Jump to content

Recommended Posts

Bend Stray Dogg je nastao početkom ove 2011. ispred kantautora Dušana (Dukat) Strajnića, utemeljen na melanholičnom indi-folk zvuku. Usledili su pozivi za nastupe kao predgrupa bendovima Chinawomen a potom i Scout Nibllet, a nakon toga Stray Dogg dobija priliku da snimi album prvenac Almost, nedugo zatim i svoj prvi spot. Stray Dogg pored Dukata, čine i Ana (violina, prateći vokal), Jelena (klavir) i Marko (gitara). Stray Dogg band se trenutno trudi da svira što vise, uživa na sceni i završi drugi album beskompromisno držeći se svojih muzičkih korena. Album Almost možete besplatno preuzeti na bandcamp profilu benda - http://straydogg.bandcamp.com/

 

 

 

 

recenzija:

http://www.popboks.com/article/9261

 

http://gruvanje.rtv.rs/gruvanje/recenzije/

 

http://www.b92.net/kultura/dokolica.php?nav_category=1067&nav_id=686379

 

http://mislitemojomglavom.blogspot.com/2013/02/stray-dogg-fires-never-wrong-samizdat.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

hm kako ovaj bend nije imao do sada temu... odlican opustajuc vajb, volim da ih pustim povremeno kad hocu da se opustim :) super su

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne bih znao kvalitet wise kakv je bend, ali ja volim takvu muziku i album je dosta opustajuc sa nekim dobrim hooks tu i tamo. Slusa se povremeno, trebate definitivno da overite album. Inace bio sam na koncertu kada su svirali u Bozidarcu, i bilo je bas dosta ljudi sigurno oko 250/300 ako ne i vise. Ali najbolji detalj je u tome sto oko 70% publike su cinile zene, sto je apsolutna retkost da odem negde pogotovo na neku svirku gde je u vecini zenska populacija. :D

Edited by Lunar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dušan Strajnić je sa svojim bendom odsvirao nadahnute verzije pesama Lover You Should've Come Over Jeffa Buckleya i Everybody's Got To Learn Sometime engleske grupe The Korgis.

"Ovo je drugi Attic session koji smo snimili, mozda naše omiljene dve obrade koje sviramo. Super je bila atmosfera na snimanju, a i momci iz Attica stvarno znaju svoj posao. Izlazi tačno pred koncert u Kragujevcu u petak, da malo podgrejemo stvari, sviraćemo sigurno obe pesme", izjavio je Dušan Strajnić za Popboks.

ATTIC Sessions je projekat ATTIC studios tima iz Beograda. U pitanju je projekat koji, kako se navodi "autore i bendove prezentuje u novom ruhu, iskreno i sirovo, svaki put potpuno live iz prostorija ATTIC studija. Ideja ovog projekta je da se neposrednost u stvaranju i izvođenju muzike približi publici koja nema prilike da domaće bendove gleda i sluša u sličnom izdanju".

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Regionalni muzičari okupili su se i objavili kompilaciju "Bistro na rubu šume" Vol. 1 na kojoj se nalaze, pored ostalih, i pesme Nine Romić, Stray Dogg-a, grupe Svemir, Wooden Ambulance...

 

Organizatori ovog izdavačkog poduhvata kažu da je "pred vama prva u nizu kompilacija aktuelne glazbe koju stvaramo i volimo, i koju želimo zajednički predstaviti svetu. Nije lako bilo složiti ovih nekoliko uvodnih redaka. I to najviše u smislu odgovora na sledeće pitanje: „Šta je to zajedničko što povezuje kantautore i bendove koje se nalaze na ovoj kompilaciji?“ Neki od nas već imaju iza sebe po nekoliko izdanih albuma, bilo od strane izdavača bilo samostalno. Neki su tek umočili nožne prste i počinju uranjati u svet muzike neobuzdanog duha i širom otvorenih očiju. Većina nas ima veze s onim što se neki vole da zovu akustična muzika, ali nije isključeno da vam i koja električna gitara uskoči u uho dok budete slušali kompilaciju. Dakle, šta nam je zajedničko i zašto smo se odlučili da se okupimo na ovoj kompilaciji?"

 

"Mislim da bi najjednostavniji odgovor bio da smo umorni od neljudskog tretmana muzike, a time i publike, te insistiranja da je muzika nešto što se isključivo konzumira (a ne sluša) uz ovo brže-više-jače vreme u kojem preživljavaju samo najsnalažljiviji. Autori na ovoj kompilaciji, kroz svoju intimnu vizuru, obraćaju vam se ravnopravno kao slušaocima. Naša je želja da uspostavimo komunikaciju s vama "jedan na jedan". Ove vam se pesme obraćaju kao sagovornicima s kojima žele da uspostave dijalog."

 

"Mi smo neformalna zajednica, (ne)profesionalna zajednica, virtuelna grupa, šačica frendova, hrpetina poznanika, sindikat kantautora, mreža bendova, zavisnici o mjuzi i njeni dileri, pokret, preokret, apolitična stranka i fejsbuk profil, grupa za podršku i marketinška kampanja, škvadra iz kvarta i međunarodna saradnja, ništa od navedenoga i sve to pomalo, i još puno toga više."

 

http://bistronarubusume.bandcamp.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...