Jump to content

Stigao PayPal!


oʞɾoƃ

Recommended Posts

sve sam obavio bez problema - nalog, overio email, overio karticu, verifikovao karticu, ali jebo sve to kad nema mogućnosti naplate/prijema love, kupovao sam karticom i ranije, rokali su carinu i pdv i ranije, jedina korist od ovoga je ebay

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako sam citao po twitteru neke te hipstere za IT, do kraja leta bi trebalo da dobijemo mogucnost primanja novca. A onda sledi IBAN (international banking number), sto ce biti najzajebanija stvar verovatno.

 

što? pa to već imaš ukoliko plaćaš preko bankovnih transfera (nostro i loro doznaka)? IBAN je broj tvog računa (recimo otvoriš devizni račun u banci) a SWIFT je code banke. nema tu ništa zajebano

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam tacno sta je u pitanju do detalja, znam samo da je EU to Hrvatima navela da od 01.06 ove godine prelaze na IBAN, i da cemo i mi morati ukoliko zelimo transparentno internacionalno poslovanje. Hrvati su se mnogo nesto cimali oko toga, verovatno problemi sa bankama, zato kazem da ce nam biti zajebano, posto stara narodna kaze da u Srbiji nista ne ide kako treba...

Share this post


Link to post
Share on other sites

swift i iban postoje vec mnogo godina i koriste se svuda u svetu (i kod nas). to sluzi za medjunarodni transfer para sa racuna na racun.

 

nisam siguran 100%, ali mislim da nije moguce prebaciti pare sa racuna na racun (govorim o medjunarodnoj transakciji) bez swift+iban koda, bar na nekom sloju transakcije. nemojte me drzati za rec sto se ovoga tice...

Share this post


Link to post
Share on other sites

to sam i rekao, da nije toga uvoznici ne bi mogli da posluju, druga strana medalje su bezobrazne provizije za pojedinacne transakcije 8plaćaš i svojoj banci i banci primaoca) i naravno kursevi po kojima ti banka prebaci tvoje dinare u devize, jer tako moraš ako si firma.

 

jednom sam slao 100$ za neki banner, pukao sam 100€. i još te drkaju da im daš fakturu da vide zašto šalješ lovu preko...ma đubre od države

Edited by Sale B.C.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ljudi, takav je zakon, nema to veze sa PayPalom.

Ako građaninu ove zemlje po našem zakonu nije dozvoljeno da ima račun u inostranstvu kako očekujete da vam bilo ko plaća preko bilo kog servisa? Na dinarski račun, šta?

A swift i IBAN i BIC i ostale pičke materine su najnormalnije stvari svuda u svetu. Ja ih na poslu koristim pa bar 5 godina, bar po jedanputa nedeljno. Ne postoji način ino plaćanja bez toga. Ali ne vidim čemu rajot kada je sve jako prosto - ukucaš nalog za prenos, priložiš invoice i ćao.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neko gore pomenu, racune u inostranstvu, i da po nasem zakonu o deviznom poslovanju je kaznjivo da se poseduju. Al sa druge strane koji mehanizam Srbija ima da proveri imate li racun u inostrantvu i gde? Odgovor je jasan - NIJEDAN, osim ako banka sama ne ustupi podaatke o klijentu, sto nikakako nece uciniti, osim ako ne cinite neko krivicno delo ili ste na poternici, a neke banke cak ni tada. Kolika se samo afera podigla kada su banke u SWI ustupile podatke o poreskim obveznicima iz USA. Al to je opet druga tema, ne mozemo porediti USA i Srbiju po poreskom sistemu i kontroli banaka- nebo i zemlja.

Uglavnom ako ste neki radnik, student u inostrantvu naravno da cete ( i bez problema mozete) otvoriti racun u inostranstvu. Da budem iskren, i ne mogu da se setim koja zemlja brani svojim drzavljanima da otvore racun izvan, al opet i ovaj nas Zakon je sto se tice primene- mrtvo slovo na papiru. Ipak, i kao takav sprecava primanje uplate preko PP-a.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa to i jeste kvaka : ako PayPal dozvoli uplate građaninu zemlje čiji zakoni jasno ne dozvoljavaju posedovanje računa u inostranstvu, PP direktno stupa u konflikt sa tom zemljom. A to je verovatno najmanje ono što žele u ovom trenutku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja imam problema sa MB zato sto ga nemaju svi moji freelance klijenti. Uglavnom paypal. Al' dobro, resavam to preko ortaka koji ima paypal karticu koja mu vazi do 2018 godine, izvadio u USA kada je isao kao student, i prima i dize regularno na svakom bankomatu kod nas, uz neku proviziju tipa 2-3%.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno, imao sam stari nalog koji sam jutros ugasio, na Sloveniju, šljakao je odlično ali je ipak bila određena doza rizika uključena.

 

Mogu li ja sad da šljakam preko ovog u srbiju? :ph34r:

 

iz crne gore.

 

baci mi na pp instrukcije.

Edited by SixStepsOnTheMoon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma mozes opusteno. I ne trebaju ti bas neke instrukcije - otvoris racun u nekoj stranoj banci ( prekrsis zakon nase divne zemlje ovim xD ) i vezes tu karticu za PP i cao zdravo.

Ja sam imao preko madjarskog Societe-e pa sam zaboravio da obnovim karticu, pa sam pre par godina otvorio u Sloveniji, Celjska banka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...