Jump to content

2012.12.29. *Beogradska arena, Beograd* Smak, Hipnagoga Slike


Gorki

Recommended Posts

Legendarna pop rock grupa Smak održaće veliki solistički koncert 29. decembra u beogradskoj Kombank Areni.

 

Na koncertu će nastupiti postava predvođena sjajnim gitaristom Radomirom Mihailovićem Točkom, kao gosti će se pojaviti i brojni poznati muzičari.

 

Sastav “Smak” su u Kragujevcu 1971. osnovali Radomir Mihailović Točak, bubnjar Slobodan Stojanović Kepa i basista Zoran Milanović, a nakon nekoliko promena muzičara, bend se 1974. ustalio u postavi u kojoj su se osim Točka, Kepe i Milanovića, nalazili i pevač Boris Aranđelović i klavijaturista Laza Ristovski. U aprilu 1975. ogroman uspeh je postigla instrumentalna numera “Ulazak u harem” a krajem iste godine objavljuju debitantski album “Smak” na kojem se našlo pet numera.

 

Početkom 1976. su objavili mini-ploču “Satelit” na kojoj se nalazio hit “Šumadijski bluz”, a 1977. sa novim klavijaturistom Mikijem Petkovskim snimaju kultni album “Crna dama” sa kojeg su hitovi za sva vremena postale naslovna numera i pesma “Daire”. Nakon albuma “Stranice našeg vremena” počinju problemi u grupi i Točak ubrzo napušta bend. Međutim, Mihailović se naredne godine vraća i početkom 1980. “Smak” izdaju album “Rok cirkus”, a 1981. ploču “Zašto ne volim sneg” na kojoj umesto Aranđelovića pevaju Dado Topić i Zoran Živanović Hoze. Budući da su ova dva albuma loše primljena, kragujevački rokeri odlučuju da prekinu sa radom, a nakratko se okupljaju 1986. kada su snimili album “Smak 86″.

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QZlqMAIogsE

 

 

Kombank arena - lista događaja

 

Eventim.rs. - Kupovina ulaznica

Edited by Lou
izmena datuma i detalja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da se vraca Boris Arandjelovic (valjda moze i dalje da otpeva to?), bez razmisljanja, a ovako sa Najdom i sa spustenim stimom da bi mogao da otpeva, toliko mi njihove pesme zvuce nekako obogaljeno... :no:

 

Ici cu i ovako verovatno, ako karta ne bude skupa...

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma i ja kolko znam, o tome nema ni govora, nego ja fantaziram...

 

Sa Najdom sam slusao onaj "Uzivo bez publike" koji mi se uopste nije dopao, a ako mislis na povratnicke koncerte i snimke u zadnje 2-3 godine, to nisam cuo nista.

 

Najda je dobar gitarista, dobar je i pevac, ali meni se ne uklapa tu uopste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

borisa neće biti, ali zato je tu ružičasti biznismenski govnovalj.

 

Čovek ume da svira bas, nije to loša ekipa, iako je derivativna muzika.

 

koga briga da li pavijan ume da svira bas?

meni je SmaK omiljeni domaći bend, verujem da je i mnogima ovde, i sad se našao ovaj narogušeni tutuban, isprdak i secikesa da svima usere spektakl.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moglo bi se otici na ovo, kad vec bude da bude taj koncert, da vidim i Tocka jednom uzivo, mada, kako vazi i za sve strane dinosaurus bendove, tako vazi i za Smak - ipak nije ovo polovina 70ih ili pocetak 80ih, pa da vidimo te bendove u njihovoj pravoj slici i u pravom svjetlu. Ali, sta je tu je, ko nam je kriv sto smo tih godina bili klinci predskolci. :) :)

 

Pa vec su odradili par povratnickih koncerata (a cini mi se, snimili i par demo pesama) sa Najdom.

 

Ne znam za to. Bilo je nekih svirki koje su bile najavljivane kao koncerti Smaka prije nekih 5-6 godina, ali to je bio Smak sa Najdom, a bez Tocka, tako da po meni to i nema neki kredibilitet. Na jednoj takvoj svirci sam bio u ondasnjoj maloj sali SKCa u novembru 2006. i nije bilo nista posebno.

Znam da su sa Najdom snimili onaj "Egregor" iz 1999. koji imam na kaseti i koji je vise bio u nekom chill out jazz-rock tripu, a kasnije je izasao gorepomenuti "Uzivo bez publike" i mislim da je to bilo to.

 

A propos Mitrovica, cuo sam da su ga dobro izvizdali na ovogodisnjem Beer Festu :haha::mhihi:

Edited by Runner

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam pratio bas sva saopstenja za stampu, ali mislim da nije receno da nema nista od ovoga, nego da postoji okvirni plan za taj koncert u Areni, samo sto nije utvrdjen datum niti je pozvan Mitrovicev bend za predgrupu. Tako sam ja skapirao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.b92.net/k...4&nav_id=648610

 

 

Smak će svirati u najslavnijoj postavi iz sedamdesetih: Radomir Mihajlović Točak (gitara), Boris Aranđelović (vokal), Zoran Milanović (bas) i Slobodan Stojanović Kepa (bubnjevi). U toku su razgovori o tome ko će svirati klavijature, a postoji i mogućnost da gostuju muzičari koji su prošli kroz kasnije faze Smaka.

 

Eto...to je to...menjaj datum u temi i brisi ovo govno mitrovica !

 

EDIT:

Boris Aranđelović (vokal)

:blek: :rockdevil:

Edited by RaVeN
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...