Jump to content

2012.12.29. *Beogradska arena, Beograd* Smak, Hipnagoga Slike


Gorki

Recommended Posts

hahaha :haha:

 

Dobro je, gore sam napisao Juzni Voz, ali ovo za vetar, jebiga bila jebena Tesna Koza juce na tvu... :D

 

Nije zato rekao, ovo je pravi Smak, već zbog najavljivanog smaka sveta.

 

Nadam se da je tako, ja sam to doziveo kao da je ispizdeo sto je lose zvucalo, pa da nagrdi Najdu, zao mi bilo coveka :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objasnise ljudi, ovako se stari, dostojanstveno. Bas velicanstven koncert, sa stilom.

 

Inace, da, i ja primetih da Najda nije bio na kraju kad su se poklanjali.

 

Transparent "Kljucka ulica Cacak" ftw.

 

E, da, kako ste bili zadovoljni zvukom? Na Hipnagogi Slike se bas nije cuo uopste, a imam utisak i da ga je na Smaku trebalo pojacati jos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Најбољи концерт икада, на сваку Борисову песму сам се најежио. Од Точка сам и очекивао да искида, АЛИ БОРИС! Човече,како је отпевао,па оно је нестварно. Хвала им, заиста.

Најда је мајмун, али ваљда смо сви то до сада знали. Ипак драго ми је што је мало он био, желео сам да чујем 5 мај и Мирис ње. Једино ми је ето криво што нису свирали Огледало,али то је већ претеривање,и овако су свирали преко 2 сата.

Овај концерт је толико бољи од свих на којима сам до сада био да просто не могу да замислим да ће се икада више ишта слично десити.

 

Још су после делили Борисове текстове са бине,зграбих Тенџи Танџи. :wub:

Edited by El Karnisero
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

nije bilo kamera, sem onih kojima se snimalo za video-bim.

 

Sto se tice setliste, meni je odlicno.(A pritom racunam i Hipnagoga Slike koji su izveli pesmu Alt. Steta sto nisu doveli vokala nekog.)

Sad kad bi napravili drugi deo koncerta, pa svirali: Music Out, Rif Srbija, Pauk, Oro i Ariju Diamond (RM Tocak, 1976), Ogledalo (sa Borisom, hvala lepo, iako je Najda bolji), ZELENE KONJE, Novi Novi Dan, Delfin, Rapsodija o lepom, Ispiranje,... Moze jos bilo sta sa Egregora, album je do jaja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel bio Kornelije Kovac kao gost? Tj ko je bio klavijaturista ?

 

Iskreno ne znam ko je bio onaj covjek za klavijaturama, ali Kornelije nije svirao. Ocekivao sam da ce im se kao gost na klavijaturama pojaviti i Milan iz Nevernih beba, ali nije ga bilo.

Zoran Milanovic je bio 80% vremena na bini, samo je tokom onih nekoliko Najdinih numera na bini bio drugi basista.

Slazem se da "Juzni voz" nije ispao najbolje, sto zbog peha sa bas gitarom, sto zbog Najdine izvedbe. Doduse, ni na originalu tu stvar nije pjevao Boris, pa su je mozda zato ostavili Najdi.

A Boris kako pjeva, kako olako izvlaci sve sto se u pjesmi trazi, pa jos sa onim dobrocudnim osmjehom kojeg ne skida s lica...

 

Prizeljkivao sam i ocekivao da ce se kao gost pojaviti i Dado Topic i otpjevati "Zasto ne volim sneg", ali ipak nije ga bilo. Nema veze, ionako je bilo savrseno!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lebe mekani

 

 

07:42 - dominacija.

 

Iako bih vise voleo da je pesma ostaveljna za nekad kasnije u setu, ostaje jedan od highlightova veceri. Najezivanje maksimalno.

 

Nesto sam pre 'certa bio u tripu da ce da mi u najboljem slucaju bude dobro kao na 'certu u Krusevcu pre 7-8 godina, ali Boris je toliku razliku doneo da to nije normalno. Da, cuje se da je to duplo stariji Boris, ali i to je pogadjalo svaki moguci muzicki emotivni nerv i zvucalo je prelepo. Naklon do poda za gospodina. Plus, ceo set skoro 2.5h, jedno 1h nego sto sam cenio da ce biti, a sve proslo...just like that. 150 minuta muzickog orgazmiranja.

 

Pored Sumadije, drugi highlightovi Plava Pesma, Ljudi, Daire, Juzni Voz (Najda je patos, ali nebitno kad Tocak caruje onako)...

Edited by Angelystor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klavijaturista je Točkov zet,a basista je Šomi,jedan od najtalentovanijih basista iz Kragujevca.Prateći vokal je pevao Trnda iz legendarnog benda Istok Iza.

Iskreno plašio sam se kakav će koncert biti,ali sam na kraju zadovoljan.Vidim da su svi oduševljeni,ali da je tonac znao da odradi svoj posao,imali bi još bolji koncert.Šteta što par ljudi u ovoj državi umišlja da su ton majstori,i zbog toga uskraćuje hiljade fanova za potpuni doživljaj.Doduše ispadali su i smakovci par puta,ali kad u obzir uzmete da ne sviraju u ovaj postavi 20 godina,niko im to ne može zameriti.Najda je potpuni promašaj.Ajde što je pevao loše,ali ne mogu da verujem da govedo nije izašlo da se pokloni publici.Niko nije bio oduševljen što će biti nova postava Smaka,ali to je urađeno najviše zbog toga da bi Boris malo odmorio.Svi su se plašili kako će on izdržati koncert,što zbog njegovih 65 godina,što zbog činjenice da odavno ne peva aktivno,a voli i kafanu.Na kraju je Čika Boris bio najsvetlija tačka koncerta.Dok su se Točak i Mikica tresli na prvim pesmama,Boris se tako opušteno ponašao,kao da svako veče peva pred 20000 ljudi.Majstor,a svi mi koji ga poznajemo,možemo da pričamo i o njegovoj ljudskoj veličini.Meni je bilo frka i zbog Kepe starijeg.Čovek jedva hoda i sa štapom,pa sam se pitao kako uopšte može da svira.Onda sam ga čuo na jednoj probi,i više nisam postavljao pitanje da li će moći da odsvira koncert.

Ne pamtim bolju atmosferu na koncertu odavno.Bez velike reklame,napunili su Arenu.U prilog tome idu i normalne cene karata.

Hvala vam majstori,i nadam se ćete nas još neki put ovako obradovati.

  • Upvote 3
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa sta je moglo da bude, nije pojavio na kraju, shvatio je da je njegov set bio nepotreban i da mu tu nije mesto... zvuk kada je on pevao je bio duplo losiji nego kada je boris pevao, jednostavno se ne uklapa... ima par dobrih pesama sa smakom ali zna se koga je publika dosla da cuje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malo mi je bez veze taj hejt na Najdu.

 

Ne podnosim ga nije, i vise bih voleo da nije nastupao, ali nema razloga hejtovati ga, jer nije kao da se sam ubacio vec su ga oni (Tocak, Kepa &co) pozvali.

Da jeste bio suvisha, da moglo je sve to bez njega, ali on je dobio poziv, i zasto da ga ne bi prihvatio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na sajtu Blica ni slovo o sinoćnjem koncertu.Ali zato ima 5 tekstova o mediokritetima koji su izbačeni iz Prvog glasa Srbije.Poremećeni sistem vrednosti u državi.Zato neke prostitutke koje umišljaju da su pevačice voze automobile od par desetina hiljada evra,a naš Boris radi na građevini u Holandiji.I zato bih voleo da ih Raka Marić nagovori da naprave jednu ex Yu turneju,pa neka svi pričaju da je to samo zbog para.Oni su pare zaslužili.A i mi smo zaslužili još neki ovakav koncert.

  • Upvote 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...