Jump to content

2013.03.30. *Dom Omladine, Beograd* 3 Long Night Festival


VoivodBG

Recommended Posts

Treći Long Night festival biće održan 30. marta u tri dvorane Doma omladine Beograda, uz nastupe 15-ak domaćih, regionalnih i stranih izvođača, a prva poznata imena su Partibrejkers i Džinks (Jinx), najavio je danas organizator koncertna agencija Long Play.

 

Imena ostalih izvođača, među kojima su jedno legendarno ime britanske scene i jedan domaći bend na čiji se povratak čeka već dugi niz godina, Long Play će saopštiti u narednih nekoliko nedelja, a ulaznice za Long Night 3 od danas su u prodaji na blagajni Doma omladine Beograda i preko mreže Eventim. Ulaznica za treći Long Night je 1.300 dinara, ali samo do 14. februara od kada će koštati 1.500.

 

"Mislim da ćemo mi doneti svetlo u tu dugu noć", najavljuje frontmen Partibrejkersa Zoran Kostić-Cane.

 

 

 

(I kupovinom ulaznice za Long Night 3 možete ostvariti značajnu pogodnost u okviru Loyalty Card akcije koncertne agencije Long Play! Vlasnik personalizovane Long Play Loyalty Card dobija povlasticu da može besplatno posetiti svaki osmi Long Play koncert! Vlasnik Long Play Loyalty Card može postati svaki kupac ulaznice za neki od Long Play koncerata. Sa kupljenom ulaznicom za taj ili neki drugi Long Play koncert potrebno je doći u sedište koncertne agencije Long Play u Beogradu, Majke Jevrosime 42/19, četvrtkom od 13:00 do 14:00, ostaviti lične podatke i odmah se preuže preuzeti Long Play Loyality Card.)

 

Slavljeničku turneju po regionu povodom 30 godina benda, Partibrejkers su počeli prošle zime trijumfalnim koncertom pred preko 5.000 posetilaca u krcatoj beogradskoj Hali sportova, o čemu svedoči nedavni singl/spot "Noćas u gradu". Uoči nove svirke pred beogradskom publikom na Long Night 3 festivalu, Cane kaže: "Cela turneja je bila veoma uspešna. Ljudi mogu da očekuju da nastavimo tim putem".

 

Partibrejkers su nedavno počeli i rad na novom albumu čiji je radni naziv "Sirotinjsko carstvo", a upitan da li će posetioci Long NIghta moći da čuju nešto od novog materijala, Cane u svom stilu odgovara: "To još ne znamo. Ko zna?"

 

Zagrebački kul po sastav Džinks, regionalno poznat po hitovima "Tamo gdje je sve po mome", "Na čemu si ti", "Smijem se" i sa aktuelnog CD albuma "Diksilend" (2010) "Da smo se voljeli manje" i "Uzeli su me na zub", nastupom na Long Nightu vraća se na mesto zločina Dom omladine Beograda, gde su prošlog februara uspeli da "uguraju" u salu "Amerikana" oko 1.000 posetilaca!

 

"Dolazimo ponovo u Beograd, sve kul! Prošle godine (u DOB-u) je bilo stvarno izuzetno! Sada dolazimo na bis", kaže gitarista Coco Mosquito.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav Azri, koji predvode nekadašnji bubnjar legendarnog zagrebačkog benda Boris Lajner (Leiner) i basista Mišo Hrnjak, nastupiće na Long Night festivalu u subotu 30. marta u Domu omladine Beograda. Nova imena trećeg Long Night-a, koji se održava u tri dvorane DOB-a, su i kragujevački pankeri Čovek bez sluha (ČBS), splitski reperi Dječaci i novosadski rokeri Grejt (Grate). Više www.longplay.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beogradska rock supergrupa obnoviće svoje postojanje nastupom u Domu omladine 30. marta.

 

9c9a41300534bf9d04be55ffd396600c_resized.jpg

 

Babe su se ponovo udružile na poziv organizatora ove manifestacije - koncertne agencije Long Play, a nastupom će, sticajem okolnosti, biti obeležene dve decenije od objavljivanja debija grupe Slike iz života jednog idiota. Od starih članova, beogradska publika će u akciji videti pevača i gitaristu Žiku Milenkovića, gitaristu Dejana Ilića Ilketa (Bezobrazno zeleno, Riblja čorba) i basistu Dejana Škopelju Škopija (U škripcu), dok je na bubnjarsku stolicu koja je originalno pripadala pokojnom Goranu Čavajdi Čavketu seo Goran Ljuboja Trut, nekadašnji član pratećeg benda Ramba Amadeusa i sadašnji bubnjar grupe E Play.

"Kad je stigla ponuda da se okupimo, pozvao sam Ilketa i Škopija, jer smo nas trojica u bendu od početka. Nije bilo potrebe da se međusobno ubeđujemo da li da se vratimo. Pozvali smo Truta, jer je kao faca najbliži onome što radimo. Za Long Night smo sastavili listu od 20-tak pesama, ono što mi mislimo da će publika najbolje da prihvati. Videćemo kako ćemo proći, i onda šta i kako dalje", opisuje Žika proces okupljanja članova grupe koja je prestala sa radom 2000. godine, zbog Milenkovićevih obaveza sa matičnim Bajaginim Instruktorima.

Grupa je u osam godina postojanja tokom devedesetih godina prošlog veka objavila tri LP izdanja, jednu kompilaciju i dva mini albuma. Nastala je 1992. na inicijativu Bojana Vasića, tadašnjeg basiste grupe Bezobrazno zeleno, koji je ubrzo zbog nesuglasica napustio bend i život nastavio u Južnoj Africi: "Vasa je imao vikendicu u Babama, a Ilketu je palo na pamet zbog onog Mamas And Papas - Babas end dedas", priseća se Žika nastanka imena.

"Tematiku pesama sam uvek bazirao na najjednostavnijim stvarima koje se dešavaju mladim ljudima. Naša tri albuma imaju veseli početak, malo tužniju sredinu i najtužniji kraj. Svaka čaša meda, mora da se zalije čašom žuči. I uvek smo imali undergraund teme, iz života marginalaca. Mi smo se uvek samo sprdali sa jakima i uspešnima", otkriva Žika tajnu svog stvaralačkog procesa na mestu tekstopisca grupe, a povodom novog nastupa dodaje: "Babama je uvek bilo najvažnije da se svi dobro zabavimo, i mi i publika. Vratili smo se da to sada opet uradimo kako valja, da bude dobro raspoloženje, uz čvrstu ritam sekciju i prangijanje gitara!"

Od do sada poznatih učesnika na ovogodišnjem, trećem po redu Long Nightu, koji će biti održan 30. marta, potvrđeni su i nastupi grupa Partibrejkers, Jinx, Pozdrav Azri, Čovek bez sluha, Dječaci i Grate. Od ukupno 15 izvođača, organizatori najavljuju i jedno legendarno ime britanske scene koje će biti obelodanjeno idućeg ponedeljka. Karte se mogu kupiti u pretprodaji po ceni od 1500 dinara

 

 

Meni je ovo za sada bas slab line-up, naspram prethodna dva festivala. Kopka me koje ce metuzaleme iz Britanije dovesti ovaj put...

Edited by VoivodBG

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

VELIKA SALA

SALA AMERICANA

MALA SALA

 

 

21:00-22:15 DJEČACI

 

22:30-23:45 BABE

 

00:00-01:15 PARTIBREJKERS

 

01:30-03:00 POZDRAV AZRI

 

 

20:30-21:30 ČBS

 

21:45-23:15 HUGH CORNWELL

 

23:30-00:40 JINX

 

00:55-02:10 SEVDAH BABY

 

 

20:00-20:45 MMI

 

21:00-21:45 COTTON PICKERS

 

22:00-22:45 SINESTEZIJA

 

23:00-23:30 KAMIKAZE

 

23:45-00:30 GRATE

 

00:45-01:30 MIRKO LUKOVIĆ

 

01:45-02:45 BAS I STEGA

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...