Jump to content

Recommended Posts

 • 7 years later...
 • 7 months later...

Wilderun jedan od bendova sa kojima sam se solidno družio ove godine, jebeno dobar bend.

Iako se mora primetiti progresija iz albuma u album (pa i sa ovom novom pesmom koja im je nešto možda i najOpethastije do sada), meni se zakucao i ostao favorit prvi album. Iako realno i odskače koliko je više power/folk, ali to ovom batku baš odgovara. Često zna da me podseti na Wintersun, ali kad bi Wintersun stvarno pravio mnogo dobru muziku, a ne ove papazjanije kojima maže ljudima oči već jedno 20 godina. Ali digresujem.

"Sleep" me je ponajmanje nekako držao, iako je i on super, gledam na njega kao neki prelazni album iz ranih folk dana u "ozbiljnije" vode, dok "Veil of Imagination" u retrospektivi lagano ulazi u top albume za 2019. (možda sam ih sa te teme i pokupio prvi put, ali ko će sad to kopati). Tako da solidna očekivanja od ovog novog.

I naravno ova gorekačena Maiden obrada je možda i najbolja obrada Maiden ikad.

p.s. Jel još nekom vokal liči na Roy Khana na ovoj novoj?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 • 4 weeks later...
 • 1 month later...
 • 3 weeks later...

Poslušah konačno kao čovek novi album. Odličan je ali ne znam da li je bolji od Veil of Imagination. Flow albuma mi nije najbolji niti raspored pesama (verovatno posledica nekog konceptualnog narativa), ali sam materijal je super, vuče na Opeth ali i na CHorse (posebno one mellow deonice) minus djentanje. Ima svega ali najupečatljivije su mi pesme Identifier (posebno kad pred kraj uleti vrlo zarazan rif koji vozi do kraja) i pojedini delovi Distraction. Ozbiljan je ovo bend. E da, pridružujem se apelu da se ovo prebaci na prog. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je jebeno impresivan album dok ga slušam, dušu dalo da natakariš slušalice i uploviš u zen slušalačku sesiju, ali zato nakon prestanka sesije slabo šta mi ostaje. Već vidim sebe u budućnosti da kad mi se prisluša Wilderun pre turim Olden Tales ili Veil nego ovaj.

I jedan first world problem što teško zamišljam da su mi ove pesme super live jer garant moraju sa gomilom playbacka da ih rade.

Ili samo treba još duže da se krčka, tek počela godina ionako.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 • 10 months later...

Evo ja i danas, pred kraj godine, imam problem sa albumom nakon godinu dana preslušavanja. Ne znam kako to da opišem, ne sviđa mi se flow albuma, dosta ima nekog polu-praznog hoda, nekih nepara, nekih deonica koje su potpuno neupečatljive i kao da su tu samo da album što duže traje i da bude što kitnjastiji, ima previše pevanja, previše svega ali ne na tako dobar način kako inače volim. Baš nekako trying too hard album što je šteta jer su oni najbolji momenti stvarno izvanredni. To mi je ujedno razlika između prajm Opetha i svih ovih bendova na njihovom nasleđu, kod Opetha dobro pamtim sve što bi grobosi rekli, a ovde malo šta ostane urezano u sećanje već je samo neki pokazatelj kvaliteta i potencijala. Drugim rečima, ovaj album je bolji kao puki zbir zasebnih deonica nego kao celina, to mi smeta. 

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 • 3 months later...

We are deeply saddened and sorry to announce this, but unfortunately Wilderun will not be continuing the 2nd leg of the tour with Soilwork and Kataklysm.  Without getting into too many private details, there are family health matters that are taking precedence, therefore it has become infeasible to continue the tour as planned.  
We have the deepest apologies to all our fans who were planning on seeing us.  We promise we wouldn’t cancel unless it was absolutely necessary, but we know you all will understand that family always comes first, and that we will do everything within our power to make it to your area of the world as soon as we’re able.  
Thank you so much to Soilwork, Kataklysm and the entire crew for giving us an amazing experience this past month, and thank you to all the people who came out and supported us, or discovered us for the first time.  It was a bucket-list opportunity for us, and we are so grateful for everyone that made it happen.  
Once again, our sincere apologies for the disappointment to many of you, and we extend our love to everyone who’s been there for us.  And best of luck to Horizon Ignited for filling our spot for the 2nd leg of tour, definitely check them out and support them on the road! 
Evan, Dan, Wayne & Jon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...