сам желео.

 

Ево радне варијанте.

 

 

Вероватно има грешака. Мрзело ме у 3 после поноћи да исправљам.

 

 

Субота, 19 часова, стадион ЈНА, 146. дерби.

Једино вредно што нам је остало кад је српски фудбал у питању. Последња ствар због које нас Европа цени. Упркос свему и даље на листи највећих дерби утакмица које свет има.

Но, без обзира колико квалитетна утакмица била, а из године у годину квалитет опада, дерби не губи своју драж. Еуфорију, коју са собом носи недељу дана пре почетка меча, тешко је описати. Недељу дана се праве калкулације и комбинације, извлаче се кечеви из рукава, типују резултати, уписује победа или пораз, своде рачуни шта и како после. Тог дана се сви послови отказују, све шеме са рибама, свадбе, славе. Иста ситуација и после дербија. У аутобусу, на послу, у школама, на улици, сви ће распредати шта им је дерби донео и однео.

 

Partizan-Crvena-zvezda-Veciti-derbi.jpg

 

Ретко који дерби није одлучивао. И кад није одлучивао, то никако није могла бити утакмица коју треба одрадити тек онако, у низу. То је утакмица којом се спашавао образ и после кога се заборављају сви прокоцкани бодови и изгубљене титуле. Доказујеш ко си и шта си и колико вредиш. Меч који вреди више него цела полусезона, све Ивањице, Пазари, Суботице...

 

Тако би и овај дерби могао да реши сва спорна питања. Даће одговор да ли је шест бодова довољно добра залиха или ће трка бити окончана у фотофинишу. Да ли ће Звезда наставити своје "пролеће" или ће Партизан себи створити наду да ипак све није завршено и из прикрајка чекати кикс комшија? Одговор на овај питања сам Бог зна. Реч фаворит је непозната кад је ова утакмица у питању. Једино познато је да је стадион у тренутку писања овог текста готово распродат и очекује се још једна историјска битка...битка за титулу после шест дугих година или још једну у низу.

 

- ФОРМА

 

Када неко наниже све победе у пролећном делу првенства, онда се мора рећи да је тај неко у сјајној форми. Звездини навијачи су чекали и коначно дочекали чувено "Звездино пролеће". Знала је Звезда и раније да одигра пролећни део без грешке, исправи све недостатке из јесењег дела и освоји титулу. Ове године то може да буде најслађе до сада, нарочито што су овај тим сви отписивали због тешке ситуације у којој се клуб налази већ дуже време. Ситуација ништа није боља ни сада јер над главом виси опасност од суспензије из европских такмичења због нагомиланих дугова. Било како било, то као да није утицало на играче, збили су редове и из кола у кола остављали противнике иза себе. Било је утакмица када су на "мишиће" освајали бодове, али победи се у зубе није гледало. Титуле освајају екипе које добијају и онда када играју лоше. Кад се сведу рачуни, Звезда после неколико сезона улази у дерби " тип топ" спремна и наоштрена.

 

Партизану још бриде образи од крушевачких шамара. Напредак је пуленима Марка Николића одржао час фудбала и тако учинио мевеђу услугу Црвеној звезди која улази у меч растерећенија за разлику од Партизана који се хвата за сламку спаса. Пуковник или покојник, трећа могућност за црно-беле не постоји. Не може се рећи да Партизан игра слабо. Свакако да је овај фудбал који форсира Марко Николић много бољи од јесењег који је приказан под палицом Вука Рашовића. На око, готово све победе су буле тесне, са малом разликом, али је права истина да су прокоцкане бројне шансе на утакмицама, да су играчи добро изгледали на терену, правили шансе и пресингом "јели" противника. Последњи испит за овај тим, шанса да покажу да ли су кадри да се носе са тиме да је победа питање живота и смрти.

 

 

- САСТАВИ

 

 

ПАРТИЗАН

 

FK_Partizan_-_najnoviji_grb_PNG.png

 

 

Марко Николић као да још увек тражи екипу. Мешао је карте на скоро свакој утакмици, што због великог броја кажњених играча, што због чињенице да није био задовољан приказаном игром појединих играча. Много пута је вршио измене на полувремену јер је било тешко пробити бункере противничких тимова и тако екипи убризгавао додатну енергију. Можда је неке играче превише форсирао без да су му се добрим партијама захвалили на указано поверење.

 

Позиција чувара мреже ће, без икакве дилеме, припасти Лукачу. Голман који је тек ове полусезоне добио праву прилику. Планиран као прва опција на старту првенства, али га је повреда одвојила од терена, па је уместо њега мрежу чувао репрезентативни голман Стојковић коме је летос пропао трансфер у иностранство. Стојковић је отишао током зимског прелазног рока и дилеме није било ко ће бити први голман. Сем кикса код другог гола Крушевљана, Лукач је обавио добро посао, без неких осцилација. Зато је његово место зацементирано.

 

После чишћења картона и паузе у мечу са Крушевљанима, у екипу се враћа појачање из Војводине, Вулићевић. Пропустио је прву утакмицу пролећног дела, гостовање у Пазару, пропустио и последње гостовање и игра Партизана није могла да се пореди са оном игром кад је у тиму био Вулићевић. Много пута је пробио по десној страни и стварао центаршутевима шансе нападачима. Веома битан шраф у игри црно-белих. Оно што Партизан није имао од одласка Рукавине.

 

Лева бековска страна може да буде критична из разлога што Волков игра у слабој форми већ дуже време. Ни сенка оног играча из времена кад је дошао у Партизан. Без правих центаршутева, а у дефанзиви игра баш и није за похвалу. Проблем Партизана што на овој позицији нема играча који би могао да конкурише Волкову и учите на побољшање његове игре. Млади Петровић није тип играча који би могао да се носи са тежином дербија, а комбиновање са Гуланом није донело добре резултате.

 

На штоперским позицијама Николић би могао да има дилему да ли да поверење укаже искусном Обрадовићу, чији је кикс одлучио победника на прошлом дербију, или Станковићу, који је код Рашовића силом прилика имао добру минутажу упркос чињеници да је за ових неколико година више провео на трибинама и клупи него на терену. Обрадовић је у благом паду форме, а Станковић је, на утакмицама које су Обрадовић и Станковић прескочили због картона, показао да се на њега може рачунати. Чини ми се да ће искуство Обрадовића бити пресудно код избора, па стога има предност у односу на Станковића.

 

 

 

Позиција другог штопера је резервисана за, још једно појачање из Војводине, Трајковића. Борбен, скочан, јак у дуелу, прави командант одбране. Одлична инвестиција Партизана.

 

Никола Дринчић, без сумње највеће појачање Партизана у зимском прелазном року, биће играч који ће започињати и креирати све акције црно-белих. Један од Партизановић повратника, пропустио је јесењу полусезону чекајући одговарајућу инострану понуду. Многи су вртели главом због тога говорећи како ће му требати много времена док форму не доведе у ред. Дринчић је све демантовао после пар утакмица. Тачан пас, добра дефанзива и разоран шут је оно што је недостајало Партизану. Своје умеће је показао постигавши два лепа гола са приличне удаљености. Уз Мирослава Вулићевића би могао да буде кључни играч на дербију.

 

Уз Дринчића је ове године најчешће играо Брашанац. Момак који је прошао комплетну Партизанову школу и дуго чекао своју шансу грејући клупу и играјући на позајмицама. Таленат који је могао много више да покаже, није успео да се устали код готово свих тренера који су циркулисали у Партизану. Шансу да се врати у живот је добио код Вермезовића, али те партије нису биле толико упечатљиве да би му гарантовале минутажу и добар статус у наставку. Био је на излазним вратима, али је доласком Николића одлучио да продужи уговор и проба да још једном избори своје место у Партизану. И даље варира у игри што је тренера више пута натерало да га мења на полувремену. Ипак, тешко је поверовати да би Саша Марковић, алтернатива Брашанцу на овој позицији, могао да добије шансу.

 

Варијанта 1

 

981112_FK_Partizan_Beograd.jpg

 

 

На десном крилу би меч требало да започне млади Андрија Живковић. Сјајан почетак профи каријере допринео је се о њему говори као о још једно Партизановом бисеру. Брзина, дриблинг, добар шут га сврставају у ред најталентованијих клинаца Европе. Пропустио је меч у Крушевцу због прехладе, па се очекује да се врати на своју позицију. Постоји варијанта да би десном страном могао да шпарта и Николићев "војник" из периода кад су обојица били у Раду, Предраг Лука. Неоспорно је да Лука у сваком мечу показује невероватвну борбеност, али понекад та борбеност не може да сакрије све недостатке које овај Пожаревљанин има. У сваком случају, идеалан играч за ситуације када се јури резултат по сваку цену. Из свих ових разлога, место стартера не би смело да се доводи у питање - Партизанов бисер мора да започне утакмицу.

 

Лева страна је болна тачка црно-белих. Много играча је продефиловало на овој позицији - Малбашић, Нинковић, Грбић, па чак и капитен Илић, али ни близу ова страна није била опасна као десна. Малбашић је већ годину дана ван форме. Пауза у Хофенхајму је оставила великог трага на овог играча, па и форсирање у Партизану није помогло да се Малбашић врати у форму која му је омогућила инострани трансфер, Петар Грбић је требало да буде велико појачање јер је иза себе имао добру сезону у дресу ОФК Београда. Те сезоне је имао неколико сјајних партија (нарочито на утакмицама против Црвене звезде), што је натерало челнике Партизана да реализују прво позајмицу, па онда и трансфер (као део трансфера Марка Шћеповића у Олимпијакос). Грбић је био присутан у квалификацијама за Лигу шампиона и УЕФА лигу, а онда му се губи сваки траг.

Нинковић, "блудни син" Партизана, делује као најреалнија опција кад је позиција левог крила у питању. Клинац кога је Саша Илић промовисао у свог наследника никако да оправда свој таленат. Остао је више упамћен по тучама и картонима него по добрим играма. Можда је ово права прилика да коначно заигра онако како се од њега очекује, да коначно одрасте и победи "бубице" које га прате још у млађим категоријама.

 

Варијнта 2

 

981116_FK_Partizan_Beograd.jpg

 

 

 

Пошто Марко Николић нема другог избора него да јуриша на победу од старта меча, за очекивање је да меч почне у формацији са два нападача. У мечевима када није било Данка Лазовића, треће појачање из Војводине и повратник, Петар Шкулетић није могао да дође до изражаја. Фалила му је она права лопта, тешко је улазио у шансе, трошио се правећи себи позицију усамљен у нападу. Лазовић је ровит био принуђен да игра против Напретка, али повреда би требало да буде прошлост. Партизанова игра његовим присуством добија сасвим други изглед. Дефинитивно, фудбалер који би једним потезом могао да реши утакмицу.

У ситуацији да Лазовић покрије леву страну, Нинковић би заузео позицију Саше Илића, који меч пропушта због парних картона.

 

Варијанта 3

 

 

3.jpg

 

 

Резервисти

 

Шансу са клупе вреба, пре свих, млади Данило Пантић, момак за кога је Дринчић рекао да "нико од нас није у седамнаест година имао такво самопоуздање као Дача". Још један таленат о коме прича Европа. Зимус потписао профи угорор, али само на годину и по дана. Зашто је то тако је тема за неку другу прилику.

Немања Којић, опорављени нападач који би могао да појача атаке уколико то буде було потребно током утакмице

Предраг Лука, Николићев џокер у случају кркљанца и недостатка голова.

 

Фактор изненађења

 

У недостатку легендарног капитена Саше Илића диригентску палицу би требало да преузме Никола Нинковић. Темпирана бомба на терену. Или ће разнети противничку екипу или себе и своје саиграче.

 

 

 

Човек одлуке

 

Данко Лазовић! Потребно му је мало простора, лако себи ствара шансе, учествује у креирању игре. Опасан из свих позиција.Недостатак би могла да буде чињеница да постаје нервозан уколико не иде онако како је планирао и ту негативно енергију преноси на остатак екипе.

 

Недостатак

 

Изостанак капитена Саше Илића, човека који руши све рекорде пред собом. Кад год није био на терену Партизан је имао проблема да тријумфује. Фалиће онај последњи, најбитнији пас. Играч који у сваком тренутку може да измисли шансу за нападаче.

 

Марко Николић

 

Победом би могао да запржи чорбу која би се крчкала до последњег кола, а тако и себи обезбеди продужетак уговора.

 

 

 

 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

 

1_237.jpg?itok=hcof19Fu

 

 

 

За разлику од стратега вечитог ривала, Славиша Стојановић не воли превише да комбинује. Овог пролећа је пронашао добитну комбинацију коју само у случају нужде (суспензије, повреде) мењао. Од тренутка када је заиграо са два нападача Звезда је постала много опаснији тим. Вођен овим тешко је поверовати да ће бити неочекиваних имена у саставу за вечити дерби. Картоне су очистили Мијаиловић, Петковић и Касалица, али би проблем могао да представља изостанак Дауде због повреде. Иако су постојали наговештаји да би овај нападач могао да се опорави до дербија, ипак се ти наводи нису обистинили и Стојановић у најбитнији утакмицу улази без друго нападача у тиму.

 

На голманској позицији неприкосновен је, сада већ идол Делија, Бобан Бајковић. Човек који је годинама чекао да добије праву шансу, да би га из мртвих извукао Роберт Просинечки, пружио му шансу и од тада дилеме није било ко ће бити Зведина јединица. У стању је да одбрани немогуће, али и да прими голове које му итекако иду на душу. Парола - очекуј неочекивано - је његово име и презиме.

 

Позиција десног бека би могла да доведе у дилему тренера Стојановића. Питање да ли почети утакмицу са Петковићем на десном беку или прекомандовати словеначког универзалца, Печника, који се на пар утакмица одлично снашао на овом месту иако је по дефиницији крилни нападач. Петковићу би ово био први дерби, до сада је знао да киксне у неким ситуацијама, а и питање да ли је спреман за велике и битне утакмице.

 

Леву страну неприкосновено држи Никола Мијаиловић, повратник у редове Црвене звезде. Сезона за памћење, можда и најбоља у његовој каријери. Добар у дефанзиви, одличан у офанзиви, доброг шута. Ретко ко је очекивао да Мијаиловић овако добро одигра, но он је дефинитивно играч који је од највећег поверења тренера Стојановића.

 

Штоперски пар чине Келхар и Павићевић, појачања из зимског прелазног рока. Келхар је кец који је Стојановић извукао из рукава, повремени словеначки репрезентативац, печалбар који је променио много клубова. Иако је имао извесну паузу пре него што је дошао у Звезду, одлично се уклопио. Саво Павићевић, репрезентативац Црне Горе, више познат нашим љубитељима фудбала као десни бек, иза себе има добре сезоне у Немачкој и на Кипру. Стабилан дефанзивац који недостатак брзине надокнађује искуством и добрим постављањем. Одличан у скоку, јак у дуелу. Звезда је ангажовањем овог тандема добила сигурност са којом је кубурила на полусезони. Одбран је тада била криминална (Лазић, Крнета, Араухо, Омега) и потирала је све добро што би урадио остатак тима. Сада је сасвим друга прича и то се види на основу броја примљених голова.

 

На средини терена сигурно место заузима капитен Ненад Милијаш. Често је током сезоне кубурио са формом, али је упркос свему успео да забележи добар број голова и асистенција. Стрелац сјајног гола на гостовању у Новом Пазару, који је донео победу злата вредну како би се мирне главе дошло до дербија. Иако ове сезоне није на нивоу као претходних година, од њега се очекује да прекидима угрози голмана Партизана.

Уз Милијаша у вези ће вероватно бити и млади Ковачевић, Звездин "тенк", фудбалер који 90 минута ради за остатак екипе. Један од момака који је превидом заобилазним путем постао првотимац Звезде. Константне партије током целе сезоне. Добар извођач прекида.

 

Варијанта 1

 

 

 

1.jpg

 

 

 

 

Процват Звезде почиње оног тренутка када се након дуге повреде колена на терен вратио Дарко Лазовић. Сјајни крилни нападач, креатор, дриблер, мајстор који је непогрешиво асистирао ка Мрђи и Дауди и "хранио" их лоптама које су они лако претварали у голове. Да није било повреде, вероватно би био продат још на зиму. Овако сваком својом партијом повећава себи цену и истиче озбиљну кантидатуру да заузме ту позицију и у дресу репрезентацији. Први играч Црвене звезде и играч од кога прети највећа опасност дефанзивцима Партизана. Навијачи Звезде се уздају да би могао да искористи све дефанзивне недостатке Владимира Волкова, те се од њега очекује да донесе кључну превагу.

 

 

Лева страна би требало да буде резервисана за словеначког репрезентативца Печника. Стојановићево откриће! У Звезду стигао ниоткуда, после сезоне за заборав у Енглеској где је запамћен као једно од најгорих појачања Шефилда. Практично васкрсао доласком у Србију. Одлично искористио сваки минут проведен на терену и те партије су га вратиле у словеначку репрезентацију. Уколико се због тактике Стојановића буде нашао на позицији бека, његово место по левој страни би могао да заузме Касалица, који је увек био неугодан за Партизанове дефанзивца. Ове сезоне знатно мања минутажа него претходне, нереализован трансфер у Русију, жеља да коначно заигра нападача, а не крило. Можда би могао да буде Стојановићев џокер на овој утакмици.

 

Варијанта 2

 

 

2.jpg

 

 

Место прве виолине тима резервисано је за мајстора, Милоша Нинковића. За њега нема тајни у фудбалу. Интернационална каријера за респект, одличан преглед игре, тачан завршни пас итд. Херој навијача Црвене звезде јер је по сваку цену желео да дође у клуб за који навија од малих нову. Могао је да потпише неколико пута уносније уговоре, али љубав према клубу је јача од новца. Не бира утакмице, па је више пута играо поврешен (колено, нос). Играч без кога би Црвена звезда и ове сезоне гледала у леђа Партизану.

 

Позиција нападача резервисана за Драгана Мрђу, дете Звезде, који се вратио у клуб после неколико година у иностранству. Ове године постиже голове лакше него икад, па је тако и заузео прво место на листи стрелаца. Дерби ће вероватно започети усамљен у нападу што због чињеница да је Дауда повређен, што због чињенице да је Звезда та која не мора да јури резултат за разлику од Партизана. Добро се креће и константна је опасност за противничке дефанзивце.

 

 

Резервисти

 

Касалица - уколико не буде стартер, чекаће своју шансу као запета пушка. Играч који мења ритам на терену.

Ракић - после тешке повреде, некадашњи млади репрезентативац, на прошлој утакмици је први пут био стартер и голом је оправдао поверење које му је Стојановић указао. Уколико крене лоше по Звезду, ваља очекивати његов деби на дерби мечевима.

Гогић - фудбалер који улази у игру у другом полувремену готово на свакој утакмици, кад је потребно затворити прилазе голу и сачувати резултат.

Савићевић - таленат који због пакленог везног реда никако да добије праву шансу. Обично улазио у игру после слабијих партија капитена Милијаша.

 

 

Фактор изненађења

 

Филип Касалица уколико заузме место стартера.

 

 

Човек одлуке

 

Без дилеме - Дарко Лазовић, весник Звезднине серије - из разлога који сам већ навео.

 

 

Недостатак

 

Повреда и изостанак другог стрелца тима, Дауде.

 

 

Славиша Стојановић

 

У много лакшој ситуацији него Марко Николић. Очекује се да одигра на прекиде (за које се специјализовао као тренер) и контре, са циљем да се првенствено сачува мрежа. Шест бодова је довољно добар разлог да у меч уђе растерећеније.

 

 

РЕЗИМЕ

 

Хоћемо добар фудбал и пун стадион. Доста је било речи, ваља прећи на дела.

 

 

 

Edited by Мајор Гашпар
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja imam IPTV u Srbiji, ali sad nisam u Srbiji. Zapravo bih išao na tekmu da jesam. :da:

 

 

EDIT: A vala me generalno nerviraju sa tom pričom Telekom/Arena vs SBB/SK. :violent:

Edited by crusader84

Share this post


Link to post
Share on other sites

Partizan: Lukač, Vulićević, Stanković, Trajković, Volkov, Drinčić, Brašanac, Ninković, Živković, Lazović, Škuletić. Trener: Marko Nikolić.

Crvena zvezda: Bajković, Pečnik, Kelhar, Pavićević, Mijailović, Gogić, Kovačević, Milijaš, Ninković, Lazović, Mrđa. Trener: Slaviša Stojanović.

 

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=124340

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jebote, ne mogu. Ovo je ili namestaljka ili ja ne znam sta je.. dva potpuno bespotrebna i cista penala, dva poptuno IMPOTENTNO sutnuta penala u ISTO JEBENO MESTO. Sta god da se ovde do kraja desi, ja nemam zivaca ovo da gledam, zasluzili ste da nas razbijete, sve i da bude obrnuto.

  • Downvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest Bata Životinja

Lemi da objasni golmana sa mađarskim prezimenom

 

da sam ja srao da je nameštaljka već bi neko reagovao

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...